Tjuvtorsdag

Tjuvade lite i förväg. Det är ju inte torsdag fören imorgon, men det fick bli pannkaka till lunch ändå idag.

Nu ska jag strax cykla till min bästa Jenny och hänga med henne ett tag innan jag går vidare till min danskompis som jag kommer att ha grupp tillsammans med i höst och sist men inte minst Salute-rep ikväll med mitt kära Hemvärnets musikkår Borlänge.

Ha en fin och härlig kväll nu, mina kära. Åååååh, jag är så nöjd!!! Speglar mig och ler så fort jag får chansen. Haha!


Nyklippt och mer än nöjd!!!!

Hej på er!

Jag sitter här med ett stort leende på läpparna och jag känner att idag kan jag inte bli arg. Allt är så underbart bra. "Peppar, peppar..."

Kom nyss hem från stan efter en total hair-makeover och jag är så himla nöjd. Jag älskar min frisyr redan, och jag hoppas alla andra också kommer att göra det. Annars får ni tycka vad ni vill, för jag är så säker på att jag gillar den så jag kommer älska mitt hår oavsett vad andra tycker.

Det är nu lite kortare, men jag gillar det skarpt. Och som jag sa till frisörskan "det är ju bara hår". Det växer alltid ut igen. 
När jag var 16 år hade jag också denna frisyr, eller liknande i alla fall.

Här kommer några bilder från innan och efter...


Före... (kortet taget i måndags)


Efter...







Haha, försökte mig på någon slags allvarlig min..

Såhär såg det ut 2006 i april när jag klippt mig, hade inte lugg då.. och ja, det var inte min gladaste period i mitt liv, därefter de oglada minerna.



Tisdag 30 augusti 2011

Hallå!

Vet ni vad som hände igår? Jo, jag jobbade! Kul va? Fick hoppa in hos den brukare jag jobbat mest hos i somras, så jag slutade imorse klockan 8.

Annars har det inte hänt så mycket idag. Sov några timmar när jag kom hem och var ner på stan en sväng med mamma. Beställt klipptid nu. Wiiie.

Ikväll ska jag ut till Rommehed på "Stor tapto". Det är vi i hemvärnet som spelar först en konsert i paviljongen och sen är det tapto med solotrumslagare, facklor, diktläsning m.m.

Mysko väder vi har. Ena sekunden regnar det rejält och andra skiner solen som den finaste sommardag.

Ha en fin tisdagskväll!


Jag och två av mina spelkompisar i HV på en härlig"klippa" i Ystad.


Nervös vs lugn

Hej på er!

Jag sitter här och lyssnar på härlig musik och kände mig plötsligt väldigt glad och lycklig. Trots att jag knappt har ett jobb i dagsläget (panik, ja!!) så känner jag mig oerhört lugn. Jag ska precis skriva ett personligt brev och fixa lite, för ett jobb måste jag ju ha. Så är det bara.

Och för er som undrat vad jag var på för möte förra veckan handlade det om jobb, men jag har nu valt att tacka nej och hitta jobb på andra sätt.

Nej, nu ska jag fortsätta med jobbletandet. Ha en fin måndag!


Jag saknar Ystad

Hej på er!

Det har nu gått 5 dagar sen jag vaknade upp i ett logement tillsammans med 9 andra personer. Ska jag vara ärlig så är logement inte min grej, men samtidigt kan jag inte låta bli att sakna hela högen. Det blir tomt utan 9 gastande själar. Men på samma gång, lugnt och skönt.

Vad gjorde vi Ystad? Jo, vi var med på Ystad International Military Tattoo. Vi var 14(?) orkestrar från hela Europa som deltog i detta. Fyra föreställningar hade vi. En varje kväll, onsdag-lördag.

Det gjorde ju inte resan värre att min idol Wallander "kommer" ifrån Ystad. Så det blev en del turistande och korttagningar på byggnader från filmerna.

Här kommer ett gäng härliga bilder från Ystad. Ska man flytta till Skåne, ska man bo här!


Polen repeterar...


Mariakyrkan mitt i stan.


Stortorget. Nya rådhuset som är bank i filmen "Byfånen".


Jag på tattoo-arenan där byggnaden i bakgrunden är polishuset i de flesta Wallander-filmer.


Det blir inte precis som i filmerna när banderollen och strålkastarna är där, men det är "rätt" hus.


Vi, jag och Hellen, gör honör (eller vad det heter).


Utanför Wallanders port.



Fler härliga Ystad-bilder kommer en annan dag! :)


Tidig, regnig morgon

God morgon!

Jag ska strax hoppa i skorna och bege mig ner till stan på ett möte. Spännande värre. Så tråkigt att det regnar, men men.. Jag hade nog tagit bussen ändå eftersom jag fortfarande har ont i foten. Ja, är huvudet dumt får kroppen lida. Stämmer ganska precis.

Efter jag varit på mötet ska jag möta upp Anna och Alvar och sen börja jobba klockan 14.

Ha en fin, regnig dag!

Lägger in en fin bild från Ystad, resten kommer senare.


Landat igen

Hej på er!

Min vecka i Ystad gick väldigt snabbt och var mycket rolig och det har hänt lite sen jag kom hem också. Men nu börjar jag komma igång med vardagen igen.

Ett tips till er alla som inte varit i Ystad - åk dit minst en gång innan ni dör. Det är en fantastisk stad. Mycket fina hus och en vacker natur. Och ett stort plus är ju att Wallander "kommer" därifrån.

Idag ägnade jag kvällen tillsammans med min efterlängtade kompis Gunilla. Vi cyklade till Mellsta och spelade minigolf och cyklade sen ner till Vattenparken och åt lite smått och gott.

Bilder från Ystad kommer senare.






Foten

Hej på er!

Skriver från D.Hs mobil, då min bara går att skriva rubrik  och lägga in bilder.

Jag ville bara skriva och säga att foten är mycket bättre och att den inte är lika svullen som igår. Men det gör jäkligt ont.
Ingenting är brutet i alla fall, men jag ska ta det lugnt idag.

Annars har jag det mycket bra här i Ystad. Konserterna går så när som på galant och vi har det trevligt.

Jag har tyvär ingen bild att lägga upp, så det kommer sen.

Ps. Jag gillar skarpt Wallanders hemstad :)

Allt var bra i Ystad, tills jag skulle leka akrobat -mobilblogg


Signat och klart!!

God kväll på er!

Jag ska strax gå och lägga mig efter denna evenemangsfyllda dag.

Kan ni tänka er? Jag, snoozens mästare, tog mig upp innan klockan 8 imorse på min lediga morgon (började inte fören 13.30). Och varför det då? Jo, det ska jag tala om. Jag och Tobias tog oss till hyresbolaget och skrev på hyreskontraktet för vår blivande lägenhet. Wihoo!! Så nu finns ingen återvändo. 1 oktober får vi flytta in, om inte före.
Det ska bli jätteroligt att få flytta med Tobias "på riktigt", innan har vi ju bara flyttat till Idre för några månader.

Efter vi skrev på kontraktet cyklade vi ner till stan och tog en firar-fika. Åt en chokladboll och drack en chai-latte. Mums. Cyklade sen med Tobias till Willys (då han skulle börja jobba) och sedan strosade jag runt på Kupolen och letade (och köpte) present till min granne Clara som fyller år imorgon.
Jag har nog aldrig handlat så mycket på samma gång, eller fått så många påsar, som idag. Men inget var till mig själv, utan allt till Clara. Tänk om man kunde fylla 20 igen och få massa paket?!
Slog in paketet när jag kom hem och gick upp till henne och hälsade grattis, då jag jobbar dygn imorgon och inte kan fira henne då.

13.30 var jag på jobbet som idag gick galant. Slutade 17.30, promenerade hem och sen var det dags för hemvärnsrep igen. Ute. I 150 minuter gick vi ute och marschade. Huh. Blev lite kyligt åt fingrarna på slutet.

Nej, usch va långt detta blev. Jag som bara skulle skriva att vi fått lägenhet nu. Haha. Så tokigt det kan bli!

Ha en bra fredag imorgon. Det ska jag då det blir dygn igen. Var ju någon vecka sen nu.


Min firar-latte :)


Mitt snygga paket till Clara. Matchade allt i grönt. Blev riktigt nöjd :)


Onsdag 10 augusti

Hej och god middag!

Idag tog jag en lite längre sovmorgon. Skönt. Sitter nu och äter min dagliga youghurt och lyssnar på gamla svenska låtar. Nyss spelades "Ingen vill veta vart du köpt din tröja", haha! Och efter den "Sommaren är kort". Och den texten passar ganska bra just idag. "Det mesta regnar bort...", idag öser det ner. Skulle det inte bli jätte varmt och fint i augusti sa de i juli? Jäkla väderleksgubbar.

Känns som hösten börjar ta form. Huh. Vart tog den här sommaren vägen?

Ja, ja.. Det är väl bara att gilla läget.

Klockan 15 idag ska jag jobba igen, några timmar i alla fall. Och 19 ikväll är det dags för rep med hemvärnet igen. Måndag-torsdag denna vecka. På måndag åker vi ner till Ystad. Ska bli skoj!

Ha en bra, regnig, torsdag!


My blir snygg med ny frisyr :)


Hemresan

Hej på er alla glada!

Sitter nu på tåget hem från Småland. Känns riktigt bra att åka upp igen efter dagarna hos kusin med familj.

Imorgon ska jag jobba lite och har mån-tor den här veckan rep med Hemvärnet. Så, det finns lite att göra trots att jag inte jobbar "heltid" längre.

Och lika som på vägen ner till Vetlanda har jag inga hörlurar, så tittar på "Two and a half man" utan ljud men med text. Går ganska bra i alla fall.

Vi hörs senare, eller en annan dag!


Skirö

Hej på er!

Jag har det mycket bra här ute på landet i Skirö. Det blev inget bloggande igår då alla barnen var här så jag lekte med dem hela dagen. Spelade spel, lekte affär, kurragömma med dunk m.m. Mycket skoj! Igår simmade jag även 200 meter, simborgarmärket. Wiiiie!

Idag är det bara de två minsta pojkarna hemma då tjejerna är inne i stan över helgen, kommer hit igen imorgon.

Vad som händer idag får vi se...

Och jaaaa! Vi (jag och T) har blivit erbjudna att skriva kontrakt på lägenhet. Läskigt!

Kanske skriver igen sen. Ha en bra lördag!

Bilder från i torsdags...








God middag Skirö!

God middag på er!

Kom fram till Vetlanda/Skirö igår eftermiddag. Bloggade på tåget mellan Nässjö och Vetlanda, men täckningen på internet försvann så det blev tyvär aldrig publicerat.

Igår umgicks jag bara mycket med min kusin och lekte lite med hennes minsta son som är 9 månader. Fina Melker.

Tog en härlig promenad med vagnen och kvällen slutade framför en läskig Beck-film med min kusin och hennes man.

En mycket bra dag alltså och denna kommer bli minst lika bra.
Jag har nyss duschat och ska gå ner och vara lite social...

Idag ska jag ta lite kort att bjuda på senare.

Ha en bra torsdag! Kram!


Semester hos de bästa ungarna i hela Småland!

Som sagt, är på väg neråt landet nu för att hälsa på min kusin och hennes alla, härliga barn. Det är alltid så roligt att komma och hälsa på och träffa barnen. Ingen dag blir den andre lik.

Jag tänkte lägga upp flera bilder från sommarland förra sommaren och infogade flera stycken, men insåg att jag säger emot mig själv när det gäller uppläggning av foton på folk som inte gett sitt godkännande. Och det gäller inte minst barn, det är faktikst lag på att man måste ha målsmans tillåtelse för att lägga ut foton på deras barn. Därför ska jag inte lägga ut flera kort på dem, då jag själv tycker att det är respektlöst när folk lägger ut vad som helst i princip på vem som helst, tar folks bilder och lägger in dem som "sina".
Så, ni får nöja er med detta kortet. Det är på Saga och Johanna som springer i ett "hamsterhjul".






Rättvik igår

Hallå!

Efter att ha tittat på några avsnitt av "Two and a half man" utan ljud tänkte jag nu bjuda på lite bilder från Rättvik och cruisingen igår.












Onsdag 3 augusti 2011

God morgon!!

Nu sitter jag på tåget som tar mig till Mjölby och sedan vidare till Nässjö och Vetlanda.

Finns det någon klantigare än mig? För det första vet jag inte vad som hände med min mobil i natt. Den ringde inte imorse och när jag tittade på den var den HELT DÖD. Sten död. Det gick inte ens att slå på den igen, och då har den laddat hela natten. GALET!! Men efter några desperata försök att återuppliva den, kom den igång och nu funkar den som den ska (hoppas jag!), men det är lite batteri i den. Aja, jag får ladda den på vägen.

Och jaaa! Något ännu klantigare då?! Jo, jag lånade ju filmer av Tobias igår och ja, de har jag med mig MEN inga hörlurar. Så jag kan ju inte ha ljudet på om inte HELA tåget ska höra. Ååååh. Så klantigt av mig, men ändå typiskt mig. Jag tänkte köpa hörlurar på pressbyrån, men de var slut. Typiskt.

Men men.. Jag får väl sitta här och underhålla er i 6 timmar. Haha. Lagomt trött i fingrarna på den tiden.

Nu ska jag titta runt lite. Facebook, läsa bloggar, leta lägenhet m.m. Vi hörs, än är jag inte framme!


Tisdag 2 augusti 2011

Hej på er!

Nu har jag äntligen kommit hem efter ett litet möte och lunch + lite shopping på Kupolen med Tobias. Skulle ha varit på ett till möte för mitt nya uppdrag (jobb), men det blev inställt så det får tas nästa vecka. För imorgon åker jag på semester. Ända ner till Småland. Haha. Det ska bli jättekul att få träffa min kusin med familj och faktikst ta det lugnt efter denna jobb-sommar.

Tyvärr (eller det är ju bra egentligen), så är min kalender minst sagt full nu i augusti. Denna månad kommer kännas som max en vecka. Först nu är det Småland, sen jobb en vecka plus HV-rep, Ystad en vecka med HV och sen jobba på två ställen sista veckan.. Sen börjar första veckan i september. Haha. Galet.

Ikväll ska vi på cruising i Rättvik. Jag och pappa ska plocka upp Jenny på hennes jobb så glider vi upp och checkar läget lite. Ska bli kul.

Kanske blir något inlägg från Rättvik, annars hörs vi på tåget imorgon. Jag har "tagit" två filmer och "Two and a half man" av Tobias, så jag blir sysselsatt på tåget. Haha.

Ha det så fint!


Behövde en klocka, så köpte denna för 139:- New Yorker, min nya favvoaffär :)


Mellsta

Hej på er!

Sitter här och äter muffins. Kom hem från Mellsta med mamma för en stund sen och ska snart hänga med Tobias hem när han slutat jobbet.

Så himla klantig jag var som inte tog varken kamera eller mobil med mig när vi var till Mellsta. Vi tittade på djuren (de få som var där), spelade minigolf och åt en god bakpotatis.

Skön cykeltur såhär på kvällskvisten.

Hade även ett möte klockan 15 med min chef och en till. Så har lite mer jobb nu i alla fall. Det kanske går vägen att jobba i höst, ändå.

Nej, nu ska jag packa lite innan jag åker till Tobias. Ha det fint!




Måndag 1augusti 2011

Hej och hallå!

Visst är det härligt väder ute? Jag sitter ute på alltanen och har nyss ätit en chokladmuffin som vi bakade igår. Mums.

Har nu jobbat klart för i sommar, känns både skönt och tråkigt. Så, är det någon med ett jobb över i bakfickan så är det bara att höra av sig. Om jag inte hittar något jobb till slutet av månaden så har jag en plan B. Den är att fly landet och aldrig mer se Sverige igen. Haha. Nej, så drastiska ska vi inte bli. Men vad plan B är vill jag inte gå ut med än innan jag bestämt mig.

Nu ska jag njuta vidare av sommaren, solen och ta vara på augusti. Shiiiit! Augusti?! Oj, oj.. Vart tog både maj, juni och juli vägen? Det går så himla fort alltihopa. Snart fyller jag år!!! Wiiiie! Eller? Det är väl 29 november snart?




RSS 2.0