Det okända

Jag vet inte vad ni tror på, men jag blir verkligen berörd, ledsen och rädd när jag ser program på TV som t.ex "Det okända". Tobias mamma gillar det programmet och därför satt jag i soffan och kollade på det med henne.
Dagens program var om ett par som hade en restaurang och en lägenhet ovanpå och det hände massa konstiga saker i lägenheten. Saker flyttade sig, stereon gick på, lampor blinkade, skepnader syntes i fönstret när inte paret var hemma m.m.

Jag tycker verkligen att det är intressant, men glad över att jag inte är mottagbar för sådant.

Jag blir kvar här tills imorgon igen. Det är så skönt att vara här med Tobias. Trots att vi är hos varandra är vi inte med varandra. Bara känslan att han är i samma rum gör mig lugn och trygg. Får mig att må bra, helt enkelt.
Jag behöver inte sitta i samma rum bedvid honom, nej jag kan göra det jag vill. Men att veta att han finns i närheten känns som en trygghet.

Imorgon ska jag nog upp tidigt och åka på Friskis. Shoppingkväll imorgon kväll på Kupolen. Haha, har ju inga pengar att handla för, men jag får väl fantisera lite och fönstershoppa och njuta av alla fina erbjudanden de andra kunderna får. Haha.

Godnatt.
/AnnSo


Bild
: Jag och Tobias åker stolslift på Idre Fjäll sommaren -08.
Känslan jag har just nu säger att kärleken till dig försvinner aldrig. <3
 

Lost track of time

Vad hände? Klockan var 3 nyss och ja, nu är den halv 7. Hur gick det till? Jag och Tobias har tagit långpromenad runt älven idag med. Det är så härligt höstväder nu.
Åkte till Ica Maxi och köpte macka till Tobias. Sen åkte vi hem och kollade på ett avsnitt Heroes. Och ett till. Och ett till.Och ett till. Och ja, nu ska vi äta.

Har inte spelat något idag. Men är inte riktigt bra ihalsen än. Det är ju tråkigt att göra det värre och inte bli bättre.

Nu ska vi äta sen ska jag nog dansa. Hej
/AnnSo

Äääh, blir så arg. Det funkar inte att lägga upp bilder. Ååååh.


Halloj

Jag har tagit mig upp för att åka till Falun och prova ut militärkläder. Haha. Som ni kanske läst är jag med i Hemvärnets musikkår och än så länge har jag bara den vanliga uniformen. Så nu ska jag få gröna kamoflagekläder och en blå, mysig tröja.

Hörs senare. Hej
/AnnSo


Kolasås i te?

Är hemma hos Tobias nu. Spelade så mycket att jag fått ont i halsen, igen. Tog mig friheten att göra lite te, men de hade ingen honung - men jag hittade KOLASÅS! Så det fick bli kolasås nere i teet, smakade inte så mycket. Tror att det blev lite lenare i alla fall. Man tar det man har, eller vad säger ni?


Det var fotboll på tv när jag kom, så låg inne i hans föräldrars rum och pratade med hans mamma. Hon visade mig en väldigt tjock bok med bilder och berättelser från Borlänge förr i tiden till nutid. Och kan ni tänka er? Jag var med på en bild. Gammal bild från Hushagsvandringen. Den ni!
Spelade lite kort och åt skorpor senare. Och nu ska vi lägga oss och kolla på lite Heroes.

Hoppas ni har haft en bra dag.
/AnnSo

Bilder från våran promenad runt älven idag.




Musikskolan here I come

Ååh, det är alltid Tisdag. Eller det känns alltid som det. Veckorna bara flyter förbi och ja, nu är det tisdag igen. Det betyder klarinettlektion och Hemvärnet.
Jag har övat ganska mycket den här veckan. Frågan är bara om Malin (min klarinettlärarre) tycker det samma? Haha, tvivlar.
Hatar att spela upp för henne. Är alltid lika rädd för att göra bort mig och att hon ska tycka att jag spelar dåligt. Klart hon inte gör, men den känslan har jag alltid. Att inte vara tillräckligt bra i mitt spelande.

Så, nu sticker jag till musikskolan och ska ha lektion. Hoppas det går bra att spela upp för henne. Jag blir alltid så himla nervös. Haha, det borde ju inte vara någon match med tanke på att jag spela sedan jag var 8 år, men nejdå. Plåga.

Hörs sen, gott folk.
/AnnSo


Bild: Allsång på Skansen förra sommaren med Tobias och Nils :)


Nya OTH

Yeees! Nu ska jag och Tobias kolla på det nyaste avsnittet av One Tree Hill. Den ni!

Vi tog en fin, blåsig promenad runt älven.
Spelade lite klarinett nyss också, men det måste vara något fel på mina lungor eller nåt för jag kan bara blåsa ett tag sen tar luften slut och jag måste lägga mig ner. Märkligt.

Aja, nu ska vi kolla vidare. Sen ska jag i väg och spela x 2. Ha det fint. Hej
/AnnSo


Bild:
Google

Ut i blåsväder

Hej alla läsare!
Idag har jag i alla fall tagit mig upp i hyffsad tid. Kom hem ganska sent igår efter att jag var på Friskis och sedan tog en sväng hem till Tobias.
Nu har vi nyss ätit frukost och täntke ta oss på promenad runt älven. Det verkar kallt ute, men vi får pälsa påoss lite extra. Har i alla fall satt på mig underskjorta så jag håller värmen lite bättre.

Ha en bra dag. Hej
/AnnSo


Bild: Tobias och jag i Idre, -08.


Musik dag

Ååh, idag har jag inte gjort något annat än att spela. Började dagen, som ni vet, med att spela klarinett och öva på Weber. Tog en paus innan maten och efter maten packade jag upp fiolen och spelade ett tag.
När jag gick upp på hallen såg jag att gitarren låg på bordet. Vad gör man då? Jo, man tar upp den och spelar.
Så nu har jag spelat gitarr ett tag. Betyder det att jag är musikalisk om man spelar så här mycket på olika instrument? Aa, jag antar det. Yeeah.

/AnnSo


Jäkla hals!

Står och spelar klarinett för fulla muggar, men min hals är inte så pepp. Har blivit jätte tjock i halsen och då är det väldigt jobbigt att blåsa ut luft hela tiden och ta i.
Annars går det bra med Weber-stycket. Är ganska svårt på de flesta ställen, men försöker i alla fall få det att låta skapligt.

Måste öva vidare. Huh. Får se om jag kan prata efteråt över huvudtaget. I Italien i sommras tappade jag rösten efter första spelningen. Folk bara "oj, va hes du är".

/AnnSo


Underbara sol

Visst är det härligt när solen skiner? Man blir så himla glad.
Min plan att gå upp klockan 9 sket sig som vanligt idag också. Men det är så svårt när jag vet att jag inte har något speciellt att gå upp till.
Vad ska jag hitta på idag då? Spela klarinett i massor. Måste.
Kom på igår att jag måste ha minst 3 stycken när jag söker i vår, och jag har ett halvt. Haha, kämpa på AnnSo!

Sitter här och skriver inlägg och lyssnar på Concertino för Klarinett av Weber. Jag har spelat första sidan och det tycker jag är svårt. Får panik av tanken på resten av stycket. Blir ju skräckslagen bara jag hör tonerna på skivan, hur ska det då bli när jag spelar dem på riktigt? Haha.

Nej, nu ska jag greja lite mer. Skriver sen. Hej
/AnnSo



Bild:
Jag och en hund. Dålig bild, tog kort på ett kort.

Skärpning där!

Nej, vad är det här? Nu har det blivit dålig uppdatering i flera dagar. Så får jag ju inte göra.

Idag har jag varit hos min bror och hans familj (Maria och lilla Oskar) och fikat med mina föräldrar och Oskars farmor och hennes sambo. Trevligt. Oskar är så himla söt när han ska visa så mycket saker och grejar hela tiden. Han är 1,5 år. Mys-pojke. 
Micke bjöd som vanligt på något gott och idag stod det äppelpaj på bordet. Kerstin hade köpt med sig munkar, så det blev ett riktigt kalasande med godsaker. 

Ikväll har jag varit på dansträning och spelat fiol. Ganska nice. 
På vägen hem svängde jag förbi Jenny och var där nästan en timme. Mys. Det blir så tomt när jag inte träffat henne på några dagar. Haha. Sällskapssjuk? Jaaaa!

Nu har jag spelat klarinett en liten drutilutt och tänkte nu ta mig till vardagsrummet och kika på lite OTH innan det blir dags att sova. Ååååh, på tisdag kommer ännu ett avsnitt av nya One Tree Hill säsong 7. Den ni. 

Skriver mer imorgon. Då ska jag vara bättre på uppdateringar. Hej så länge
/AnnSo

  
Bild: Oskar är ute på gården och sparkar boll.


Lördag hemmakväll

Jag skulle verkligen vilja gå ut och dansa loss lite, samtidigt som det är skönt att ta någon helg till att bara ta det lugnt på.
Igår var vi bara hemma hos mig och åt pizza och tog en lång, skön promenad. Ikväll är vi hos Tobias och vi har kikat lite på fotboll, skjutsat Kim och Jonas på fest och ätit paj på Mc'Donalds.
Nu ska vi börja kolla på säsong 2 av Heroes, blev aldrig av igår.

Kommer bild från Mc'Donalds. Godnatt.
/AnnSo




Fotboll, fotboll, fotboll

Är du inte heller intresserad av fotboll, men din pojkvän älskar det? Välkommen till min värld. Det går inte att missa en enda match på tv. Jag förstår inte hur det alltid kan vara så roligt att se 20 män + målvakterna springa runt på en fotbollsplan och jaga en boll. De passar varandara ibland och har de tur blir det mål.

Så ja. Nu är det fotboll på TV och jag hörde precis från vardagsrummet att Zlatan gjort mål, igen. Medans pojkarna kollar på fotboll så ägnar jag mig lite åt bloggen och tänkte åter igen försöka mig på photoshop och en ny header.

Hoppas ni har en bra lördagkväll. Kramar
/AnnSo


Bild: Google

Lördags fin

Idag mina vänner har jag fått för mig att vara "lördags fin". Det ser ut som jag ska på kalas, men jag känner att jag ville klä upp mig lite. I och för sig så är det många som använder dessa kläder till vardags, men jag anv'nder dem till fint.

Idag blir det nog en händelselöst seg dag. Jag ska i alla fall åka med mamma hem till morfar och hälsa på.
Ikväll blir det nog bara att ta det lugnt, som vanligt.

Hämtade en full Jenny i natt. Alltid lika roligt.

Kommer en bild på min "lördags fina"-klädsel. Hej
/AnnSo


Happiness and fear

Som jag skrev igår så har jag varit barnvakt åt mina kusinbarn idag. Vi badade först på Aqua Nova (äventyrsbadet i Borlänge) och åt sedan på Mc'Donlads.
Hur kul som helst att få vara med de underbara tjejerna. Lycka.

Var helt slut när jag kom hem. Spelade lite klarinett, men det var för slitsamt så jag kollade på ett avsnitt av One Tree Hill. Sen åkte jag och hämtade Tobias och vi gick och köpte pizza.

Vi kollade på Idol och åt pizza. Mys.

Gick ut och gick efter Idol. Gick ganska långt. Forssa, Hushagen, stan, Kupolen, Högskolan, Tjärna ängar, bullemyren och hem.
När vi kom vid Tjärna ängar hörde vi en kraftig smäll. Hunden blev så rädd att hon ställde sig på två ben mot Tobias ben. Snacka om att vi blev rädda. Varför går man på Tjärna ängar halv 11 en fredag kväll? Dumt.

Nu ska vi börja kolla på Heroes säsong 2. Ska hämta Jenny i Falun runt 2. Så blir att vara vaken.
/AnnSo


Vackra Fågelsjö.

Inlåst

Sitter i köket och kollar på TV när de precis gjorde reklam för ett nytt tv-program "Inlåst". Det handlar om ungdomar som hamnat i fängelse med andra fångar och försöker ta sig tillbaka till livet.
Verkade ganska bra. Det är start för denna dokumentärserie den 1 oktober på TV4.

Ikväll har jag varit ganska nere igen. Det är svårt att vara glad utan Tobias. Men det sjuka är att vi har träffats varje dag hur länge som helst, så klart att vi måste ta en dag ifrån varandra.
Försökte få Tobias med på Friskis eller ta en promenad runt älven, men lyckades inte. 
Men min älskade vän Jenny drog mig ur mörkret och fick mig att följa med henne på promenad runt älven. Jättehärligt höstväder nu. Älskar det. 

Lite gladare nu i alla fall. Sunna ringde mig och gjorde mig glad. Ska ju bada med dem imorgon. 
Kollat på Idol och One Tree Hill medans jag åt. 

Efter reklamen på TV jag pratade om nyss började en "film". Jag kände igen den "filmen" och insåg att det inte var en film utan en serie. Heroes. Lite längre fram än vad jag sett innan, men nu ska jag lägga mig på soffan och kolla lite. Hihi.

Kommer fin höstbild från promenaden.

Skriver imorgon. Hej så länge
/AnnSo


Haha, provae pappas stora solglasögon som mamma hittade när hon städade.

Höstens TV prgram

Många av oss tittar ju på Idol och andra tv-program som tillhör höstmörkret. Det finns ett hav av olika program som sänds, men hur många hinner man kolla på?
Jag ska erkänna att jag väldigt sällan ser på TV. Jag försöker att titta på Idol på kvällarna, men jag glömmer oftast bort det.
Det finns nog många fler bra program som går nu.
Vilka tv-program kollar du på? Och vilket vill du rekomendera?

Ha en bra kväll. Puss
/AnnSo


God morgon kvart i 12

Nej, nu har jag gjort det igen. Jag ställde faktiskt på ringning klockan 9, men råkade nog stänga av. Nu ska jag i alla fall käka lite frukost och sen blir det nog stan med mamma. Måste städa idag också. Ser ju ut som om 3e världskriget skulle ha brutit ut. Hörs sen. Hoj /Annso

Pepp eller depp?

Borde gå och sova, men känner mig inte så pepp på det. Fast i och för sig, sova är ju något underbart. Så kanske blir att gå snart och skriva dagbok och sedan släcka lyset.

Idag har jag i alla fall varit hos Daniel ett tag. Vi kollade på nya avsnittet av One Tree Hill och nya Wallander filmen. Helt okej.
Kollade lite på Idol när jag kom hem samtidigt som jag åt nudlar. Efter det tog jag tag i spelandet och spelade klarinett ett tag.
Fick en skiva av min klarinettlärare igår på stycket jag håller på med. Så ikväll blev det att sätta på skivan på högsta volym och spela med mannen på skivan. Den ni! Haha.

Känner mig lite deppig. Snäsig. Allmänt grinig. Faaaan. Måste bli gladare. Få en bättre inställning. Bli vänligare mot folk. Blir bara så irriterad hela tiden.
Men men. Får se fram emot fredag då jag ska bada med mina kusinbarn.

Godnatt, gott folk. Ska försöka vara gladare imorgon.
/AnnSo


Bild: Studentpresenter.

Säsong 1 av Heroes färdigtittad

Nu har vi precis kollat klart på första säsongen av serien Heroes.
Nu ska jag åka ut till Romme och vara med Daniel. Klarinett får det bli ikväll någon timme.
Solen skiner.

Nej, nu måste jag skriva bättre här på bloggen. Tappar läsare hela tiden, medan andra får fler läsare. Hoj så länge
/AnnSo

Bild: Jag, taget i våras :)

Skön morgon

Halloj! Idag tog jag mig upp innan halv 11. Den ni. Åt frukost och sedan tog vi en lång promenad med grannens hund. Solen lyste på oss när vi gick vår härliga promenad. Efter en timme och lite till var vi hemma igen.

Nu ska jag ta det lugnt ett tag, sen spela lite och så blir det att åka till Daniel och kolla på nyaste Wallander filmen. Lycka.

Kanske blir Friskis ikväll med Jenny, eller så blir det med Clara imorgon.
Skriver sen, hoj
/AnnSo


Kämpa på, AnnSo-Transo

Nu ni. Nu försöker jag mig på Photoshop. Jag vill ha, som alla andra, en egen design på bloggen. Så nu jäklar ska jag först och främst göra nåt snyggt i Photoshop.
Haha, jag är nästan sämst på det här. Satt nyss och fräste åt Tobias för att det inte blev som jag ville. Det är ju så mycket grejer överallt och jag får verkligen inte till det. Men jag ska lära mig. Om det så ska ta hela natten, så SKA DET GÅ!

Nu ska jag fortsätta greja med PS. Skriver nog mer imorgon.
/AnnSo


Bild: Jag och My. Sommaren -07.


Slängs hit och dit

Oj oj oj.. Ska spela om 20 minuter. Har inte packat ner klarinetten, eller väskan till Tobias. Måste hinna äta innan också. Mamma gör mat. Snäll mamma man har.

Skriver mer sen. Puss hej
/AnnSo

Tar samma bild som förut, tiden räcker inte att ladda upp en ny....

Slut på slösa

Som jag skrev i inlägget innan så måste jag börja spara pengar. Men ack va svårt det är. Jag försöker verkligen, men efter min runda på stan och kupolen kom jag hem med ett par jeans, en sjal och två nagellack. Jag målar ju inte ens naglarna (tanken är väl att jag ska göra det, men men..).

Usch va besvikna vi blev efter att ha varit på stan och skulle köpt Winnerbäck biljetter. Det fanns inte ståplats att köpa där, utan vi kunde bara köpa på läktare och det ville vi ju inte. Så det blir Ticnet i alla fall.

Nu ska jag ta och spela klarinett. Hörs sen, gott folk. Hoj
/AnnSo


Bild:
jag och Tobias. Studenten -08. Lycklig dag.

Hemma från Friskis

Yes, nu har jag kommit hem från Friskis. Var och tränade med mamma.
På vägen hem var vi in på Maxi och handlade och jag köpte Winnerbäcks nya skiva. Har inte hunnit lyssna så mycket på den än, men kanske skriver mer om den sen.
Snart ska jag ner till stan och träffa Jenny. Sen blir det lunch på Kina med Tobias. Måste verkligen sluta att äta ute. Men vad gör man med en dålig gammal vana?  Jag måste verkligen spara. Hur ska det gå till? Jag är ju den stösta Slösa man kan hitta. Haha. Svårt.

Skriver mer sen. Måste bara säga att jag tycker det är så roligt med alla er som läser. Tack för det, det är bara att fortsätta.
/AnnSo


Bild:
Behöver jag skriva så mycket? Jag under mina år. Från 2 år till 17 år.

Winnerbäck är som kaffe

Det är sällan man tycker om kaffe första gången man smakar. Så är det med artisten Lars Winnerbäck också. Det är nog inte så många som gillar honom från den första tonen, men om man lyssnar några gånger blir det mer och mer klart.
Jag läste en väldigt bra artikel om Winnerbäck där det stod att i de flesta fall lyssnar man på texten 10% och musiken 90%, men Winnerbäck var tvärtom. Musiken var bara 10% och texterna hela 90%. Lasses texter är grymt bra och väldigt djupa. Det är inte så vanligt att någon bara kan dikta ihop texterna över en kväll.
Winnerbäck lyckas. De flesta låtarna är väldigt enkla och hade man bara lyssnat på musiken hade man nog stängt av för länge sen. Men nu finns det ju text till låtarna, tack och lov. Helt fantastiska texter som jag tror att de flesta kan känna igen sig själva i.
Det som är så unikt med Lars Winnerbäck är att han har ingen speciell målgrupp som musiken riktar sig till. De flesta kan lyssna på hans låtar och texter och gillar dem.
När man är på någon av hans konserter är det så blandat i publiken, från 12åriga tjejer till 60åriga tanter och alla därimellan är så sjukt lyckliga.
Såklart är det ganska självklart att publiken sjunger med på konserter, men dessa konserter borde ta pris i publik-sång. Publiken brukar till och med sjunga före Lasse själv och alla är bara så himla glada.

Ur "Tanken som räknas"
det är somliga dar
som man vänder sig om
och känner hur allting försvinner
hur man jagar och far
hur man snålar och spar
hur man lever så mycket man hinner

Ur "Om du lämnade mig nu"
jag skulle kunna leva utan den där blicken
som får mig ur balans
jag skulle sakna den där stunden som vi har
när vi till slut har blivit sams


Ur "Hugger i sten"
som du sa, det verkar svårt att bli riktigt nöjd
det är så lätt att fantisera
mina tankar och minnen står mig upp i halsen
men mycket vill ha mera


Som ni förstår finns det så många låtar av denna underbara artist.
Imorgon ska jag och Jenny träffas på stan och köpa biljetter till Winnerbäck den 4e december. Det blir tredje gången vi går tillsammans för att kolla, lyssna och beundra Lasse.

Lars Winnerbäck. Jag vet inte om det finns ord som kan beskriva känslorna som finns för dina fantastiska låtar.







Bilder: Winnerbäck, Säterdalen 30 juli -08

Strålande dag

Som ni läste i tidigare inlägg så sket sig min dags planering om att gå upp tidigt och spela klarinett. Men på något fint vis löste det sig och jag hann både med att spela klarinett och blogga innan vi åt och jag åkte till stan klockan tre.
Värsta trevligt att träffa Clara. Vi strosade runt i några affärer (de få som finns i vårt lilla centrum) och sen gick vi till Peace and Love-caféet och där träffade vi på Lisa och Rebecca som precis hade fått in sitt fika. Så vi satt och fikade med dem och till slut kände jag mig tvungen att åka hem, efter att ha suttit där i över en timme.
Tack Clara, Lisa och Rebecca för en trevlig stund på P&L-caféet.

Klockan sex åkte jag och pappa till dansen och monterade lite plastbitar. Kul att han ville följa med och hjälpa till, så nu kom vi ett snäpp närmare Linköping i en billigare kostnad. Härligt.

Nu ska jag gå ner och äta lite nudlar och steka ägg, och till det ska jag kolla på One Tree Hill eller Heroes. Hmm, vilket ska jag ta? OTH har jag sett så många gånger, så kanske ska kika på Heroes.

Hoj
/AnnSo


Bild: Jag på Saras 20års fest (samma dag jag kom hem från Malta), 13 december -08

Weber

Nu håller jag på och övar på Concertino för Clarinet av Weber. Den ni.
Det blev ju inte riktigt som jag hade tänkt att öva klockan 11, men men.. bättre sent än aldrig.

Ska i alla fall till stan med Clara den underbara lite senare. Trevligt.
Nej, nu ska jag fortsätta öva. Hoj
/AnnSo


Bild: Jag på Winnerbäck, Säterdalen -08


Det går bara inte!

Nej, skärpning nu på hög nivå, AnnSo! Men det är ju så skönt att sova.. Skulle gå upp klockan 9, men vaknade halv 12. Men men, sånt som händer. Eller kan man skriva så, när det händer varje dag?
Någon som har tips på hur jag lättare kan ta mig ur sängen?

Nu ska jag i alla fall duscha och sedan blir det klarinett för hela slanten. Ska bli kul att öva för en gångs skull. Sällan jag känner mig peppad för att öva, men idag känns det kul. Hittills i alla fall.

Det var ingen som ville fika med mig, så det blir väl att bara vara hemma och öva och sen blir det ju montering på dansen ikväll. För den 9 åker vi till Linköping. Ska bli skoj.

Skriver sen. Tack till er alla som går in och läser och kommenterar. Puss hej
/AnnSo


Bild: Jag spelar klarinett på Hilmas dop, Januari -09


Vart är de?

Det kan man fundera på. Jag vet att jag har många vänner, men umgås knappt med några. Det kanske låter knasigt, men jag har nog aldrig varit något "kompis-fan". Jag har alltid haft fullt upp varje dag av mitt liv, så några kompisar har det nog aldrig blivit av att spendera den mesta av min tid åt.
Jag gillar mitt liv som det är. Jag tycker om att vara själv, speciellt nu när mitt intresse för bloggen blivit så stort och jag måste spela så mycket. Men ibland skulle det bara vara så roligt att ha någon vän att vara med. Jag träffar ju Tobias ganska ofta, men det är inte samma sak.
Jag har min älskade Jenny som jag träffar ganska ofta. Men vad ska jag göra när Jenny gör andra saker?

Nej, jag har kommit på att jag behöver mer vänner. Vart hittar jag dem då? Haha. Detta inlägg blir helt sjukt. Låter som man är 7 år och skriver till någon "Hej, vill du bli min kompis?".

Ääh, det löser sig. Någon som vill fika imorgon? ;)
Haha, känner mig som världens knäppaste människa.
/AnnSo


Bild: Hemma hos Tobias farmor, 2007


Olika känslor när vi spelar fiol

Yes, nu har jag kommit hem från Idre. Åkte nästan dirket till dansträning och hade fiolgrupp dirket efter det. Det brukar bli att vi alltid kommer in på olika saker att prata om. Vi började prata om nyfödda barn och gravida personer. Då stiger mina glada känslor inom mig. Jag blir alltid så glad när någon väntar barn och jag älskar verkligen att vara med barn. De är ju så härliga. 
Efter att vi spelat en låt och jag varit jätteglad började Maria prata om begravning. Det var jättehemskt. Det är en tjej som gick i Emmys klass som fått cancer och gick bort för ett tag sen. Hon var bara 15 år gammal. Helt otäckt hemskt.
Efter det samtalet var det ju inte så roligt att spela och känslorna blandade från att ha varit på topp till verkligen ledsna.

Men nu är jag nöjd igen. Fått i mig lite tacos hos Tobias och nu har jag erövrat Hartiz dator och ska strax kolla på One tree hill säsong 7. Den ni!

Hoppas ni har det bra idag. Kramar
/AnnSo

Ps. Eftersom jag sitter vid Hartiz dator blir det tyvär inga bilder.


Höst

Nu åker vi i bilen på väg hem. Jag njuter av hösten. Helt underbart. Lagom tempratur och gula löv. Mysigt.
Lycklig är ordet nu. Jag har allt jag ösnakar mig. Ett jobb till vintern, en lägenhet/rum och världens bästa pojkvän. Hösten är underbar. Just denna höst är speciell. För nu är det inte bara jag som flyttar längre, utan den här gången flyttar vi båda.

Förstår ni vad 3 år gått fort? Vi har hunnit gjort så mycket tillsammans och utvecklats så mycket. Från att ha varit två tonåringar, har vi blivit två individer som fortfarande håller i kärleken och är på väg mot vuxenlivet.
Tiden har gått så fort. Känns knappt som ett år. Till vintern är det 3 år sedan du och jag blev vi, älskling. Och jag hoppas det blir flera år tillsammans. Du är underbar.


Nu har vi kommit till  Älvdalen. Skriver när jag kommer hem. Puss hej
/AnnSo


Hem imorgon

Imorgon åker vi hem härifrån Idre Fjäll. Det har varit jättetrevligt att få vara här igen och denna gång fått ett jobb på köpet. Det är inte alla som åker hem med ett jobb att komma tillbaka till i December.
Längtar till vintern. Det ska bli så himla kul. Så nu mina kära vänner får ni komma upp hit till Idre Fjäll och hyra skidor av mig.

Kommer lite bilder från tidigare idag promenader.
Känner mig så osocial åt Tobias.
Skriver mer imorgon. Puss hej
/AnnSo








Klart jag måste öva!

Det var en anonym person som skrev denna komentar:
Alltså vad jag inte förstår.. du har ju spelat i så många år.. så borde du inte kunna spela då ? Det är ju inte så att dem har kommit på nya ackord :-S

Jag svarar på den nu:
Ja, jag har spelat i många år. Just därför jag måste öva mer för att bli ännu bättre och kunna komma in på musikhögskolan så småning om. Alla som har någon sysselsättning måste ju öva på det de gör. Om man spelar fotboll måste man ju träna för att bli bättre och inte tappa formen. Samma gäller det när jag spelar klarinett. Klart att de inte kommer på nya toner, men jag är ändå tvungen att öva på de gamla och utveckla mitt spelande.
Så du tror att om man har spelat i 10 år och sedan slutar kan man söka till musikhögskolan efter 2 år och komma in? Knappast. De som går i högre musikutbildningar övar mellan 4-6 timmar om dagen. Fatta. Om dagen!


Nu kanske ni förstår varför jag är tvungen att öva varje dag? Man klarar sig inte på att öva 1 gång i veckan. Det är viktigt för min utveckling och så slipper Malin (klarinettläraren) bli ledsen.



Har nyss ätit lunch så nu väntar en promenad. Eller, nu sitter jag och bloggar och äter popcorn. Inte fel det heller.

/AnnSo


Att ha Självdiciplin

Fy för det ordet. Självdiciplin.  När jag tackade nej till Norrtälje och bestämde mig för att satsa på musiken var jag rädd för en sak, att inte ha den självdiciplinen som krävs. Och nej, det har jag inte. Jag ska verkligen försöka spela varje dag, men det är inte så lätt. Det är viktigt, men jag är för lat för det.
Jag måste, det bara är så. Men hur gör jag när det inte är lätt?

Jag har bestämt att jag ska göra ett tidschema över mina dagar när jag kommer hem. Där jag måste spela minst 1 och 1 halv timme om dagen. Annars kommer denna plan skita sig stort.

Nu ska jag ska vi gå upp till Intersport, sen ska jag hem och spela. Måste!
/AnnSo


Tro på recentioner? Nej

Nu har vi kommit hem från Idre by där vi såg på bio. Vi såg uppföljaren av "Män som hatar kvinnor".
Enligt många recentioner har kritiken inte alls varit på topp. Men efter att vi sett "Flickan som lekte med elden" kan vi absolut inte hålla med tidningarna. 
Det stod att filmen skulle vara seg och ganska händelselös, så tyckte vi inte att fallet var. Det hände saker hela tiden och det var roligt att den stora proffsboxaren Paolo Roberto var med och hade en roll där han spelade sig själv.
Helt fantastisk film där spänningen var på topp nästan rakt igenom filmen.

Klart sevärd! Gå på bio imorgon om du kan, för detta är en film som borde ses. "Flickan som lekte med elden". 

Godnatt!
/AnnSo


Bild: Google

Bio ikväll

Vi kan fortfarande inte fatta att vi har fått jobb här båda två. Det är ganska osannolikt att vi båda skulle få jobb här, men det fick vi! Yeeah!
Det var totalt 1100 personer som sökte, 270 kom till intervju och 50-60 pers får jobbet. Så vi räknade ut att om man tar 100 personer som har sökt hit, så får 4 av dem jobb. Haha, sjukt men så himla roligt!

Solen skiner för oss nu, älskling!

Nu ska vi ta och åka ner till byn och gå på bio. "Flickan som lekte med elden". Vi älskade "Män som hatar kvinnor" så nu blir det att gå på uppföljaren. Men tyvär har den fått ganska dålig kritik i tidningar och TV, så vi får se och hoppas på att den är bra.

Hoppas ni haft en bra dag. Vad händer ikväll?
/AnnSo


Nyduschad. Hade ingen hårblås med, så nu måste jag gå med blött hår men det är det värt.


Vi har fått jobb!!!!

Som de flesta av er vet och har läst så är vi uppe på Idre fjäll där jag och min pojkvän Tobias hade arbetsintervju i onsdags.
När vi var på intervjun sa de att vi skulle få besked senast v. 42, men idag ringde de! Först ringde de till mig när vi var ute och gick och sa att jag fått jobb här i skiduthyrningen. Sen fortsatte vi att gå runt fjället.
När vi kommit hem och satt och drack soppa så ringde Tobias telefon också.

Och nu..... Nu har vi fått jobb här båda två. Börjar i december! Det är ganska långt kvar, men det är så underbart nu att veta att vi har jobb till vintern. Så nu blir det att fira JULAFTON här uppe.

Hihihi! Såååå glad! Puss och hej så länge!
/En väldigt glad AnnSo



Bild: Google - Idres maskot, Aske

Tråk-väder

Sitter och har precis ätit klart frukosten. Jag och Tobias hade tänkt att gå ut och gå runt fjället idag, men när vi kom upp spöregnade det.
Nu har det slutat regnat så nu blir det promenad. Skönt. För övrigt händer det nog inte så mycket idag. Måste spela klarinett och öva på Webers Consertino.

Skriver mer sen. Vad ska ni göra idag?
/
AnnSo


Ursäkta mitt hår. Tänkte duscha efter långpromenaden.


Ta sig tid är en konst

Jag har upptäckt att allt handlar inte om att ha tid, utan att ta sig tid. Jag brukar ofta själv känna att allt bara flyter på och jag bara gör saker hela tiden och därför uppskattar jag extra mycket när jag väl får tid till att t.ex. se på TV. Det är ju bara så skönt att sitta och kolla på tv, eller läsa lite tidningar. Speciellt när jag aldrig gör det annars.

Så nu mina vänner har jag bestämt mig för att göra ett tidsschema för varje dag som jag borde följa. Då blir det nog lättare att leva och må bättre och inte känna mig så stressad och att jag inte hinner så mycket.
Något som är viktigt är ju det här med sömnen och vakna i tid. Det är klart att man inte hinner så mycket på dagen när man inte går upp ur sängen fören 12. Nej, nu ska jag börja gå upp i tid. Runt 9 är nog lagomt. Får se nu om jag kan vara så duktig. Ska försöka kämpa i alla fall.

Nu ska jag i alla fall gå och sova. Det är bara så himla härligt att vara här uppe och inte bry sig om allt annat som händer hemma. Det är nice. Godnatt
/AnnSo


Bild: Google

Yes, nu har den kommit till Idre

Igår när vi kom upp hit till Idre ville jag köpa nya bloggnumret av Vecko Revyn. Värsta roligt. Men Ica här uppe på fjället ska stänga på lördag så de hade inte fått in några nya tidningar. Då följde jag med pappa ner till byn för tidningen skulle ju komma ut på Onsdag. Men nej. Den hade inte kommit igår till byn heller. Så jag blev lite grinig, men köpte SOLO i stället.
Idag skulle pappa ner till byn igen och nu stod den där i hyllan. Nya numret av Vecko Revyn med bloggspecial. Men nu har jag två tidningar, så det blir mycket att läsa. Hihi!

Nu sitter vi och kollar på Idol. Köpte Tortillas med ostsmak nere på ICA så nu blir det fest med tortillachips och dipp. Den ni!

/AnnSo


Minigolf, det är grejer det

Sedan jag var 7 år har vi alltid varit här i Idre med familjen. Minst en vecka varje sommar. Vi burkar bada, spela minigolf, gå ut och gå och jag brukar rida.
Det som är standard när man är här är alltid att spela minigolf. Jag och Tobias spelade igår och vi allihopa spelade nyss. Ibland går det bra, och ibland dåligt.

Det är ganska kallt här uppe, men skönt på samma gång. Som ni kan se på korten här nedan så är jag ganska påpälsad, men jag gillar hösten. Den är härlig.

Ha det bra. Puss hej
/AnnSo






Det konstigaste..

Haha, jag vaknade imorse ur en riktigt konstig dröm. Jag var nånstans med BSM och det hände de knäppaste saker man kan tänka sig. Hagman och Hermansson blev osams och mitt liv kändes bara jobbigt. Jag fick till och med prata ut om allt som hände med Oboe-David. Haha, allt blev bara så sjukt.


Nu har jag precis ätit frukost och satt lite proviva i halsen, så jag hostade som en tok. Så nu blir det att gå ut och gå med Tobias i det fina, härliga Idre Fjäll.

Skriver mer sen. Hoj
/AnnSo


Idol och varma koppen

Åh, så skönt det är att vara här uppe. Händer inte så mycket, men det är bara skönt. Vi har spelat lite minigolf, promenerat, spelat air hockey, promenerat mer och kollat på Idol. Mys.

Haha, Idol är ju så bra. Jag har faktiskt inte sett så mycket i år av alla ouditions på TV. Men det är ju faktikst grymt kul att titta på. Att vissa av alla sökanden inte förstår att de är helt kassa på att sjunga, kan jag inte fatta. Varför ställer man upp i en sångtävling när man inte ens kan håll en enda fin ton och bara byter tonarter hela tiden?
Jag antar att det är det som är charmen av Idol också, men ibland kan jag bara inte låta bli att skämmas.

Sen har vi ju de duktiga, begåvade sångarna och sångerskorna som verkligen kan få en att vilja sjunga med. Sådana personer som man bara vill se mer av och höra orden från juryn "Vi ses i Stockholm!"
Jag fick en liten chock idag när Tilda Söderström var med och sjöng på Idol. Jag "känner" Tilda sen den tiden hon bodde i Borlänge och jag vet att hon kan sjunga jäkligt bra. Så, Lycka till Tilda! :)

Nu ska jag nog lägga mig och kolla på "Heroes". Nyss druckit Varma koppen. Härligt. Godnatt. 
/AnnSo 


Bild: Winnerbäck, Säterdalen -08. Han är min Idol! Vem är din?

Intervjun avklarad

Oj oj oj vad nervös jag var innan intervjun. Tobias hade berättat lite innan hur det var och så, men jag skakade ändå när jag satt där.
Det var en kille och en tjej som intervjuade. Killen verkade mer avslappnad och positiv, av tjejen fick jag mest negativladdning ifrån.
Efter att de ställt de mest konstiga men ändå vanligaste frågorna så var det klart. Det gick väldigt fort och det kändes så bra när jag gick ut och såg andra nervösa stackare som stod och vänta på din tur utanför.

Ledsen att jag inte skrivit innan, ska försöka skärpa mig. Nu ska jag och Tobias ut och gå. Puss hej
/AnnSo


Bild: Jag och Tobias i stolsliften på Idre Fjäll förra sommaren -08

Idre!

Nu har vi kommit fram till Idre Fjäll och stugan var klar så vi har gått in och börjat stabiliserat oss.
Tobias har kommit tillbaka från intervjun nu och han tycker att det gick fint. Men jag tror ändå det blir läskigt.

Shit, nu tog det slut på ord att skriva om. Måste klura ut nåt att skriva om och åter komma sen. Så, ses senare!
/AnnSo


Bild: Ren i Idre förra sommaren -08


Melodifestival för hela slanten

Nu har jag äntligen grejat klart med packning och hela baletten. För imorgon blir det Idre. Nervositeten kommer senare, kan jag lova.

Innan jag åkte och hämtade Tobias hade jag rep med Hemvärnet. Vi ska ha en konsert i höst, men inte en vanlig konsert utan vi ska spela till dans. Så idag har vi fått en reportoar med massor av melodifestival-låtar typ som: The worring kind, Jag ljuger så bra, Give me your love, Emptey room o.s.v. 

Tack alla er som kikat in på min blogg idag och kommenterat. Verkligen tack. Jag ska försöka att hålla det här nu och svara på era kommentarer och vara aktiv. 

Nu ska jag sova lite innan det bär av till Idre, men tar datorn med mig - så lätt blir ni inte av med mig. Hoj
/AnnSo 


Bild: Jag rider på Idre Fjäll förra sommaren, -08.


Ejendals Arena, 4 december - be there!

Jag måste ju berätta nu vad jag längtar till den 4e december och som ni också borde längta till. Även om ni inte gillar artisten i sig kan ni ju längta för min skull!

Den 4e december är det Ejendals Arena i Leksand som får ha den äran att visa upp konsert med LARS WINNERBÄCK. Är det inte underbart? Ååh, jag längtar verkligen. Sådanna dagar är helt fantastiska! Jag lovar er. Har ni inte upplevt en Winnerbäck konsert, då måste ni bara göra det.


Bild: Google



Nu ska jag ta och åka till musikskolan. Fortsätt läsa och kommentera! Hur kul som helst. Puss hej
/AnnSo


Pannkaka nästa

Yes! Nu blir det att käka pannkaka. Ska bli gott, vispade grädde till kladdkakan så det är klart nu.
Just nu sitter jag vid datorn och läser andras bloggar. Är ganska kul att läsa vad alla skriver om för olika saker.

Ååh.. Kan inte sluta längta till den 4e december. Kan ni fatta, värsta underbart!

/AnnSo


Bild: Pettson och Findus. Snodd från goggle.

Ååh, Chokladkaka!

Nu har jag kommit hem från Friskis. Jag kände mig lite, ja vad ska man säga, ung?! jämfört med de andra. Som jag skrev igår var det ett lugnare pass, nämligen senior-jympa. Men jag grejade på, inte lika hårt då som steppen igår.
Har i alla fall slängt in en chokladsockerkaka med chokladbitar i ugnen nu. Så medans jag väntar på att den ska bli klar ska jag spela lite klarinett. Weber. Huh, vilken gubbe alltså. Ni ska se alla noter. Inte att leka med. Haha, spelade tillsammans med en gubbe på youtube igår för att gå in tempot och rytmerna. Ska nog göra samma nu också.

Skriver mer sen. Hoj
/AnnSo


Bild: En väldigt glad Annette i Italien

Godmorgon!

Titta på klockslaget till detta inlägg. Ja visst, innan 8.30 - den ni! Det känns som jag knappt kommit hem från Friskis innan jag nu ska dit igen, men det är bara roligt.
Vad som händer annars idag vet jag inte riktigt. Till kvällen blir det klarinett lektion och Hemvärnet.

Ååh, ser ni? Det är så fint väder idag igen, men kallt. Imorgon åker vi. Läskigt.
See you later.
/AnnSo


Bild:
Paddeltur i Fågelsjö. Gis och Anders i kanoten och en fin regnbåge på andra sidan.

Himlans sidor!

Som de flesta som är vakna nu har upptäckt så är det massa knas med både msn och Facebook. Kul det. Neeej! Man vill väl kunna använda sina sidor och prata med folk. Jag menar, det är ju lite nördigt - men så är halva Sverige nu mer (om inte fler!).
Det är bara roligt för mig, då har jag fler likasinnade runt om mig och kan prata med andra om mina nördiga intressen.
Ibland funderar jag på hur nördig jag verkligen är som måste blogga varje dag och flera inlägg vart jag än är. Men när jag tänker efter så ägnar jag nog mycket tid till mitt liv utanför bloggen också, eller ja det förstås, det jag bloggar OM. Det är väl inte samma sak? Som i lördags blev det inte ett enda inlägg, det ni. Men då tappas det ju läsare också - och det tycker jag ju är synd.

Imorgon bitti ska jag nog med mamma till Friskis och hurta lite (igen). Det blir ett mycket lugnare pass i alla fall.

Nu ska jag gå ner och sova några timmar innan jag står på Friskis klockan 9. Godnatt!
Kommer några cam-bilder, tyckte det var ett tag sen.
/AnnSo

 
 


Knäpp-AnnSo?

Ja, jag måste ju faktiskt hålla med om att jag blivit knäpp. Eller i alla fall blivit någon jag inte var för nåt år sedan. Jag skrev det i mina inlägg i början att jag bytt stil ganska rejält de senaste åren, och det är inte bara utsides utan insidan också. Förut hade jag aldrig skrivit såhär mycket på en blogg och tyckt att det var roligt och utveckla den. Nej, jag hade nog tröttnat ganska snabbt på skrivandet. Jag förstod inte folk som bloggade förut hur de kunde skriva så mycket och vad de fick allt de skrev ifrån.
Nu skriver jag på med flera inlägg varje dag, men jag vet fortfarande inte vad jag får allt ifrån. Ni få som läser kanske tycker att mina inlägg är tråkiga, men skriv det också. Jag försöker alltid att skriva om något som är intressant att läsa om, men lyckas nog inte så ofta.

Jag var in på Foki's och några fler bloggar och det ska bli "VeckoRevyn Blog Awards 2009" den 17 oktober. Det verkar grymt kul med massa bloggerskor och bloggare som är nominerade i olika klasser och vinner fina priser. Ååh, det vill jag verkligen åka ner på. Men vem skulle jag åka med? Det är ju knappt någon av mina vänner som bloggar och är så intresserad som jag har blivit. Haha, hur kunde jag blivit såhär intresserad av att blogga?

Det var något mer jag skulle skriva, men nu huxanfluxan så hade jag glömt det. Ja ni vet, det är inte lätt det här med åldern. Hoj
/AnnSo


Bild: Johan och Jenny i Leksand på Dansbandshelg i April 2009


Säger bara: Oj oj oj!

Det jag kan säga om Step up-passet ikväll är: "Oj oj oj oj!" Vilken upplevelse. För den som inte är van att gå på detta pass kan det vara lite pillimarigt de första gångerna. Och det märkte vi av ganska mycket. Men det var ett väldigt roligt pass i övrigt. Det blev aldrig tråkigt och tiden bara flög iväg. Trots att jag inte hängde med i rörelserna för fem öre, så blev jag i alla fall väldigt svettig.
Så, för dig som vill gå på ett roligt och lite klurigt pass - Step Up, Måndagar 19.00 på Friskis.


Nu sitter jag och inte gör någonting. Bara tar det lugnt. Tänkte glida runt och läsa lite på olika bloggar. Kan vara kul, så kommer det in ett nytt inlägg lite senare igen. Ha det bra så länge!
/AnnSo


Bild: Min brorson Oskar vattnar blommorna.  

Nothing else matters

Nu sitter jag hemma hos Daniel. Har kollat på senaste Wallander filmen "Tjuven" och ätit popcorn. Ska snart åka in till stan igen och gå på Friskis med Jenny. Funderar på att köpa 10-kort också.
Bakom mig sitter Daniel och spelar Guitar Hero och låten "Nothing else matters".

Skriver mer sen. Hoppas ni har en bra dag.
/AnnSo


Concertino av Weber

Efter att Tobias försökt väcka mig i någon timme vaknade jag av att Sara ringde mig och ville luncha, men eftersom jag precis vaknat och ska till Daniel senare så kände jag inte för det. Men det var kul att hon ringde i alla fall. Ring gärna igen Sara.
Vi satt oss ute och åt frukost i det fina vädret och efter frukosten tog vi en promenad. Kollat på ett avsnitt "Heroes" nyss och nu lyssnar jag på Concertino av Weber för klarinett. Jag ska börja spela det med Malin på tisdag, och då tyckte hon att det var bra om jag hade lyssnat på det lite innan jag börjar spela den.

I eftermiddag ska jag hem till Daniel och kolla på den nyaste Wallander filmen. Tjuven.

Ha en bra dag.
/AnnSo


Bild: Pratar med mamma i telefon på Malta på Tobias och Nils hotellrum.


Dans och fiol

Åkte och fikade hos Jenny med hennes morbror och hans familj. Smörgåstårta, kakor och saft. Det är grejer det!
Strax innan sex åkte vi ner till dansen och dansade lite med våra kära dansvänner.
Efter dansträning blev det fiolspelning och sedan hem till Jenny igen i väntan på att Tobias skulle jobbat klart med Nils på Maxim.
Hemm hos Jenny fick jag te och mackor och vi låg i hennes nya säng och kollade på TV. Mys.
Åkte och hämtade Tobias och på vägen hem köpte vi banan-chips i Konsum.

Nu ska vi lägga oss och kolla på lite "Heroes". Skriver imorgon. Hej
/AnnSo


Bild:
Hard Rock Café i Baystreet, Malta 2008


Flamingo eller S2?

Jag ber så mycket om ursäkt för att det inte blev något skrivet igår. Jag åkte först till Stockholm med Borlänge Hemvärns musikkår där vi spelade på Livgardets öppet hus.
Det var ganska roligt, en liten snabbvisit bara. Fick potatissallad och grönsaksbiffar i matsalen.
Efter spelningen köpte vi en varsin munk, jag och Hellen. Helt gudomliga.

Jag hade tänkt att blogga när jag kom hem, men min syster kom och behövde hjälp samtidigt som jag skulle klä mig, sminka mig, göra mig klar och äta innan jag skulle hem till P3 på födelsedagsfest. 
Det blev väldigt stressigt men till slut kom jag iväg till Natalie och hon var minst lika stressad själv. 

Väl hemma hos P3 i Skräddarbacken var det väldigt trevligt. Lite lagomt med folk och mys. 
Vid halv 12 gjorde vi oss klara för att gå ut till bussen och åka ner till stan. 

Sen blev det S2.  Nu har jag verkligen bestämt mig för att inte gå dit någon mer gång. Visst, det är ganska mycket folk - men knappt någon man känner utan bara massa fulla snobbar.
Och det som jag mest ogillar med S2 är att de gör om låtarna så mycket. Om jag går ut går jag ut för att dansa, men jag vill inte dansa till en dålig techno-låt som alla kan men ingen text hörs utan det är bara massa dunka musik. Jag vill ju ha en text att sjunga till. En låt som jag kan och inte bara musik.

Det är många som slutar gå till Flamingo för att det bara är massa nyblivna 18åringar där och flera utlänningar som klänger och stöter på en. Okej, det är inte roligt. Jag vet det. Men man lär sig hur man ska behandla det. Jag lärde mig efter 3 månader på Malta och det är så mycket mer än nyblivna 18åringar. På Flamingo träffar jag ofta mycket folk jag känner och de flesta är vänliga. Musiken på Flamingo gillar jag skarpt. De spelar både nya och gamla låtar och de flesta har en text som de flesta kan sjunga med i.

Jag har träffat folk som säger att de kan gå ut nykter på ställen, men inte Flamingo för där blir det tråkigt om man är nykter. För mig är det helt tvärtom. På S2 vill jag verkligen supa mig redlös för att överhuvudtaget orka vara kvar, men på Flamingo har jag varit flera gånger nykter och det tycker jag om. Där kan man dansa och ha roligt oavsett.

Jag tycker att ni som vägrar gå på Flamingo för att ni fått för er att S2 är bättre, ge Flamingo en chans när ni inte varit där på flera år.

Vilken krog föredrar du? S2 eller Flamingo?

Oj, nu blev det ett väldigt långt inlägg. Det blev aldrig några bilder igår, varken från Stockholm eller P3s fest. Så det kommer nog nån gammal bild. Hoj
/AnnSo


Bild: P3, Rebecka (hoppas jag) och Natalie på Saras 20års fest 13 december 2008.


Gratulationer

Jag glömde bort att gratta  Clara för att ha klarat körkortet igår. Stort grattis!
Och även grattis till Kent i Fågelsjö/Hamra som fyller 55 idag.
Och ett grattis igen till älskade Anka som fyller 18.


Sopp, nu blir det sova. Hoj
/AnnSo


Bild: Kent är ute och röjer gräs.


Kalas med Limosin

Efter att jag åkt från Tobias idag tog jag mig friheten att åka hem till Annika som fyller 18 idag. Vi har inte umgåtts på flera år, men kände ändå att jag ville åka och gratta henne.
Jag kom först, hennes kompisar kom lite senare. De ville ha med mig ut på S2 och festa, men jag kände inte för det eftersom jag ska till Stockholm imorgon.
Jag var i alla fall kvar och åt tårta med dem och limosinen de skulle åka med till stan stod på gården och tur som jag hade backade jag inte på den när jag skulle åka.

Nu när jag kommit hem har jag suttit i soffan och kollat på "One tree hill", helt underbart.

Nej, nu ska jag ta och sova lite tror jag. Lång dag imorgon. Först Stockholm, sen fest för P3. Hoj
/AnnSo

Nu fick jag äntligen in bilderna från Hällarna igår. Se och njut.












Våfflor till frukost

Vi vaknade sent och gick inte upp direkt utan låg och kollade på "Heroes" ett tag. När vi väl gått upp och ut i köket möttes vi av våfflor. Nu är vi mätta och belåtna och ska ta oss ut på en promenad innan jag ska åka hem och spela klarinett.

Skriver mer sen.
/AnnSo


Bilderna

Nu blir jag grinig. Det går inte att lägga upp bilderna. Ska försöka mer imorgon, för det var verkligen fint.

Nu ska jag sova för att kunna tampas med en ny dag imorgon.
/AnnSo


Bild: Jag och Nils på studenten.

Dyrt med födelsedagar

Huh. Flera som fyller år nu och det ska bli kalas och gejer. Och vad vore en födelsedagsfest utan presenter? Det blir dyrt, men jag tycker det hör till.
Ska snart ner till stan med Tobias och köpa lite presents.

Efter friskis hade jag klarinettlektion på musikskolan, sen åkte jag ner till Ludvika och käkade på Engel med Carin. När vi strosat på stan ett tag åkte vi till Willys och köpte vindruvor. Sen åkte vi ner till Hällarna och satt oss vid vattnet och åt. Häärligt.
Kommer lite bilder sen, för nu verkar allt vara emot mig.

Hoj
/AnnSo


Ludvika

Yes, nu sitter jag på en bänk i Ludvika och väntar på att segot Carin ska komma. Vi ska fika på Engel. Nu kom hon. Skriver mer sen. Hoj /AnnSo

Friskis med Winnerbäck

Har precis ätit frukost och satt på mig träningskläder. För första gången på väldigt länge ska jag och gympa på Friskis och Svettis igen. Jobbigt, men kul.
Det är så synd för att jag har några vanliga t-shirts som jag så sällan använder. Jag och Jenny köpte en varsin t-shirt när vi var på Winnerbäck -07, men när används den egentligen? Typ aldrig. Men nu har jag den på mig. Så nu blir det Friskis med Winnerbäck på magen. Kanske blir roligare då, vem vet.

Efter Friskis har jag klarinettlektion och sen åker jag ner till Ludvika för att fika eller käka lunch på Engel. Det är nice.

Så det kanske inte blir så många inlägg nu på dagen, men det blir ikväll. Hoj
/AnnSo


Ludvika here I come

Jaaa! Äntligen ska jag få åka till Ludvika imorgon och träffa min bästa Carin. Det går alldeles för många veckor mellan gångerna vi ses. Vi pratar alltid om att ses oftare och mer, men det blir liksom aldrig av.
Vissa vänner man har kan man känna att om man inte hörs av så tynar vänskapen ut och man inte umgås mer. Så är det inte mellan mig och Carin. Det kan gå flera veckor emellan gångerna vi pratar och ändå är vi så nära. Knepigt, men lycka.

För någon vecka sedan pratade vi på msn och jag spelade upp låtar för henne som jag själv skrivit. Jag bestämde mig då för att jag skulle göra en låt till henne också. Den blev klar dagen efter och texten kommer här nedanför. Ursäkta min engelska.

Sometimes, that's you. You're the moments who's in everyone.
Sometimes everything's great or your life is full of happiness
Sometimes you just wanna lay down and be someone else.


The soul in you have so much to give the world.
People who knows you, can only be happy.


You're so much more than a girl on this earth.
I know that you for love have been search.
Hope you someday will find someone.
You're the kindest of the kind-one..


Sometimes, that's you. The partyprincess who dance like nobody else.
Sometimes you're against the world and have so much anger
Sometimes you like the days and just wanna live

The soul in you have so much to give the world.
People who knows you, can only be happy.

You're so much more than a girl on this earth.
I know that you for love have been search.
Hope you someday will find someone.
You're the kindest of the kind-one..


Bild: Jag och Carin påväg till Gröna Lund -08


Everybody hurts

Har varit och dansat ikväll med min kära Jenny. Vi gick en promenad i Årby innan vi hade träning. Trevligt.
När vi åkte hem så hörde vi Milow's "Ayo Technology" på radion och den gillar vi. Efter att Jenny klivit ur bilen så spelades det lite olika låtar och innan jag svängde från Kvarnsvedsvägen spelade dem "Everybody hurts". Jag gillar den verkligen. Den är så fin, men jag tycker den är så hemsk. Jag förknippar den med en hemsk film som man fick se på körskolan om rattfylla och hemskheter. Filmen är så starks så jag nästan började grina, då är det en ganska känslosam film. Men låten är bra i alla fall. Det behövs sådana här låtar också och inte bara låtar om olycklig kärlek, lycka eller underbar kärlek. 

Det är sant. Alla gör sig illa och såras ibland. Då gäller det att vi håller ihop och stöttar varandra.

Här kommer texten till låten. Jag tror säkert att ni vet vad det är för låt. 
/AnnSo 

When the day is long and the night, the night is yours alone,
When you're sure you've had enough of this life, well hang on
Don't let yourself go, 'cause everybody cries and everybody hurts sometimes

Sometimes everything is wrong. Now it's time to sing along
When your day is night alone, (hold on, hold on)
If you feel like letting go, (hold on)
When you think you've had too much of this life, well hang on

'Cause everybody hurts. Take comfort in your friends
Everybody hurts. Don't throw your hand. Oh, no. Don't throw your hand
If you feel like you're alone, no, no, no, you are not alone

If you're on your own in this life, the days and nights are long,
When you think you've had too much of this life to hang on

Well, everybody hurts sometimes,
Everybody cries. And everybody hurts sometimes
And everybody hurts sometimes. So, hold on, hold on
Hold on, hold on, hold on, hold on, hold on, hold on
Everybody hurts. You are not alone



Bild: Stranden i Side, Turkiet -09


Höstsol

Idag är det faktiskt fint väder ute. Något som man verkligen behöver.
Jag sitter nu och kollar igenom olika musikskolor som jag kan söka till nästa år. Vill plugga långt bort. Hittat en utbildning som verkar bra i Piteå. Långt, men bra.

Ikväll ska jag nog och dansa med Jenny-banan.

Nu ska jag leta vidare efter utbildningar. Funderar på om jag ska utbilda mig till musiklärare för skola istället för instrumental. Undervisa klasser i skola i stället, men vi får se.

Skriver mer sen. Hoj
/AnnSo


Bild: Gitarr hemma på soffan för ett tag sen. Ursäkta mitt feta hår!

Vänners bloggar

För mig är det viktigt att ha läsare på min blogg, det gör det roligare att skriva och forma inläggen då. Jag tänkte göra ett försök med detta inlägg och skriva ner några vänners bloggar som ni kan kika in på.

Anna - Skriver mest om sitt svåra liv, kärleken med Kim i Malmö och hur hon tampas med vardagen. Väldigt bra skrivna inlägg, inget trams om kärlek utan detta är skrivet från hjärtat och orden blir så livliga när man läser dem.
http://iskonsekvens.blogg.se 

Linda - Hon skiver om sitt alldagliga liv. Ganska bra saker och mycket om sin kommande flytt till Holland senare.
http://lindameissie.blogg.se

Marcus - Han skriver mest vardagligt men om man vill läsa lite eller veta mer om Dalarna bör ni läsa hans blogg. Han skriver ur en Dalmas perspektiv.
http://mrmas.blogg.se

Natalie - En väldigt härlig tjej. Hon gick i samma klass som två av mina kompisar plus att vi läste en kurs tillsammans. Om ni vill läsa om en Svensk och Grekisk tjej som pluggar till sjuksköterska i Örebro, då är Natalies blogg som är den intressanta.
http://rockpointnattie.blogg.se/ 

Gisela - Helt underbar människa som jag bodde med i Fågelsjö. En blogg som man blir glad av och som det pirrar i kroppen när man läser. En sådan blogg bör alla få ha att läsa.
http://gaysela.blogspot.com/ 


Detta var dem jag kunde komma på.. Vill Du också bli länkad så skriv det :)
Godnatt. Puss hej
/AnnSo




Marscher som fastnar

Ja, som jag skrev innan så har jag varit på repitition med Hemvärnets musikkår ikväll. 3 timmar repeterade vi. Vi hade stämrep först med alla klarinetter och sen 2 timmar rep med hela orkestern. Så nu är jag lagomt slut i huvudet och visslar lagomt mycket på alla marscher.
Eftersom vi ska till Stockholm och spela på Livgardet på lördag så blir det väldigt mycket marscher spelat idag. Och jag kan lova er, INGET FASTNAR PÅ HJÄRNAN SÅ BRA SOM MARSCHER.

På lördag klockan 8.15 går bussen från musikskolan och är hemma igen vid 18 kanske och på kvällen blir det fest med P3 och co. Ska bli riktigt skoj. Tack Natalie för att du bjöd mig.

Nu ska jag greja lite. Fortsätt läs och kommentera. Hoj
/AnnSo



Bild: Jag med BSM i Italien -09

Slö dag...

Idag har jag i preincip inte gjort någonting alls. Spelade klarinett en timme på eftermiddagen, annars har vi inte gjort någonting. Ganska skönt. Men trots att man inte gör något, går timmarna förbi väldigt fort.
Jag har nyss kommit hem nu från Tobias. Ska snart cykla ner till musikskolan och spela med Hemvärnet. Det är skoj.

Tack för att det var så många som hittade in hit igår och tack för att ni tar er för och kommenterar. Men som jag skrivit förut. Det vore så mycket enklare om ni skrev namn (alltså vem du är) och er e-mail om ni inte har en egen blogg så att jag kan kontakta er och svara på kommentarerna.

Blir så att jag kommer att lägga upp lite roliga, gamla bilder här. Kan va roligt att se.
/AnnSo


Bild:
Kort, blont hår och piercing. -07

Drömmar

Hur kan man definera en dröm?
En dröm man har medans man sover. När sömnen blir till en dröm.
En kortsiktig längtan. "Jag drömmer om att åka till Hawaii" tex..
En långsiktig längtan. "Jag drömmer om att bli fotbollsproffs i Barcelona" tex..

Min kortsiktiga dröm är att få ordning på livet. Bo ihop med Tobias, att vi båda ska ha jobb m.m.
Min långsiktiga dröm är att jobba inom musik. Undervisa elever i klarinettspel. Eller sitta in någon fin orkester och bara spela hela dagarna.

Det känns som jag bara svamlar, men det får ni ta..

Nu ska jag spela klarinett och komma ett steg närmare min dröm.
/AnnSo


Bild:
Småland nyår -07. Jag spelar för ungarna.


Sommaren med Jenny

Som ni vet har jag bott med Jenny och varit med henne väldigt mycket i sommar. Ikväll efter monteringen åkte jag, Tobias, Kim och Karro till bion. Vi kollade inte på någon Jenny, men en Göran.

"Sommaren med Göran" var riktigt bra. Väldigt rolig och det var sällan filmen "stod still". Det hände oftast något nytt att skratta åt.

Nu ska jag och Tobias lägga oss och kolla på "Heroes". Hoppas ni alla haft en bra dag och att Jenny blev glad över smörgåsgrillen! :)

Puss hej
/AnnSo


Bild: Studenten -08, jag och Tobias utanför skolan.

Punkar-AnnSo?

Hahaha, hittade en bild som jag bara måste lägga ut..


Samla tomburkar?

Jenny har bestämt att jag ska åka med på dans och spelmansfestival i Linköping i Oktober. Det verkar grymt kul, men det kostar ju ganska mycket. Så idag ska vi montera på dansen för att få ner kostnaderna. Det är väldigt bra. Bättre än att samla tomburkar, men det kanske blir att ut och rota i papperskorgarna så får jag ju ner kostnaderna ännu mer. Det var väl smart?

Nu ska jag greja lite med Jennys present. Snart åker jag till dansen, sen till Tobbsi-Tobbsi.

Skriver mer sen. Puss hej
/AnnSo



GRATTIS ÄLSKADE JENNY! (igen)

Jenny-Banans dag!

GRATTIS MIN ÄLSKADE BÄSTA VÄN, JENNY PÅ 19-ÅRS DAGEN!
Hoppas att du får en bra dag och paket kommer senare ikväll. <3

                      


Tack Oskari och Linda J för era fina kommentarer. Tack.

Jag har gjort det igen, sovit längre än jag borde. Hade tänkt åka ner till Friskis och gympa lite, men lat som man är så blev det ligga kvar i sängen och dra sig. Huh, när ska jag orka ta mig upp på morgonen?

När jag låg där och drog mig, så fick jag sms av världens bästa Scoop. Så idag blir det att vara med Scoop och greja lite. Härligt det. Va nån vecka sen vi sågs nu.

Ikväll ska jag till dansen och montera lite. Vi monterar lister i föreningen för att få pengar och kunna åka billigare till Linköping som Jenny (som vanligt) tvingat med mig på. Det är bra att hon alltid är så bestämd med vad jag ska göra, och det tackar jag för. Utan Jenny så skulle jag aldrig göra något med mitt liv, det är kul att komma ut på saker.

Nu ska jag nog dra till Scoop snart. Skriver mer sen. Puss hej
/AnnSo


Bild: -07, Blond och piercing. Det var tider det.

Tillbaka i veg-skiten...

...men det har aldrig kännts så bra att äta vegetariskt igen. Härligt.
Jag började äta kött igen för att jag inte ville känna mig speciell och för att folk inte skulle behöva anstänga sig extra för min skull. Jag hatade att vara vegetarian när människor köpte extra mat till mig för att jag inte åt samma som alla andra. Jag avskydde att vara speciell på det viset. Att alltid behöva be om specialkost när jag var ute på resor med dans, spelning m.m.

Jag tycker det är skit att behöva vara så "speciell" igen. Jag vill verkligen inte märkas på det viset. Absolut inte. Därför tycker jag att det är rena skiten att äta vegetariskt igen, samtidigt som jag älskar att inte äta kött igen.

Ni kanske tycker att jag säger emot mig själv med orden, men jag vill bara få er att förstå hur jag ser på min kost. Jag älskar att äta vegetariskt och quorn igen, men jobbigt när jag inte kan äta allt hemma hos folk m.m.

Jag tycker det är så pinsamt när jag kommer hem till någon och de säger "Vill du ha lite mat? Det blir fläskgryta..." och jag måste svara "Nej, tyvär. Jag är vegetarian..."
Eller även när jag kommer hem till någon som vet om att jag är vegetarian och de säger "Vi tänkte äta falukorv, men vi har köpt sojakorv till dig..."
Jag menar, jag vill inte vara så speciell så att folk köper extra för mig. Det är bara pinsamt. Men vad ska jag göra när jag inte gillar kött längre?



Idag har jag haft spelning med Hemvärnet på Romme Travbana. Segat hemma med Tobias. Promenerat. Varit på dansträning och spelat fiol.

Skriver imorgon. Hoj
/AnnSo


Fotboll, pizza och krogen.. här kommer vi

Blir tyvärr bara jag och Tobias, men men.. man träffar ju alltid folk där ute. Skriver mer imorrn. Puss hej
/AnnSo

Att vara hemma en lördagkväll...

....hade för några år sedan kännts väldigt skönt. Nu känns det bara dystert och plågsamt. Jag vill ju göra något. Hitta på något med min kompisar som jag inte har..
Jag bestämde mig i Fågelsjö att jag skulle ut på krogen både igår och idag. Igår var det nog ren despiration som jag hamnade på punkarfest och ikväll verkar det inte heller bli av.
Vill ju verkligen. Skulle vara så kul att komma ut och träffa folk efter alla veckor i Fågelsjö. Men nej då. Ingen som vill följa med ut och dansa ikväll?

Lyssnade på Broder Daniels låt Underground nyss. Gammal, men bra.

- we look so good
we look so good
we look so good together
and we are underground
we are underground
we are underground
and we don't care
we don't care
we don't care what you say about us
-

See you later aligator.
/AnnSo


Saknar Handels

Jag har precis kommit hem från en föreläsning i Falun om guidteknik och service. Lyssnade på två väldigt bra föreläsare och de hade mycket bra saker att föra vidare och tänka på när man jobbar med människor och service.

När jag satt och lyssnade på den första föreläsaren från Borlänge & co tänkte jag "Han skulle ha pratat inför vår klass på Handelsprogrammet."
Vi hade många olika entrepenörer som kom och pratade för oss och det tror jag är väldigt bra. Det är viktigt när man går i skolan att få höra hur andra ute i arbetslivet arbetar och agerar. 
Kom att sakna den tiden i skolan när vi nästan bara arbetade med olika typer av service och "kunden ska alltid gå i första hand" och så vidare...
Jag var nog en av de få i min klass som alltid såg fram emot de olika studiebesöken och föreläsningarna skolan ordnade åt oss. Jag tyckte bara att det var roligt att få komma ut och se något annat och verkligen lära mig av någon annan.

Sista året på gymnasiet ordnas alltid en resa inom svenskan att åka till Luossastugan i Skattlösberg, där diktaren Dan Andersson bodde.
Jag minns att jag var en av väldigt få som såg framemot den här resan och var väldigt intresserad. De andra var där för att de var tvungna och så slapp de ju skolan en dag. Jag såg det på ett helt annat sätt.

Kultur är roligt. Det är intressant att få se hur det var förut och berättande för sig om vad gården/bygnaderna är för något, vad den användes till, vem/vilka som bodde där m.m.

Jag kan skriva länge om det här, så nu tänkte jag sluta. Skriver mer senare.
Vad ska ni göra ikväll? Kom med förslag. Tack.

/AnnSo


Bild: Luossastugan. Togs i väntan på att guiden skulle börja berätta.

What a different night.

Min dag igår var i princip bara en dappa-dag. Hade inte lust med nånting.
Efter att ha väntat på att få träffa Oskari hela dagen, träffade jag honom hemma hos Niklas vid 21. Drog därifrån vid 22 och vidare mot Hushagen. När vi väl var framme i Hushagen väntade det ett gäng konstigt folk och en älskad Anna.

Jag insåg fort (eller insåg innan) att jag absolut inte passade in i deras umgänge, men var glad över att få träffa Anna.

Nu blev det bråttom. Måste göra mig klar. Falun nu.
/AnnSo

Regn i mörker

I natt åke jag och Tobias in till Falun och hämtade Jenny-Banan. Det spöregnade hela vägen och det var ganska läskigt dåjag knappt såg vägen. Mitt helljus är kasst, så jag ser knappast 75 meter framåt. Men vi tog oss både dit och hem. Bra där.

Nu ska jag upp och äta frukost. Sen ska jag till stan och kanske träffa Oskari. Så svårt att få tag på honom, så får se om han dyker upp..

Skriver sen. Puss hej - och Brage! Jag skriver så mycket jag hinner med. Okej ?

/AnnSo

Flänga hit och dit

Skrev detta igår kväll, men hade tydligen inte blivit publicerat.

Idag har vi grejat hela dagen, så har inte hunnit skriva något.

Vaknade vid 10, gick upp vid 11 och åkte till Falun vid 12. Gick runt i Falun och kollade i affärer och träffade på lite högskolefolk som inskolades.
Efter Falun åkte vi hem till Tobias och skulle möblera om i hans rum (han har fått en ny säng). Men vi upptäckte att det fattades lite grejer, så vi begav oss till Kupolen och letade lampa, kuddar m.m. 
Han köpte en snygg lampa på Åhlens sen åkte vi vidare till Jysk. Där handlade vi må ni tro. 

Nu har vi grejat med massa och det blev faktiskt väldigt bra. Lite mer som ska ordnas, sen blir det perfekt. 

Spelade klarinett nyss. Måste ju öva lite till Hemvärnet på söndag. 

Nu ska vi kolla på Heroes ett tag, sen ska jag upp i natt och hämta Jenny i Falun. 

Kommer bilder från Tobias rum. Hoj
/AnnSo 




Dans och hjältar

Nu är jag hemma hos Tobias och har precis kollat på mitt första avsnitt av serien Heroes. Jag var ganska skeptisk innan då jag inte gillar påhittade saker, men jag måste erkänna att jag gillar det nog ganska mycket. Ska snart se ett till.

Var på Kupolen med Daniel vid 16 och kikade runt lite. Köpte ett par jeans och ett linne. Fint.
Efter Kupolen gick vi på bio och såg nya Beck-filmen. Den var riktigt bra. Så där bra som Beck brukar vara. Lycka.
När det bara var några minuter kvar av filmen fick jag ett sms men glömde bort att kolla på det. När vi nästan var framme hos Daniel kom jag på det så han fick läsa. Det var Jenny och hon skrev "Kom och dansa." Så efter att jag lämnat av Daniel åkte jag och dansade med Jenny och massa vuxna. Kul.

Kom hit vid 22 och precis efter kom Kim hem från Maxi med goda mackor och juice. Tack Kläm! :)

Nej, nu ska jag fortsätta mysa med Tobias och kolla på "Heroes". Ska nog till Linköping den 9-10e oktober.

Skriver mer imorgon. Hoj
/AnnSo



Bilden: Studentveckan 2008, sitter vid Kvarnsvedsvägen och väntar på Nils :)

Kupolen och bio

Nu drar jag ner till stan för att möta upp Daniel. Sedan ikväll ska vi se nya Beck på bio. Ska bli kul.

Skriver mer sen. Hoj
/AnnSo


Motion i spöregn

Kan ni tänka er? Jag, AnnSo, har faktikst varit ute och motionerat idag. Jag satt på mig joggingskor, och tränings kläder sen tog jag med mig hunden och började springa och om vartannat.
Det där med att motionera är ganska skönt, när man väl tagit tag i det. Ni som känner mig vet absolut säkert att jag inte rör på mig så särskilt mycket. Har börjat på Friskis och Svettis flera gånger, men det sinar alltid ut. Men det är roligt att träna.

När vi gått nere vid älven och skulle ta oss upp för gammelgårdsbacken började det spöregna. Mys päls var så blöt så att det gick att vrida ur den om jag hade velat.

Väl hemma så drack jag ett kallt glas Proviva. Tog en skön, välbehövd dusch.

Snart ska jag äta mat. Härligt. Sen blir det kupolen med Daniel och bio ikväll. Det är nice. Ska kolla på ett par joggingskor på Kupolen också. Använde mammas nu när jag var ute, men de var för små - tårna domnade bort.

Skriver mer sen. Puss hej
/AnnSo


Tapto i mörker

Idag har jag varit med Tobias på kupolen. Haf klarinettlektion för min nya lärare Malin. Besökt min morfar som fyllt 87 år. Slängt allt glas jag och Gisela hade med oss hem från Fågelsjö. Haft spelning med Hemvärnet ute på Romme Heds lägret.

Skönt att vara hemma. Nu ska jag sova en stund få se vad som händer imorgon. Hoj
/AnnSo


RSS 2.0