Gott nytt år!

Hej och gott nytt år på er! Nu har vi ätit tacos och gjort oss klara för att åka ut på en liten sväng. Bilen funkar (igen).
Jag vet att vi är lite sent ute, men det är ju mig och Tobias jag skriver om. Haha. Han slutade jobba 19.30 och han och Viktor körde av vägen på väg hem (lite på sidan in i en snödriva), men de mår bra båda två i alla fall. Tack och lov. 

Ha en bra fortsatt kväll, så hörs vi imorgon - 2010!

/AnnSo

 


Tråkiga inlägg

Idag har det inte blivit några inlägg, förutom det lilla på lunchen. Jag har bara jobbat idag, låset på bilen har fryst fast (funkar fortfarande inte...), vi har GÅTT till ICA (inte långt, men KALLT!), köpte oss en pulka att dra alla matvaror i på vägen hem (ganska smart), lagat mat, duschat och nu ska jag lägga mig under täcket och mysa och bara koppla av. 

Jag säger bara TACK SIMON för att vi får åka med dig. För din snällhet bjuds det på lunch imorgon.

Godnatt!
/AnnSo

Som jag skrev i rubriken blir det ett tråkigt inlägg, därför heller ingen bild.


Lunch

Hej på er! Sitter på jobbet och äter. Ganska lagomt med folk idag :) skriver mer när jag kommit hem :) /AnnSo

Hoppa om du älskar LIF

Haha, fick en sån hockey-sug ikväll när jag läst på http://hockeymasen.blogg.se att Leksand vann med 4-0 mot Borås. Såg också bilder på den tomma Norra stå-läktaren och fick en sån längtan att stå där med min Carin. Haha, vi står alltid där och det är ju så himla roligt. Gick in på youtube och lyssnade på massa Leksand-fans sånger. Ååååh, säger jag bara. Får nog boka in någon match snart tror jag. Men är det värt att åka 20 mil för att kolla på Leksand? Haha, jaa. Lätt! Men bara om de vinner ;) haha..

/AnnSo


Järvsöfaks

Tjaa!
LARS WINNERBÄCK ska ha SOMMARTURNÉ 2010. Jag satt nyss och kollade på de olika städerna som han ska spela i. Haha, då blev det ett samtal mellan mig och Tobias som lät såhär:

A: Han spelar i Gävle, Järvsö...
T: Järvsöfaks.
A: Du är en liten fax du.
T: Vet du vad det är?
A: Haha, älskling. Alla vet vem Järvsöfaks är..
T: Nej, inte de som inte har travtokiga pappor.

Haha, så sant så sant. Men för mig tillhör det allmänbildning att veta vem Järvsöfaks är.


So happy I could die

Lyssnar på Lady Gagas låt "So happy I could die", riktigt bra.

Happy in the club with a bottle of red wine
Stars in our eyes 'cause we're having a good time
Eh-eh, eh-eh, so happy I could die
Be your best friend, yeah, I'll love you forever
Up in the clouds, we'll be higher than ever
Eh-eh, eh-eh, so happy I could die 



Det går kanppast framåt..

..mer bakåt! Jag som sa till er igår att jag skulle städa, gjorde jag det då? NEJ. Såklart inte. Men nu måste jag verkligen göra det. Hörs sen! Och jaa. Kolla på nya ICA reklamen. Har aldrig skrattat så mycket tror jag. Haha!

/AnnSo

ICA-Ulf videobloggar

Hahaha! SÅ himla bra!


Spela klarinett?!

Yeeees! Nu har jag äntligen packat upp den och tagit några toner och ska nu fortsätta med att städa. Haha, skoja bara! Klart jag ska spela ett tag. See you!




Nu är det dags för..

popcorn-mys...

Det är så skönt att vara hemma själv. Madde och Tobias jobbar och Viktor har varit på fjället och åka bräda. Kan det bli bättre?

Poppade nyss en uppsättning ICAs micro-pop. Underbart. Och jaaa! Hörni! Vet ni att OLW har gett ut en jättegod blandning som heter "Fredags mix"? Det är skruvar, ostbåge-likande saker, runda goda grejer och håll i er - popcorn. Allt i samma påse. Slå till vet ja. OLWs Fredags mix.


Vaaa?

Haha, jag hör inget i mitt vänster öra. Det är helt dött och tomt. Haha. Som en hinna av något som man inte kan ta bort. Men det går nog över, annars får jag väl lära mig teckenspråk och börja använda det. Det skulle vara nåt.
Tvättandet går fortfarande bra, har dock för mycket tvätt för att allt ska bli tort till klockan 16. Men jag får väl hänga upp resten här hemma.

Hoj
/AnnSo


Matpaus

Kom precis in från tvätten igen. Går galant, men är ju så underbart snäll och tvättar åt Viktor också och han hade ju liiite kläder han ville ha tvättat. Haha. Så 3 maskiner är ju bara hans kläder.

Nu ska jag käka lite. Värmde nyss en paj som står framför mig. Mums. Hörs!
/AnnSo




Observera. Detta är BARA Viktors kläder plus att han hade LIKA MYCKET till att tvätta. Men vad gör man inte för laget? ;)


Tvätta och Byz

Kom nyss från tvättstugan, men ska bege mig dit snart igen och fortsätta med nästa tvätt på listan.
Ååh, det är grymt fint väder här. Körde upp Tobias till fjället innan 12 och guuud va fint väder det är. Fint, men jäääkligt kallt.

Sitter och lyssnar på Byz nu. Haha, länge sen. "Hey där". Ganska bra låt.

Skriver med bästaste Carin på msn också. Haha, jag drömde om henne i natt. Jag drömde att vi var tillsammans och bodde ihop och jag var så kär i henne. Haha!

Simma lugnt!
/AnnSo


Söt julklapp!

Ååh, kolla in denna söta julklapp jag fick uppskickad av min mamma. Har dem på mig nu och jag älskar dem. Haha!


Nu ska vi inte handla på ett tag!

Nej, huh va mycket mat vi hade när jag började inventera maten i frysen. Så nu ska vi inte handla på ett tag. Man måste ju äta upp det man har, annars blir man väldigt fattig. Haha.

Usch va det är mörkt ute. Ska nog ta och städa snart. Eller kanske ska lägga mig i sängen och kolla på film, i stället? 
 
/AnnSo




Lägg märke till mina fina armé-tröjor ;)


Fina, underbara Idre!

Hej på er!
Idag är jag mycket gladare. Bilen rullade på och det blev att åka bräda på fjället. Jättefint väder idag, verkligen. Ganska kallt, men fint. Dock var det bara -18 grader uppe på fjället, ganska skönt när solen låg på.
På vägen ner till byn stannade jag till i Sport tältet, men köpte inget.

Käkade korv med bröd nyss och nu ska jag mat-inventera lite. Tråkigt, men behövs. Sen måste jag städa vårt rum också, vääääldigt tråkigt, men sååå behövligt! Haha!

Kommer massa fina kort nu. Hoj så länge!
/AnnSo












Ska det få vara såhär!?

Det är då själva bödelen va otur man ska ha då. Igår (som ni vet) sket mycket sig. Idag lika så.
Började dagen med att inte kunna flytta på bilen en millimeter. Så, där stod jag och slirade och bilen gick inte att rubba. Kul. Ringde min chef och berättade att jag skulle vara sen, men fick skjuts av en granne efter ett tag och kom till jobbet en halvtimme försent. Men men.
Sen fick jag spunk på allt folk som kom till uthyrningen och inte minst alla grötiga danskar som man inte fattar ett piss av vad dom säger.
Riktigt slut i huvudet var jag men vid halv 2 var det dags för lunch på världshuset. Jag har varit så himla trött på sista tiden att jag inte orkat tänkt på matlåda. Lat, men dumt.
När jag skulle ta upp mitt personalmatkort råkade jag tappa min ena vante, så nu är jag en vante fattigare. Så jag ha sörjt över det hela dagen också. Mina bästa, lila vantar. Huh.
Tillbaka till hyran och det blev att stå i pjäxhyllan några timmar. Att folk aldrig blir nöjda. Jag tror jag gav en gäst säkert 6 par olika pjäxor och INGEN passade. Haha, då kan man ju börja undra om den personen verkligen är skapt för att åka skidor.
Och varför väljer man ett jobb där man bara gör illa sig? Skär och klämmer sig hela tiden, får in jäkla skidflisor i händerna och ja, ni fattar.
Hade med mig två mandariner också som jag skulle ha ätit, men när skulle jag hunnit det då? Nej då, det små mandarinerna var med mig hem igen.

Men neeej! Nu ska vi tänka på de positiva sakerna på dagen.
Som ni alla vet har vi kommit till den 27 december. Men det som ni kanske inte vet är att exakt idag är det 3 år sedan jag och Tobias blev tillsammans. Det känns väldigt trist att inte få fira det ordentligt. Haha, alla våra årsdagar skiter sig verkligen. Jag lovar!
1 år - Vi satt i en bil till Småland, 40 mil.
2 år - Jag låg i vinteräckelsjukan.
3 år - Vi jobbade båda två, kom hem 21.40

Vi är inte gjorda för att fira årsdagar. Så är det bara! Men jag är så kär i honom i alla fall. Så det så!

Nu ska vi fira vår 3 års dag med att springa ner och diska. Helt underbart, jag vet!

Ha det så bra mina kära, men få läsare. Imorgon är jag ledig och ska då ta hand om min kära bil och försöka få hjulen att rulla. Skulle vara bra!

/AnnSo




F*cking day

Allt gick så bra, tills allt började skita sig. Droppen av min styrka var när jag bara fastnade med bilen i all j*vla snö som kommit idag. Kom ingenstans. Bara stod och tugga. Helvetes väder, säger jag bara.

Har nyss tagit ett bad med min älskde. Nu ska vi mysa lite.
Godnatt!
/AnnSo

Så ni får ursäkta min "inte så glada"-bild, men jag vill inte fejka. (Men jag mår mycket bättre nu när jag lugnat ner mig)


Utsikten

Hej på er! Nu är vi på utsikten och dansar loss :) hoppas ni har det bra. Puss AnnSo och Tobbe

Utsikten

Hej på er! Nu är vi på utsikten och dansar loss :) hoppas ni har det bra. Puss AnnSo och Tobbe

Lutar mot Utsikten

Juldagen är ju tradition att gå ut på. Vi har inte bestämt oss än, men det lutar kanske mot att åka upp till fjället och dansa lite på Utsikten. Trevligt! :)
/AnnSo


Trip till Särna

Inget OKQ8 i Idre. Nej nej, så det var bara att köra mot Särna. Det gick fint och hela turen tog ca en timme innan vi var hemma igen.
Nu har vi precis käkat goda rester från igår. Älskar julmat.

Nu väntar disken, men ska vila lite först.
/AnnSo


All makt åt Tengil, vår befriare

Vaknade ganska sent. Slog på TVn för att kolla hockeyallsvenskans tabell och sedan flopprade jag vidare till TV4 och såg att det sänds "Bröderna Lejonhjärta". Den filmen har jag alltid tyckt ha varit lite läskig, gillar den inte så mycket. Men den har sina ljusa stunder emellan åt.

Nu ska vi gå ner och äta frukost. Hörs sen!
/AnnSo


Skytten

Har precis kollat klart på den nyaste Wallander filmen, Skytten. Jag är ju ganska lättskrämd och det gjorde ju inte filmtittandet bättre. Haha. Riktigt bra film. Det hände saker hela tiden och ja, allt var bra.

Nu ska jag ta och lägga mig. Det märks att jag och Tobias inte gillar samma filmer. Jag kollade på Wallander på datorn med hörlurar och han satt i sängen och kollade på Rambo på TV. Haha.

Vi hörs imorgon.
/AnnSo


Julpromenad, glass och Svensson

Här kommer lite bilder på mig och Tobias från vår julpromenad. Det var jätteskönt att gå ut och gå lite. Inte så kallt var det heller. Stannade och knäppte lite kort på vägen.
När vi kom hem åt vi lite glass med kolasås och sedan upptäckte jag att det var Svensson Svensson på TV, julavsnittet - och det kan vi ju inte missa.

Enjoy!
















Mina svarta uggs är numera vita när man promenerar i snön. Haha.

 
Klart man har machaller på julafton. Vi kostade på lite extra och det var flera av våra grannar som också hade det julfint utanför dörren.


Tobias, när vi satt och åt glass.


Självklart tittade vi på Svensson Svensson.


Tobias låg och vilade med Ida Björn på magen.

Nu ska vi kolla på nyaste Wallander filmen. Ha en fortsatt god och underbar jul!


Min julafton 2009

Tänkte inte skriva så mycket, utan ge er en blick över min dag i bilder.

Hoppas att ni alla har haft en superbra julafton, det har vi - i Idre.


Började med att åka upp till fjället där vi tog en fika med kladdkaka och varm choklad med grädde. Riktigt gott.


Alla vuxna och barn dansade runt granen på torget.


Idre Fjälls underbara maskot Aske var med och dansade med barnen också.

Sen åkte vi hem och gjorde ordning fisk och potatis. Klockan 15 blev det dags för Kalle Anka och hans vänner. Vi satt i soffan i vardagsrummet och hade sällskap av Madde. Jag och Madde satt och sjöng med i alla sånger, haha.


Efter Kalle gjorde jag och Tobias i ordning resten av maten och satt oss och åt.


Mys på bordet.


Jag. Väldigt mätt. Har på mig min röda tubklänning från Malta och min nya kofta jag fick av Morfar i julklapp.

Sega dator

Nu när det är jul och allt tycker jag ändå att datorn kan vara snäll och sammarbeta, men nej nej. Jag började skriva ett inlägg nyss där jag tänkte lägga upp massa bilder, men det gick så segt så det får bli sen.

Hoppas ni har en toppen julafton. Julkramar
/AnnSo

God jul!

Vi ska gå ner nu och äta julfrukost (eller, det blir precis samma frukost som vanligt. Det lät bara lite bättre med julfrukost). Sen blir det nog en julpromenad.
Dock är det inte så fint väder som jag hade hoppats på, men det duger med mulet och snöväder också.

Ha en bra jul. Kramar
/AnnSo


Pellekan made my day

Det är väl hur kul som helst att prata med gamla vänner från förr och att det faktikst flyter på när man pratar (eller i detta fall skriver..).
Idag skrev jag med min gamla vän Pellekan. Vi gick 7-9an tillsammans och det var även han jag gick på balen med. Vi var typ bästa vänner då, men sen gick vi på olika skolor med pratade fortfarande på BSM och så. Men nu hörs vi inte av så ofta.
Men igår skrev vi lite på msn, men jag var tvungen att gå. Så idag skrev jag till honom igen och det är ju bara så roligt.
Försökte leta fram någon bild på oss, men hittade ingen. Får bli en annan dag.

Nu ska jag gå ner och diska. Tobias gick och la sig i badkaret så disken blev lämnad till mig. Yeees!
Skriver senare, eller imorgon. På självaste Jesu födelsedag för 2010 år sedan. Det känns såå bra. Vi har till och med lagt alla klappar "under" granen nu. (Har världens minsta gran).

/AnnSo


Oj, redan 7?

Kollade nyss på klockan. 19? Oj, vad dagen har flugit förbi. Jag som bara varit med mig själv idag. Åkte bräda ett tag, åt en sallad på Askes, köpte en julklapp till Tobias (kunde unna honom det nu när jag fick pengar av försvaret), köpte julmat på fjället, pratade lite med skidskole-Marcus ute på Torget, handlade resten av julmaten på ICA nere i byn (de hade inte allt vi ville ha på fjället), pratade lite med Victor när jag kom hem, bloggade, läste bloggar, la mig i badet och lyssnade på musik och läste Vecko Revyn och nu när jag är klar och påklädd blev klockan strax innan 7.

Tobias slutar om en timme, så jag behöver inte börja med maten än. Kan det bli bättre?
/AnnSo


Min duschfrisyr.


Klart jag köper tidningen när Kenza är med! Haha.

Hemma igen

Hej på er! Nu är jag hemma igen efter att ha varit på fjället och åkt lite bräda. Det gick galant, men det var ganska kallt så jag åkte bara en stund. Sen gick jag in på Askes och åt en sallad. Robin (en som jobbar på hyran torget) kom och skulle käka lunch så han sällskapade mig. Tack för det.

Nu har vi köpt massa julmat. Köpte en hel liten lax, eller röding, men det blir nog bra.

Tänkte ta mig ett bad och koppla av lite. Läsa tidningen jag köpte förra veckan.

Ååh, blir så arg när inte saker funkar. Jag tog jättefina kort med mobilen på fjället, men det funkar inte att föra över bilderna. Huh.

Skriver mer sen. Ha en bra kväll.
/AnnSo

 


Backen nästa!

Nu ska jag skjutsa upp Tobias till fjället och sedan ta mig några åk i backarna. Ska bli riktigt kul. Har inte testat mitt liftkort än, men jag hoppas att det funkar.

Dagen före julafton. Vad kan man säga? GOD JUL!

/AnnSo


Diskat och lagat mat

Yes, nu är det färdigt. Både disken och maten. Tobias kommer nog hem strax så då ska vi äta. Jag skulle passa som världens bästa hemmafru. Haha.
Idag har jag ju bara tvättat, torkat upp lite på golven, diskat och lagat mat.

Nu sitter jag bara och väntar. Lyssnar på LadyGaga - Bad romance. Härlig låt. Älskar den. Lyssnade även nyss när jag diskade på gamla låtar från 90-talet. Typ "Big, big girl", "Mm-bop", "Bailando", "Boom boom boom", "SOS" med dr Bombay, "5,6,78" med Steps. Ja, ni märker ju att jag har haft det ganska roligt i min ensamhet (Madde gick ut för kanske två timmar sen..).

Åååh, det är så roligt att blogga igen. Jaaa! Haha, detta är mitt 5e eller 6e idag. Men ääh, det bjuder jag på. Då har ju bara ni mer att läsa och jag vet att ni gillar det.

Hoj så länge!
/AnnSo




Musik är grejer det

Madde har kommit hem nu, eller för en timme sen kanske. Och nu sitter vi vid varsin dator vid köksbordet och lyssnar på musik. Trevligt.

Pratar med Carin på msn också om att flytta till Danmark och hon verkar faktiskt ganska på till sommaren. Haha, jag kan se oss framför mig hur vi irrar runt på Danmarks gator, men också hur jäkla kul det skulle vara. Underbara tanke. Har nästan haft ett leende på läpparna hela dagen. Allt känns så bra och mysigt. Dansade runt i tvättstugan för mig själv, haha.

Fått massa julklappar av mamma idag också. Kom i ett litet fint paket. TACK!

Ska ta tag i disken snart. (Skulle ha gjort det för några timmar sen) men det får bli snart. Det är så skönt att ha tid för datorn och vänner.

Imorgon blir det brädåkning på fjället. Kanoners!
/AnnSo


Känns kanon :)

Yes, sitter här och äter upp gårdagens popcorn och känner att allt känns så himla bra. Det är så skönt att vara själv hemma, slippa alla människor i huset. Men snart kommer Madde hem, så då får jag sällskap.

Tvättningen gick bra förutom att mina "Idretröjor" stinker. Jag vet inte hur eller varför, de bara luktar illa. Tvättade de till och med två gånger i två olika maskiner, men inte luktade de gott för det. Mystiskt.

Har lite tvätt kvar som hänger på tork. Ska strax gå och hämta den.

Jag sitter och bläddrar lite i Hemvärnets tidning och om du nu råkar vara trafiksoldat så söker de dig!

Visst är det roligt att jag är tillbaka med inlägg och bilder. Jag vet, görsköj (som Jönsson hade sagt...)
Hoj
/AnnSo




Jag älskar...

...försvarsmakten!
Det bästa som finns är överraskningar och idag kom det just en sådan, från försvarsmakten. Men eftersom jag inte har eftersänt min post upp hit, så öpnnar mamma min post först för att se om det är något som ska vidarebefodras. Och det skulle detta.
Lönespecifikation från försvarsmakten. Jag ska aldrig gå ur hemvärnets musikkår! Haha.

Nu ska jag äta mat. Hörs sen!
/AnnSo




Tvätta tvätta!

Yeeah! Nu håller jag på att tvättar. Än så länge går det galant. Ska dit om en kvart och ta ur första maskinen. Det var en äldre tjej som också jobbar på fjället där och tog sina kläder, så hon visade mig hur man gjorde med maskinerna. Bussigt va?

Åh, det är så skönt att vara ledig. Dock är det svinkallt ute, men helt fantastiskt väder. Synd bara att jag fick lov att ta denna tvätt tid, men imorgon blir det lite bräda på fjället. Fiint!

Nu ska jag klicka mig in på lite Kissie- och Kenzaläsning. Länge sen nu. Great! Skriver snart igen. För nu är jag tillbaka i bloggens värld. I alla fall till och med fredag. Haha.
/AnnSo

Ps. Ska bli bättre på att lägga in bilder och så :)

Härliga dag

Hej min kära blogg!
Nu har jag kommit upp och ska gå ner och äta frukost alldeles strax. Ska skjutsa Tobias upp till fjället och sen hem och tvätta. Jag har till och med fått förtroende av Viktor att tvätta hans kläder. Haha, stackars pojke.

Skönt det var att inte gå upp 7 imorse. Har gått upp 7 nästan varje dag sen jag kom upp till Idre.

Hörs sen! Hoj
/AnnSo


Leeeedig!

Uscha-buscha va mycket folk det har varit på hyran idag. Jag och Emma fick ta lunch 14.40, det säger en del.
Och dessa danskar. Jag fattar ju inte ett skit av vad de säger, men jag vill lära mig. Så det blir att sommarjobba i danmark så att jag är med i matchen till nästa vinter! Smart va? Haha.

Slutade faktiskt 16.10 idag, kändes helt underbart att komma hem 17.15 istället för 20.45. Liiite skillnad. Jag och Tobias åkte ändå upp till fjället vid 18.30 för att handla och agera gäster i sporthallen. Så skönt att bara vara som en vanlig gäst, men med personalförmåner. Ganska bra. Vi spelade "pum-pum-fjuff" och spelade lite pingis. Kul.

Imorgon är jag ledig och 3 dagar till. Så imorgon blir det tvätta av. Viktor lassade fram en hög nyss som jag ska tvätta åt honom. Men ääh, vad gör man inte för laget? Haha.

Nej, nu ska jag kolla på film med min underbara man. Vi hörs senare eller imorgon. Hej så länge!
/AnnSo

Alla dessa underbara danskar

Nu är jag hemma från ännu en dag på skidhyran. Ganska mycket folk idag, men inget om man jämnför med vad som komma skall.
Jag får en klump i magen varje gång det kommer fram en dansk. Man förstår ju för tusan inte vad han säger?! Halvfjers och grejer. Vem fattar det? Och det finns ju inga modeller pjäxor som passar deras fötter. De är somm grodor utan ben, helt hopplösa.

Tobias lagade mat ikväll igen så det stod färdigt när jag kom hem. Vilken man jag har.
Det har även flyttat in en till tjej här. Madde, verkar trevlig. Ska åka med henne upp till fjället imorgon.

Jo, nu har jag duschat också så nu behöver jag inte skrämma bort alla med mitt stinkiga hår. Haha.

Men nej, nu så blir det sova. Kanske ett avsnitt Pelle först. Har ju blivit en tradition. Hörs imorgon. Sov gott!
/AnnSo

Äntligen hemma

Yes, nu är jag äntligen hemma efter ännu en dag på skicenter syd. Det är så underbara pass vi jobbar på helgerna. 8.10-19.40 (kan bli längre...)
Tobias håller på att laga mat nu i alla fall. Slipper jag det. Det skulle ju helst ha varit klart när jag kom hem, men jag kan ju inte begära för mycket. Haha.

Nu ska jag gå ner och hjälpa till att duka. Hoppas att ni har haft en bra lördag. Hoj så länge
/AnnSo


Nu är det kyligt

...kan jag lova! -36¤C, den ni. Kallt så fan är det då. Så ni som klagar över 15-20 minus hemma, tänk er 15 till. Huh. Har fått tag på motorvärmarplats ikväll i alla fall.

Tog en titt på Pelle Svanslös nyss. Bill och Bull, säger bara det.

Imorgon ska jag jobba 8.10-19.40. Fiint. Godnatt
/AnnSo


Pannkaka varje torsdag?

Åh, herregud. Ni skulle varit med kväll när jag försökt mig på att göra pannkakor. Shit, va svårt det är att få till det kan jag ju säga. Och nej, vi hade ingen elvisp till grädden heller så min kära man fick vispa för hand. Men ääh, det kunde han gott göra. Haha.
Till slut blev det klart, men då var ju nästan alla pannkakor kalla. Jäkla grejande med detta. Så ja, det blir pannkaka varje torsdag för att öva lite. Haha.

Kollade på "Bonde söker fru", det var ju från Malta idag. Kul att se. Man kan ju inte göra annat än att längta tillbaka plus att jag pratat med Clive idag. Huh. Han fick en chock när jag berättade att det var 20 minus här. Och nu, gott folk, är det 25 minus ute här uppe. Trevligt va?
Jag är väldigt glad över att motorvärmaren funkar fint. Tack mamma och pappa.

Nu ska jag sova. Vi hörs imorgon. Godnatt!
/AnnSo


Yeeah, 501 inlägg

Yes. Det är sjukt hur många inlägg det har blivit på bloggen sen jag startade den i slutet av Maj. Detta är mitt 501:e inlägg.

Ute är det riktigt kallt. Termometern här nere i byn står på -15 och uppe på fjället är det säkert -22. Så, det är lagomt härligt. När jag gick från jobbet till bilen bet frosten lagomt i kinderna. Men vad gör man?
Jag har hittat motorvärmare till bilen nu i alla fall. Bra jobbat.

Allt har gått fint idag med. Vi har inte gjort så mycket idag mer än att kollat lite skidor och pjäxor.
Imorgon öppnar vi uthyrningen i Syd. Får se om jag får någon kund att skruva åt. Haha.

Jo! Jag har varit dutkig och bokat en tvättstugetid också. Tisdag kl 12. Perfekt.

Nej, nu ska jag fortsätta greja. Ha det så bra. Hörs sen.
/AnnSo


Äckliga drömmar

Usch, jag blir så matt. Det är helt sjukt men jag kommer ihåg allt jag drömmer på nätterna och det är inte alltid så roligt att vakna upp till.
Läskiga typer, mord, rån och massa andra sjuka saker. Inte det roligaste att vakna upp till och jag kommer ihåg varenda detalj. Om jag tänker tillbaka på drömmarna kan jag berätta/skriva ner dem som i en bok.
Det låter kanske ganska roligt att komma ihåg allt man drömmer, men det är väldigt jobbigt.

Aja, nog med detta. Idag börjar jag klockan 11. Trevligt. Imorgon öppnar vi på ritkigt. Huh. Då ska vi kunna allt och vara super kunniga och trevliga. Haha.

Ha en bra dag! :) Puss
/AnnSo


Godnatt...

...trodde jag ja. Men ack vad jag bedrog mig. Nehej då. Fick lov att gå ner och steka falukorv åt Tobias. Haha. Jag är så bra husmor. Nej, men såhär var det. Igår gjorde vi stroganoff på sojakorv. Det blev alldeles för mycket sås och för lite korv. Så, jag tog den sojakorv med sås som var kvar och så gjorde vi en matlåda med bara sås som han skulle lägga i falukorv i ikväll. Och eftersom han diskade efter maten så lovade jag att steka korven. En deal är ju ändå en deal.

Nej, nu ska jag inte lura er mer. Nu blir det sova. Godnatt!
/AnnSo

Fjällluften tar kål på en..

..men det är ju så himla härligt att vara här.

Men guud va slut man blir. Lagade mat när Tobias kom hem. Sen fick han ta och diska och jag la mig och kollade på Svensson. Haha, men jag hade redan diskat 2 gånger innan så det var hans tur.
Tvn har bara gått i ett. "Bonde söker fru" klockan 20, "Paradise Hotel" kl 21. Nu ska jag nog gå och lägga mig. Duktigt, jag vet! :)
Hittat motorvärmare till bilen också. Fiint.

Godnatt på er i min lilla bloggvärld. Puss hej
/AnnSo

Träna träna...

Yes, nu är jag hemma från jobbet. Har hunnit flytta in mina saker i lägenheten nu, så nu är min bil tom på saker. Bra va?
Idag har vi bara tränat på allt vi lärde oss igår. Vi har lekt att det kom olika familjer som ville ha olika utrustning och grejat. På fredag kör det igång. Då öppnar vi uthyrningen i Syd på riktigt. Lite nervöst är det ju, men ääh, det kommer gå galant. Kanske.

Tobias kommer nog hem snart, men innan dess tänkte jag lata lite. Kolla på Svensson Svensson eller så.

Hur har din dag varit?
/AnnSo


Äventyr i Idre

Yes. Nu är jag hemma efter att ha varit i uthyrningen ett tag och fått massa genomgångar på det ena och det tredje.
Sitter hemma och lyssnar på julmusik. Handlade i ICA på fjället innan jag åkte ner, så har nyss plockat in alla varor. Tobias har inte slutat än, så han kommer väl om ett tag. Tänkte att jag skulle diska innan han och Viktor kommer hem.
Nu tänkte jag berätta om mitt ävnetyr idag. Ni kommer säkert tänka att jag är blåst i huvudet, men det var det enda sättet att ta mig till jobbet.

Som jag skrev i inlägget innan så skulle jag åka med en tjej upp till fjället, trodde jag. Så jag gick för att gå hem till henne, men för det första hittade jag inte dit och för det andra hade jag som sagt inte hennes nummer. Hur skulle jag ta mig upp nu? Jag ville ju inte ringa min chef och säga "Hej, jag har ingen skjuts till jobbet andra dagen.." Så jag promenerade mot ICA och där såg jag att det var en mamma, pappa och en liten bebis som precis skulle åka och de var inte svenska. Vad gör man när man är i nöd? Frågar vart de ska, såklart. Så jag frågade pappan på engelska "Ursäkta, vart ska ni nu?" han svarade att de skulle upp på fjället och ja, det slutade med att jag åkte upp till fjället med en tysk familj. De var jättetrevliga. De kom till fjället på semester och jag kom till jobbet. Alla nöjda och glada.

Nej, nu ska jag ta tag i disken en sväng. Ha det så bra allihopa!
/AnnSo


Sov morgon

Hej på er!
Sitter här hemma hos Tobias, vilket ska bli mitt hem också snart, och äter frukost. Tobias åkte till jobbet vid halv 8 och jag har turen att börja dagen 12.30.
Ska gå till Lillgården för att åka med Maria upp till jobbet. Lite mysko. Jag frågade henne igår om jag kunde åka med henne till jobbet imorgon och hon svarade "ja, det kan du göra". Jag tänkte "bra, tid kan vi prata om sen.." men efter en kvart var hon borta. Då hade hon åkt hem utan att vi bestämt någon tid. Mysktiskt.

Aja.. Gårdagen var ganska bra. Förutom att vi fick lov att stressa som tokar mellan kick-offen och julbordet.
Maten var väldigt god i alla fall. Var på Utsikten en sväng och hade turen med oss att få åka hem till byn med "Borlänge-Johannes" och hans flickvän Anna. Tack. Så vi var lagomt hemma när vi skulle ha åkt från fjället. Bra där.

Nej, nu ska jag fortsätta greja. Hörs ikväll. Puss hej
/AnnSo


I byn

Hej på er!
Yes, jag lever fortfarande. Hemma i byn nu från en hel helg på fjället. Det har varit väldigt roligt att få träffa alla nya. Vi har gjort massa grejer och bott i stugor.
Igår blev det aldrig aktiviteter för mig och Tobias. Jag hade ont i hela kroppen och Tobias har mått illa hela helgen pga sprutan.
Det har inte serverats någon vidare mat, nej nej. Igår blev det pizza med grabbarna på Askes. Trevligt. Kvällen slutade i pojkstugan med "Paradise Hotel" på 6an. Halv 12 var det godnatt och det var underbart att sova.

Idag hade vi först några föreläsningar/frågegrejs och sen käkade vi lunch, jag gick ner till stugan och böt om och sen hade vi något säkerhetsprat. Sen ni... Då var det dags för längskidåkning. Tanken var då att vi skulle åka 2,5 km, men någon idiot svängde fel och det slutade med att mer än hälften åkte 5 km. Snacka om hurtigt!
Hade utvärdering när vi kom tillbaka, städade ur stugan och käkade middag. Sen bar det av ner till byn.
Duschade, slängde på mig kläder och sen var det promenad till kyrkan och mys med Luciatåg. Det var jättefint. Några skolklasser som hade satt ihop väldigt fina sånger. Utom en när en tjej sjöng solo och det lät ju, hmm, inte så bra..
Men helheten var jättebra och jag grät nästan för det var så fint. Vi sjöng psalm 116 tillsammans. Nu tändas tusen juleljus.
Promenerade hem. Popcorn och film. Mys.
Nu ska vi gå och lägga oss strax. Har nyss borstat tänderna och vår kära roommate Viktor är hemma. Vad hände där? Nej, men skämto sido. Han grejar med en säng som han snott från nerevåningen. Sicken pojk. Och medan han grejar så ockuperade jag hans dator för ett inlägg till er. Bra va?

Vi hrös imorgon, då ska jag skriva mer. Puss och hej
/AnnSo

Vilken härlig dag

Nannananaa, nannananaa....


Hej på er!
Vi började dagen med lite fakta och frågesport samt att se en kort film om service i Nipsalen. 10 över 11 gjorde vi oss redo för att möta backen.
Halv 12 träffades vi ute på torget och sen bar det av till backen. Härligt.
Ramlade ingenting faktiskt. Bra, jag vet!
Lunch skulle vi käka på Vildmarksnästet, men de hade inget vegitariskt där så vi fick åka upp till Charlies och käka vegburgare med pommes. Så, tre pojkar ock jag satt där och åt den goda maten. Sen var det dags för backen igen och eftersom vi inte hade någon aning om vart de andra var så hängde jag på de tre vegetarianerna. Det var värsta bra att åka med dem för de hade ganska bra klädsel att hålla koll på. Axel hade gula täckbyxor och Mårten hade en klarblå mössa. Perfekt.
Klockan 15 var det dags för Afterski på Charlies. Drack en varm choklad med grädde och sen gick vi hem.

Nu väntar vi på att maten ska serveras klockan 17. Sen blir det lekar i sporthallen. Hörs sen! :)
/AnnSo


Inte sååå bra utsikt ikväll...

Hemma från en trevlig kväll med alla vi nya. Lagade mat tillsammans på farfars vilket var sjukt gott. Tobias åt till och med tomaterna, han hatar tomater. Jag menar, då borde det ju var riktigt gott.
Efter Farfars drog vi hem till Tobias stuga, han mådde inte så bra, och kollade på Idol med en av hans stugkompisar. Värsta bra att Erik vann. Gillar skarpt. Samtidigt som jag gillar Kalle också, men nej nej. Nu ska vi inte snacka Idol. Nu ska vi ju prata om mig själv. Bra va?
Haha, nej men vid 11 drog vi upp till Utsikten (discot där alla hänger), men det var ingen toppen höjdare direkt. Inte ikväll i alla fall. Ganska kass musik och lite lamt med folk. Men man kanske inte ska begära för mycket INNAN säsongen startat. Haha.

Imorgon ska vi ha någon slags frågesprt och sedan efter lunch är det dags att testa backarna lite. Då blir det bräda som gäller. Härligt.

Hoppas ni har haft en trevlig fredagskväll. Jag har i alla fall ätit världens godaste plockmat. Den ni! :)
Godnatt!
/AnnSo

Ååååh, jag blir så arg. Mobilen vill inte samarbeta med datorn och jag som tagit kort från discot, jag menar - för en gångs skull.


Hemma i stugan

Nu sitter jag hemma hos Tobias och hans pojkar och skriver ett litet inlägg. Vi var nyss nere i byn och hämtade hans öl och lite så.
Ganska halt ute nu, så det gäller att ta det lugnt. Och jaa! Jag hämtade chokladasken också, den som jag fick av Tobias föräldrar när jag fyllde. Häärligt!

Nej, nu ska jag väl hitta på nåt. Skönt att ta det lugnt bara. 18.15 ska vi träffas för att laga gemensam middag. Gott.

Ha det fint! :)
/AnnSo

Fjället

Hej på er! Vi är nu uppe på fjället och har introduktion. Massor med nytt folk som man ska komma ihåg namnen på. Vi har nyss käkat lunch och ska snart greja vidare med våra grupparbeten vi påbörjat. Skriver nu från Tobiss mobil, kommer mer från datorn sen. Ikväll är det disco och grejer. Hoppas ni har det bra :) /AnnSo

Fjället nästa

Yeeah! Nu har vi duschat och gjort oss klara för att möta resten av personalen på Idre Fjäll.
Ska bo där uppe till på måndag. Det blir massa bus och skoj där uppe med middagar och julbord och gejer. På söndag ska vi åka längdskidor och ja, ni hör. Full aktivitet hela tiden.

Uppdateringen här på bloggen kommer dock kanske bli lite dålig. Ska ta med datorn upp, men man vet ju aldrig hur mycket tid vi kommer ha över.

Annars, ha en underbar helg! :) På återseende!
/AnnSo


underbara mat

Ååh, nu är jag mätt och belåten. Vi åt riktigt goda vårullar med ris och sötsur sås.
Tobias "huskompis" har kommit hem nu i alla fall så vi har snackat lite med honom.
Nu vet jag inte vad vi ska hitta på. Vi funderade på att åka upp och gå lite på fjället, men får se om vi orkar. Haha, lata vi är.

Ikväll ska vi börja med intro med alla nya. Det ska bli kul. Vi får ju mat och det gillar vi skarpt! :)
 Ha det så bra mina kära läsare. Hej
/AnnSo


mot byn :)

Nu har vi käkat frukost och är redo för att ta en promenad ner till byn och handla lite. En ny diskborste behövs verkligen.
Den enda radiokanalen som hörs bra här uppe är typ radio Norge. Så nu när vi käkade lyssnade vi på någon tant som pratade norska och lyssnade på massa gamla låtar. Allt gick fint till de började spela någon konstig norsk låt. Haha, då fick Tobias nog och stängde av.

På återseende!
/AnnSo

God morgon!

Halloj! Klockan är innan 10 och vi har vaknat. Ganska otroligt för att vara oss.
Har legat och pratat lite och nu tänkte jag slänga in ett inlägg att starta dagen med.
Vaknade av att Tobias "osynliga" granne kom hem. Han har nu satt upp sin TV för det låter ganska mycket. Nu spelas det melodin till "Smallville".
Vi får se vad vi hittar på innan vi ska upp och äta middag med de andra ikväll.

Ha en bra dag! Nu ska vi käka frukost. Köpte god apelsinjuice och jag längtar..
/AnnSo


Idre!

Hej min få, men trogna läsare!
Som ni vet åkte jag upp till Idre idag för att bo en natt tillsammans med Tobias innan vi börjar med introduktionshelg uppe på fjället imorgon.
Som vanligt är jag så sen när jag ska åka någonstans och kom inte i från Borlänge förens 13.30. Oops, jag tänkte komma iväg vid 12. Haha, där ser man.
Det gick galant att köra upp hit. Det var helt underbart när jag kom efter Mora och det började skymta vitt i dikena. Värsta vinter känslan.
Ju längre upp jag kom, desto vitare blev det. Jag var så glad när jag körde bilen och kom närmare vintern för varje meter jag rullade fram.
Väl framme i Idre väntade jag på Tobias vid Konsum. När han väl kom åkte vi hem till hans lägenhet och lämnade lite av mina saker och sen åkte vi upp till fjället och gick runt lite. Värsta härligt!
Det blev inte någon snabb visit på fjället eftersom ICA stängde 19 och vi var tvungna att handla lite innan vi skulle hem och laga mat.
Vi lagade jättegod mat och satt och åt till "Bonde söker fru". Kollade sen på "Paradise Hotell", fortsatte sedan se på "Happy Gilmore" men vi såg aldrig klart den, utan kollade på nyaste "One tree hill".

Oj, det är min dag i ord. Nu ska jag nog ta och sova. Ap-trött. Hörs imorgon! :)
/AnnSo


Nu är det nära..

Nu har jag packat in allt i bilen och är nästan redo. Jag ska bara äta lite lunch, sen bär det av till Idre.
Ska bli kul att komma upp och träffa Tobias. Vi ska åka upp och promenera på fjället när jag kommer och ikväll ska vi laga god mat. Härligt.

Nej, nu ska jag fortsätta med det sista. Vi hörs i Idre! :)
/AnnSo


Bild: Jag spelar minigolf-turnering sommaren -08. (jag kom 2a)

Hemma från julbord

Kan ni fatta hur gott det är att äta god mat? ;)
Kvällen ägnades på Gammelgården med julbord. Hemvärnet bjöd. Kan det bli bättre?
Hur mycket mat som helst och jättegod efterrätt. Härligt.
Alla gamla gubbar var på topp efter några julöl och några snaps. Stämsång är ju så himla vackert.

Innan julbordet stressade jag runt. Först hämtade jag Jenny hemma hos hennes föräldrar, sen åkte vi till hennes morbror/kusiner för att lämna pengar, åkte sen hem till Jenny i Falun, drack te och åt torra lussekatter, gick till Hemköp och hämtade ut ett paket åt Jenny, jag åkte till Tobias familj och hämtade lite grejer som ska med till Idre, åkte hem och böt om och sen gick jag ut och mötte upp Hellen, Tobbe, Ida och Anette för att kunna gå tillsammans till Gammelgården.

Oj oj oj. Mycket idag. Jo, var upp till Clara en sväng också.

Nej, nu måste jag packa klart. Ha det så fint! Hoj
/AnnSo


Bild: Hellen och jag i bussen till Italien -09.

Packa, packa..

Jag är uppe i att ha packat i 4 väskor nu. Och än har jag inte fått i allt.
Nej, det är bara att fortsätta packa. Packa, packa...
Kanske ska stanna i Mora och heja på Karro imorgon när jag åker upp. Hon slutar skolan vid 1, så det blir nog perfekt.

Skriver mer sen.
/AnnSo

Tisdag 8 december

GRATTIS NILS! :D
Idag fyller min vän Nils 20 år. Grattis, grattis! :)

Oh my God. Idag är det tisdag. Det betyder att i morgon är det onsdag. Då åker jag till Idre. Shit! Tänk att det gått så fort redan?
Måste packa. Eller rättare sagt, börja packa.
Ska vara med Jenny och gå på julbord med Hemvärnet idag också. Så ja, börja packa först vettja.

Har nyss mailat Idre om boende. Verkar som att jag får bo i nåt stort koridorboende där det tydligen är fest varje dag. Nej tack. Klart jag kan gå på fest, men jag vill inte leva i en ständig fest. Någon måtta får det väl vara.

Nu ska jag börja packa. Måste ta in lite väskor att packa i först. Haha. Jag kommer åka själv i bilen men det känns som min packning kommer att räcka åt en hel armé.

Ha en bra dag!
/AnnSo


Bild: Inne på Aqua-landia, Italien -09.


Vart är snön?

Jag bara undrar en sak: VAR ÄR SNÖN?
Är det inte det som är poängen med vintern? Att det ska finnas snö. Men vart är den då? Det är ju ganska meningslöst att ha vinter utan snö.
Det blir så tråkigt och grått. Jag gillar inte när det regnar, speciellt inte i december. Fel.

Igår bloggade jag aldrig. Jag var jättetrött och så kom mina syskon och grattade mig i efterskott. Lagomt när de åkte hem så åkte jag och dansade och spelade. Dansade var väl och ta i. Jag satt på en pall och kollade på när de andra dansade. Haha. De tränade till en uppvisning på lördag, men då är jag i Idre.

Jo! I lördags ja. Jag satt ju bara hemma men till slut tog vi tag i att gå ut. Det var meningen att det skulle bli jag, Clara och Lisa, men Lisa dissade oss på bussen ner till stan och åkte vidare. Så jag och Clara tog oss en sväng om inne på S2. Jag gillar absolut inte det stället, men med Clara var det helt okej. Ingen som sprang i från mig hela tiden i alla fall, men musiken var lika kass som vanligt.
När vi bestämde oss för att gå, ja då kunde de förstås spela bra musik. Så vi stannade och dansade till två bra låtar och det var ganska kul, men nej då. Så blev det kass musik igen. Haha.

Nu ska jag kanske börja packa lite, eller i alla fall tänka till vad jag ska ha med mig. Ska hem till Daniel lite senare idag. Kul.

Ha en bra dag!
/AnnSo


Bild: Jag, ensam på St George bay. Malta -08.


Lisa är övertalad

Yeees! Clara har övertalat Lisa nu. Så nu ska jag göra mig klar och sedan gå upp till Clara för lite förfest. Det kanske blir ganska bra kväll till slut. Hoj
/AnnSo


Utgång ändå?

Det blir dock inte Falun, men det lutar åt stan här hemma med Clara och hennes vänner. Trevligt det.
Vi ska bara vänta på klartecken från Lisa, men jag hoppas att Clara kan övertala ;)

Ha en bra kväll!
/AnnSo



Har på mig denna härliga:

Jag blir så matt

Haha, jag får ju spunk på mig själv. Att jag aldrig kan bestämma mig.
Alternativen ikväll är:
1. Falun på fest med Karolina och hennes vänner
2. Sitta hemma och ha tråkigt

Klockan är över 18.30 och jag har fortfarande inte bestämt mig. Haha, snacka om att vara velig.
Nej, jag blir så trött på mig själv.
Skulle vara kul med lite fest nu sista lördgen innan jag åker. Kanske blir roligt ändå :)

Skriver mer sen.
/AnnSo


Jag och Karro i somras.


Lördag 5 december

Hej på er!
Imorse åkte Tobias upp till Idre, men jag sov vidare. Det slutade med att jag hamnade hos Tobias i natt. Han och Kim skulle åka till Mc'Donalds vid 00.45, så de plockade upp mig på vägen.
När jag vaknade imorse (11.50) så käkade jag lite frukost, snackade med Kim och skulle sen promenera hem. Men Kim skulle till stan med deras kära granne Emil, så jag snålade lite skjuts av dem till Forssa.

Är lite seg. Vet inte vad jag ska göra ikväll. Var till Systemet och köpte lite dricka och så behövde jag inte visa leg. Det var ju därför jag gick dit, för att visa leg. Haha.
Jag är medbjuden till en fest i Falun ikväll med utgång på Etage, men jag känner inte någon av dem så himlans bra. Samtidigt som att detta är min sista lördagskväll hemma i Borlänge innan jag flyttar. Men det kostar ju att gå ut och jag har inga pengar alls.
Det är temat "Våga vägra vintern" så om jag går dit i bikini och fli-flops kommer jag ju in gratis. Mitt enda alternativ. Haha.

Nu ska jag gå till OK med mamma. Hörs!
/AnnSo


Tur att man är med i Hemvärnet så man har tjocka, sköna tröjor när det blåser kallt.

Riktigt bra, Winnerbäck

Hemma från Leksand där jag sett Lars Winnerbäck uppträda. En riktigt bra konsert som började ganska tråkigt och lamt, men övergick i en total lycka.
När låtar som "Jag hugger i sten" och "Om du lämnade mig nu" kom, kunde jag inte låta bli att ringa Tobias så han också kunde höra den underbara sången.
Dock hoppade han över "Kom änglar" denna gång också. Lite tråkigt, med tanke på att det är en utav hans kändaste låtar.
Han spelade inte så många låtar från den nya skivan, fyra eller fem. Det kändes ganska bra, med tanke på att man inte har blivit så haj på de nya låtarna.
På slutet av konserten spelades "Söndermarken" och det hade gjorts ett jättefint bildspel som visades i bakgrunden.

Tack för ikväll. Jenny. Lars Winnerbäck. Ejendals Arena.
/AnnSo


Bild från sommaren -08. Kommer bilder imorgon


"Du har vunnit en gris...."

Haha, jag kan inte göra annat än att skratta.
När jag kom hem från Kupolen gick jag ut i garaget där min pappa var. Här ser ni konversationen nedan (A=AnnSo och P=Pappa)
A: "Vad gör du? Fixar du en kyl?"
P: "Nej, det är en frys"
A: "Jaha, har våran gått sönder...?"
P: "Nej..."
A: "Nehej.. Har ni köpt mycket glass och behöver en extra frys?"
P: "Nej, jag har vunnit..."
A: "Haha, har du vunnit en skinka?"
P: "Haha, nej - jag har vunnit en hel gris"

Hahahaha!
Så ja, min pappa har vunnit en gris av Dalademokraten. De har ju tävlingar varje år att man får skicka in och gissa grisens vikt och ja - pappa gissade rätt.
Så nästa lördag, 12e, är han med i tidningen och får en tårta. Hahaha.

Ja, tänk hur det kan gå.

Hoj
/AnnSo


Snööö!

Idag har det snöat. Härligt!

Jag tänkte börja med att berätta om hur jag tyckte filmen var igår.
Jag och Tobias tog våra sista pengar och gick och såg "Luftslottet som sprängdes". Den sista delen i Milenium-triologin.
Filmen var ganska lång, 2 h 30 min. Ibland kändes den för lång medan den samtidigt kändes lagom. I allt allvar kommer det också lite skämt och det hördes att det skrattades lite emellan åt i salongen.

Filmen var jättebra och jag ångrar inte att mina sista pengar gick till det.



Idag vaknade vi runt halv 11, åt frukost och hann med att ta en promenad runt byn innan jag skjutsade hem Tobias och åkte till Kupolen och mötte upp Sara för att få paket från henne och P3. Vi tog en fika också, jag vet att jag inte har några pengar men min mamma var snäll och lånade mig lite, men Sara hade tag 2 betala för 1 så det blev billigare. Jättegod baguette.
Vi satt inne på Waynes i över två timmar, sen tyckte vi det blev dags att åka hem.

Jag åkte hem. Duschade. Käkade pannkakor och slängde mig i bilen och har nyss kommit hem från musikteori.



Nu väntar jag på att klockan ska bli 18. Då kommer min älskade Jenny och hämtar mig, sen bär det av till Leksand och blir en kväll med Winnerbäck. Ska bli skoj.

Ha det så bra!
/AnnSo


Bild från Säter, -08.


Älskade värme

Nu är vi inne i värmen efter att ha tagit en lång, mysig promenad. Det är så skönt att gå ut och gå. Mina fula uggs är så sköna att ha.

Nu ska vi nog gå och lägga oss snart. Sov gott!
/AnnSo


Mina uggs. Sköna att ha nu på vintern. Skohuset, 169 kr.


I'm so clever

Haha, jag har kommit på att jag är grymt fattig. När jag gick till bion hade jag inte ens pengar till filmen. En "normal" film kostar typ 85, men denna var ju lite längre och kostade 100 kr.
Jag hade en svag aning om att filmen KANSKE skulle kosta mer än normalt och tänkte då att - jag betalar med det jag har på kortet och resten med kontanter.
Men nejdå. Det fick jag inte göra. Tobias hade bara en hundring som han redan betalat sin biljett för.
Så, där stod vi med EN biljett. Min mamma var hos min morfar i Falun och var inte påväg hem och det var 5 minuter kvar tills filmen började.
Det jag hade på mitt kort var, 93 kronor. Vad skulle jag göra nu? Det fanns inte en chans att hon skulle låta mig gå för 93 kronor.
Men jag tänkte, jag försöker få biljetten för mina sista pengar på kortet.
När jag stod i kön kollade jag mig runt och såg presentkorten. Då slog det mig; Om jag får ett presentkort av någon på t.ex. 80 kr så kan jag ju lägga till pengar om 80 kr inte räcker.
Sagt och gjort. Köpte ett presentkort på 90 kr och betalade en 10a. Inte ofta man ger sig själv presntkort på bio, men jag menar - någon gång ska ju vara den första.
Jag är såå smart!

Jag har nyss ätit ägg och nudlar och kollat på näst sista avsnittet av "Mammas pojkar". Nu börjar det dra ihop sig, men jag blev så ledsen när vi räknade ut att nästa torsdag sitter vi och har middag med alla nya anställda på Idre Fjäll. Haha, så kan det gå. Men det går repris varje söndag. Så hoppas att vi har en ledig stund då.

Nu ska jag umgås med mitt hjärta innan han flyttar på lördag. Ha en fortsatt trevlig kväll!
/AnnSo




Det kostar att hänga med..

Yes, guuud va dyrt det blir hela tiden men jag måste ju bara se "Luftslottet som srpängdes". Åker strax oh hämtar Tobias för att sedan gå på bio.
Har spelat lite klarinett nyss också, gick ganska bra. Vet inte hur jag ska göra än, om jag ska satsa på något annat i stället för klarinettspelandet. Det kräver alldeles för mycket tålamod. Samtidigt som jag har velat bli klarinettlärare sen jag var 14 år. Men jag vet inte om det är värt allt slit som det krävs. Kanske bättre att satsa på något annat i stället. Klassmusiklärare kanske. Vem vet? Eller varför inte leva på att samla tomburkar?

Nej, nu ska jag spela några toner till - sen bio.

/AnnSo


Bull-pappa?

Kom hem från stan för ett tag sen. Åkte faktiskt buss hem, den ni! Det var länge sen jag åkte buss, men det var kul att sitta bland lite folk.
När jag kom såg jag, till min stora förvåning, min pappa stå och baka bullar. Haha, tänka sig. Pappa bakar bullar. Ja, det är väl aldrig för sent att börja med något nytt. Så nu står han och rullar bullarna lägger dem på plåten. Bra där, pappa! Och har jag tur kanske jag får smaka en, eller två ;)

Nu ska jag fortsätta att spela klarinett. Ha en bra eftermiddag!
/AnnSo


Alla borde få gå på hockey

Haha, det är faktiskt sant. Att se Leksand spela och stå mitt i smeten och skrika fram dem mål efter mål är verkligen lycka. Helt fantastiskt.
Det gjorde ju bara saken bättre att Leksand vann mot Borfors med 6-0. Jocke Eriksson släppte inte in ett enda mål. Bra kämpat!

Idag ska jag åka ner på stan och prata med en tant om engelskan, jag vet - det är fortfarande inte klart. Men nu har de nog kommit på en lösning om hur jag kan läsa kursen i Borlänge ändå.

Nej, nu ska jag sätta på mig ett par strumpor och göra mig redo för att möta dagen. Ska kanske träffa Scoop senare om jag hinner, innan jag och Tobias ska på bio.

Ser ni?! Det är minus grader ute och snöööö! (eller vi kan ju lådsas i alla fall)
/AnnSo


Hockey ikväll!

Filmen igår var jättebra. Lite händelselös emellan åt, men helheten var bra. New Moon, alltså.

Carin kom nyss hit och vi ska snart göra oss redo för att åka till Leksand och heja fram laget till ännu en seger. Jo, men visst. Vi ska stå i klacken med våra fina tröjor och klappa och skrika. Fiiiint!

Ha en bra kväll hörni! Puss
/AnnSo


Bio nuuuu

Nu sticker jag ner till Bion för att möta upp Daniel. Jag vet inte vad jag har för förväntningar på New Moon, men Twilight var ju ruskigt bra så jag hoppas att denna också är bra.

På torsdag ska jag på "Luftslottet som sprängdes" med Tobias. Det ska bli grymt.

Men nu ska jag dra. Vi hörs sen! Puss hej
/AnnSo

Fika, fika varje dag...

Hej på er mina vänner!
Jag har precis anländit hem från Tobias farmor. Jag fick presenter av henne i helgen och då åkte vi dit och tacka henne. Hade en tårtbit över hemma och köpte några munkar på Maxi.
Hon blev överraskat glad när vi kom. Trevligt.

Nu ska jag äta fiskbullar och makaroner innan jag ska till stan för att se "New Moon" med min kära vän Daniel.

See you later!
/AnnSo


Skit kommun!

I fredags fick jag avslag från kommunen att jag inte får läsa kursen i Falun på distans. Jag menar, varför? Visst, Engelska B finns i Borlänge - men inte på distans och nej, det är inte så enkelt att åka hem 50 mil (fram och tillbaka) för att läsa engelska några gånger i veckan. Haha, galet sjukt.

Så i alla fall. Ringde till en man som är chef över hon som gav mig avslag. Han var inte så förstående samtidigt som han skulle prata med henne om varför jag inte får läsa den på distans.

Nej, nu sks jag duscha innan jag möter dagen. Ikväll blir det bio med Daniel. Ska bli kul.

Och jaaaa. Titta ut, titta ut. Jag ser det har snöat, jag ser det har snöat. Haha, snöööö. Älskar't! Hoppas att det håller i sig med både kylan och snön för då  kan jag inviga mina fula uggs.

Hej så länge!
/AnnSo


Bli glad av nostalgi

När äldre människor pratar nostalig pratar de om 50-, 60-talet. Jag pratar om de gamla, underbara julkalendrarna från när jag och mina vänner var små.
Jag gick in på min vän Marcus blogg och blev påmind om 4 julkalendrar från när vi var små.
En utav dem var Pettson och Findus - Tomtemaskinen. Helt otroligt vad kul det är. Gud va jag sitter och skrattar.

Kolla in Marcus blogg för de andra klippen. http://mrmas.blogg.se

Här kommer avsnitt 10 ur Tomtemaskinen.



Se, njut och skratta!
Godnatt!

RSS 2.0