Borlänge med basker

Idag jobbade vi vår sista dag i Fåeglsjö. Ritkigt skönt att det är slut nu, samtidigt som det kommer kännas tomt utan allt där uppe.
Fick Thaimat till lunch och varsin bulle på hemresan. Fint.

Blev en fin biltur hem. Jag och Gisela genom skogarna i Orsa Finnmark kom där i min volvo. Härligt.

Efter att jag släppt av Gisela i Falun, sängde jag in till Tobias på vägen hem. Underbart. Vi gick och köpte pizza när vi väl kom hem till mig.

Kom också på att jag hade glömt att åka till Hellen och hämta min basker som jag ska ha klar tills imorgon. Hmm. Åkte till henne vid 20 över 8 och jag fick baskern av hennes mamma och ni må tro hur mycket jag har kämpat med den där saken för att få den så okej som möjligt. Till slut gav jag upp och nu får tanterna och gubbarna klaga så bäst de vill. Jävla basker!

Nu ligger jag hemma i soffa och srkiver blogginlägg. Härligt. Zlatan debuterar på TV:n i Spanska ligan och jag kunde inte bry mig mindre. Sitter här mest för att göra min kärlek sällskap.

Kommer lite bilder från idag. Skriver mer imorgon. Puss hej
/AnnSo

 Kent klipper gräset.

 Amerika huset

 
Underbara Gisela! Kommer sakna dig enormt. <3


Städa städa!

Ja jäklar ni. Nu ser bygdegården renare ut än aldrig förr kan jag lova. Jag och Gis har städat köket nu. Nu ser det faktikst nice ut.

Nu städar jag mitt rum. Plockar ihop massa. Ska skynda mig att städa för måste spela klarinett och duscha också innan dagen är slut.

Här kommer det en bild på mig och en snygg keps. Vi fick reklamkepsar idag på jobbet. Så jag och Gis har sprungit runt här hemma och varit supersnygga.

Hörs sen. Hoj
/AnnSo


Snart är det slut...

Jag kommer ihåg att jag skrev i början på augusti "det känns som man har hoppat över juli" men nu måste jag erkänna att man har nog hoppat över augusti också. Tiden har gått så väldigt fort.
Imorgon bär det av hemmåt Borlänge och Falun för oss. Det känns overkligt. Konstig. Ovant. Men så underbart skönt.

Nu sitter jag på jobbet och det kommer folk lite då och då. Guidade runt ett par klockan 12, men de ville inte gå klart rundan utan de åkte hem när vi hade sista stället kvar. Men det gjorde inget för mig, då fick jag ju mat tidigare.

Skriver mer sen. Puss hej
/AnnSo


          Bild: Jag och Tobias i Uppsala utanför Domkyrkan.
                          

Tur i spel, otur i kärlek

Ni alla har säkert hört ordspråket TUR I SPEL, OTUR I KÄRLEK. Jag kan bara säga - tvärtom! Jag vinner aldrigspel, men jag har världens bästa kärlek.
Spelade Yatzy med Gis nyss och såklart förlorade jag. Som vanligt. Spel är inte min grej, trots att det är kul.

Spelade klarinett i 40 minuter ikväll. Smsade med Hellen och frågade "Är man tragisk om man spelar klarinett kl 9 på en lördag kväll?"
Hon svarade "Beror på hur man ser det. Är det tragiskt att gå och lägga sig klockan 9 en lördag kväll?"
Jag svarade "Beror på hur man ser det. Antar att du ska jobba tidigt imorrn så då är det bara bra"
Hon skrev tillbaka "Och du har en dröm och då är det ju bra. Så vi är nog inte så tragiska."

Fick mail från Vica idag också. Lycka, lycka. Hmm. Vad ska vi göra? Åka till Malta och hälsa på - dyr resa. Eller Kreta en vecka och bara ta det lugnt i solen - billig resa.

Nu ska jag nog sova snart. Borde ha packat mer, men det får bli imorgon natt. Huh.
Godnatt på er.
/AnnSo


2 dagar kvar

Jag och Gisela har räknat ner dagarna som är kvar tills vi ska åka hem och nu är det bara 2 dagar kvar av Fågelsjö.
Packade lite idag och slängde in lite i bilen. Imorgon kväll ska vi packa in allt i bilen och på måndag vid 15.00 åker vi mot Falun och Borlänge.

Jag har gillat att vara här. Verkligen. Men nu ska det bli skönt att komma hem.

Sov några timmar ikväll och nu har jag precis ätit mat. Ska spela klarinett nu.
Hörs sen. Puss hej
/AnnSo

             

TV, det är ju underbart

Inlägget är sedan igår

Siv och Jan-Olov är i Dalhalla. Gisela är hundvakt. Tomt hus och en tv.
Det är inte fören man är utan något som man uppskattar det så mycket. Jag har aldrig tyckt att TV har varit något speciellt att sträva efter och har mer varit en dator-människa. (om det nu är något bättre...)
Men i alla fall.. Ikväll kände jag verkligen hur skönt det kan vara att titta på TV. Bara sitta i en fotölj och bara vara. Jag och Gis kollade på "TV kristallen", en gala där man utmärker tv-saker. Ganska soft att kolla på en slö fredagkväll.

Vid 23 gick jag hem och det var så mörkt som om något släkt en lampa mitt i natten. När jag kom utanför Jorma och Lottas hus hoppade jag till. Var det en råtta? Nej, en sork? Nej, bara en tjock padda som var för fet för sin kropp och inte kunde hoppa utan krälade fram. Knäpp som jag är tog jag fram kameran och tog kort på den.

Nu ska jag sova. Jobb i morgon. Puss hej. 
/AnnSo
Nu sitter jag och äter frukost. Ska snart iväg och jobba. Ska packa lite idag också. Snart åker vi hem. Hejdå Fågelsjö.


Kött har blivit som min syn på kyckling

Ni som känner mig vet att jag ryser av kyckling. Jag tycker bara inte om det, och det får mig att rysa i hela kroppen av bara ordet. Kyckling. Huh.
Nu har även rys-känslan över kött kommit. Så nu, blir det bara veg-mat tills jag åker hem. Jag har köttbullar och köttfärssås kvar, men jag kan inte äta det.

I alla fall. Nu är jag på jobbet och hade en guidning klockan 12. Gisela har cyklat hem och jag ska ut på guidning nu klockan 14.
Solen tittade fram ett tag och under någon minut var det ett varmt Fågelsjö. Men nu är det lika mulet som det alltid är och träden utanför blåser hårt.

Nu kommer det folk. Hoj
/AnnSo

Ett telefonsamtal kan göra susen

Man går i skolan i många herrans år och får många fina vänner. En fin vän jag haft sedan 2an på gymnasiet är Nils. Han är väldigt speciell och många tycker att han är konstig, men han är en riktigt underbar kille och en väldigt bra vän.

Dessvärre blir det aldrig att vi har kontakt längre, händer bara ibland. Men nu, ikväll, ringde han mig och i mitt deppande så gjorde han mig glad.
Han var den enda av mina vänner som tog sig ner till Malta i höstas och hälsade på och det uppskattas verkligen. Vi funderar på att åka till Malta igen. Jag och Nils.

En helgalen person som kan verka känslolös. Men jag har sett insidan av riktiga Nils, och han är bara bäst.

                    

Hejdå kött...

Jag satt och åt köttfärssås och makaroner nyss och undrade... "Varför äter jag det här? Köttfärs är inte ens gott." På senaste tiden har jag insett att jag inte vill ha kött. Kött är bara äckligt. Jag menar, jag klarade ju 7 år utan kött förut - så jag vet ju att jag kan. Jag bara frågar mig  själv "Varför började jag äta  kött igen?"
Jag ville inte vara i vägen med min mat för folk, men nu har jag nog bestämt mig. Om jag går hem till någon på middag får jag väl ta med mig en morot och knapra på, för jag tror inte jag vill ha något mer kött.

Jag känner bara att jag måste äta upp det kött jag har kvar här i Fågelsjö, men när jag kommer hem blir det slut på kött ätandet. 

                               HEJDÅ KÖTT - HEJ VEGETARIAN!

              

Vad hände? Sol över Fågelsjö

Yes. Nu har den hittat hit mellan molnen, SOLEN.
Jag var ute på en guidning klockan 11 med tre män som kom uppe från Vemdalen och var nu påväg hem igen till Stockholm och Uppsala. Trevliga gubbar.

Sitter nu i butiken och väntar på att folk ska hitta hit. Jag antar att, då får jag nog vänta ett bra tag.

Slutar om en timme om det är lugnt. Skönt. Då ska jag hem och spela klarinett.
Hörs sen. Hoj
/AnnSo

Depp med godis?

Ibland kan det vara skönt att vara nere. Lite Alice Cooper, godis, memory och såklart avsnitt av One Tree Hill - det kan genast göra så man på något underligt deprimerande sätt faktikst känner sig ganska lycklig.
Så har jag ju min kära vän, Gisela här med. Känns som jag tjatar om henne i nästan varje inlägg, men hon är den enda jag pratar med nu förtiden och den som gör att jag orkar med att bo kvar här i Fågelsjö. Tack för en fin vänskap. Du förgyller min dag.

Nu ska jag kolla klart på sista avsnittet av säsong 3, sen blir det kanske en promenad. Eller fiska lite. Hänga med Gis i alla fall.

Skriver mer sen. Hej så länge.
/AnnSo

                 


Tråkig, regnig dag

Huh. Varför ska det bara regna och regna? Fågelsjö måste ha gjort något ont eftersom det regnar hela tiden. Hela sommaren. Det måste vara någon övre makt någon stans som inte gillar Fågelsjö.

Jag har varit ute på en guidning redan och nu ska jag ut på en till. Hörs mer sen. Hoj
/AnnSo

Sällskapssjuk?

BorläJag gissar på att man blir väldigt sällskapssjuk här. Eller i alla fall jag. Jag saknar så många som inte är här.
Pratade med Clive idag på msn och det ska jag aldrig göra igen. Jag bara saknar Malta mer. Det är bara jobbigt. Ibland går det bra att sakna Malta, men somliga dagar är det bara jobbigt.
Jag saknar hemma. nge och alla mina vänner, Tobias, familjen.
Jag saknar skogarna i Småland och att vara med er, kusin. Träffa ungarna och se hur de växer och utvecklas.

Trots denna ensamhet och saknad så mår jag faktiskt väldigt bra. Jag har solsken och min älskade Gisela vid mig. Det ger mycket tröst i vardagen.

Fick mig ett gott skratt nyss när jag såg en polisbil åka förbi utanför fönstret. Var tvungen att kolla en extra gång, och ja. Där åkte den. En polisbil i Fågelsjö. Jag antar att allt är möjligt.

Tack för att ni läser. Hej så länge.
/AnnSo


Skruppliga, trevliga pensionärer

Nu sitter jag inne i butiken och det är väldigt lugnt. Gisela är ute på en guidning och jag har nyss käkat.
Bussen på 40 pers har nyss åkt härifrån med trevliga pensionärer från Gagnef.
Det är så härligt att höra dem prata med riktigt grovt dalmål och det är ju så att man längtar hem en aning.
Men snart är det dags att lämna Fågelsjö. På måndag åker jag och Gisela hem härifrån för att välkomnas av Falun och Borlänge. Då jag har en konsert på Rommehed på tisdagen, dagen efter.

Nu ska jag lyssna på en underbar låt som Gis fått mig att lyssna på.

Skriver mer sen. Hej
/AnnSo

Lycka-dag

Det har varit sol idag igen. Det är lycka.
Hade guidning på engelska. Det är lycka.
Spelade klarinett efter jobbet. Det är lycka.
Promenad med Gisela. Det är lycka.
Spelat gitarr uppe hos Gis. Det är lycka.
Pratat med Carin och Jönsson på msn. Det är lycka.Ni har säkert läs mina inlägg om den härliga hösten och jag vet att det är många av er som inte håller med. Någon som har varit väldigt emot skrev detta igår, nämligen Brage:

Jag satt alldeles nyss å kollade på den otroligt vackra stjärnklara himlen.. då får jag se på träden att c:a 40 % av trädens löv har blivit gula (detta måste alltså ha skett under dagen).. så hösten börjar kanske närma sig. Fast det är ju lite konstigt å säga det när det bara är augusti, stensol ute och 25 grader.. Men vi säger låt gå få ! För vi känner ju alla till den starka Brage-hösten ! =)

Så.. Trots det fina vädret och  värmen så ligger nog hösten på lur. Sommaren har minst sagt sugit i år, men det gör bara så att hösten kan bli den bästa höst någonsin. Jag ser fram emot den fortsatta hösten. Och nej, en sådan här dag känns det inte som höst - men på något märligt vis kryper den nog fram i oss alla till slut och min höst kröp fram för en vecka sedan.

Nu ska jag nog sova snart. Kommer lite bilder från promenaden med GIs.
Godnatt! Hörs imorgon. Hej
/AnnSo

 Bockviken
Godis är allt man behöver

Halloj. Sitter här på mitt lilla rum och äter godis. Jag vet att mat kanske skulle vara bättre, men det får bli senare.
Ska snart ut på promenix med Gisela. Sånt tycker vi om!
Spelade klarinett när jag kom hem från jobbet. Bra där.

Hörs sen. Hej svejs
/AnnSoTour in English

Nu har jag kommit in efter att ha haft en guidad tur på engelska men en familj från Australien. Det är riktigt kul att få prata engelska. Gillar det skarpt.

Annars händer det inte så mycket idag. Hittills har det bara varit en guidning på hela dagen. Det återstår att se om det blir en till guidning klockan 16.

Skriver mer igen om ett tag. Hej så länge
/AnnSo


Lugn dag

Nu sitter jag i butiken på jobbet och väntar på att det ska i alla fall komma EN person, men det ser ganska mörkt ut på den fronten.
Vädret är med oss idag med och det verkar som att denna måndag också blir i toppskick.

Det finns inte så mycket att göra när det inte är något folk här, så sitter och kollar på OTH.

Jag hoppas det går bra för dig med första skoldagen, Jenny.

Skriver mer sen. Hoj
/AnnSo

Laga massmat

Efter att ha varit i Sveg, hängt en stund på gammelgården och kollat på OTH så blir det nu att laga mat. Ska försöka göra mat så det räcker i flera dagar. Den ni!

Skriver mer sen. Hej
/AnnSo


Ledig Söndag

Tjohoo! Idag är jag ledig. Har nyss spelat lite klarinett, blir mer sen. Har plockat ur diskmaskinen och ätit frukost. Ska snart åka till Sveg och handla lite.

Jättefint väder idag, men inte så varmt. Det är ju höst, eller hur Brage? ;)

Jag saknar dig, Tobias. Varje minut.

Hörs senare. Hoj
/AnnSo


Trevlig kväll, men ond

Kvällen hos Siv och Jan-Olov var jättetrevlig. Gillar det skarpt. Jättegod mat och trevligt sällskap.

Men sen har vi ju den onda, hemska magen jag har. Det bara säger "poff" så har jag så jävla ont att jag knappt vet vad jag ska göra. Det värker verkligen och jag hatar det. Har känts hela dagen som om jag går och bär runt på en krokodil, så himla drygt.

Nu ska jag sova snart. Ledig imorgon. Blir nog Sveg en sväng. Godnatt
/AnnSo       Inne i Uppsala Domkyrka den 13e augusti med Tobias :)

Sol och bjuden på middag :)

Yes, har precis duschat och gjort mig klar för att ta cykeln bort till Siv på lite middag. Ska bli trevligt och kul. Giselas kusin och hennes familj är där så det blir väl släktmiddag + mig.

Idag har jag haft två guidningar med 2 personer på båda. Ganska trist när det bara är 2, men bättre än 1 som jag hade igår.

Som ni ser så blir det inte så mycket  bilder från Fågelsjö, men la in bilder på datorn från Italien så jag plockar lite därfrån ibland.

Nu ska jag cykla till SIv. Vi hörs senare. Hoj
/AnnSo


Jobbet

Nu sitter jag i butiken och väntar på att få gå ut på guidning klockan 12. Har i alla fall 2 personer som har bokat guidning tills dess.

Ikväll är jag och Gisela bjudna till Siv på grill-middag. Det ska bli trevligt.

Skriver mer sen. Hoj
/AnnSo

                      
 
                         Äter munk efter vägen till Italien 

You will always be my best friend

... no matter what!

Jag har insett att en vänskap inte bryr sig om hur mycket man umgås eller ses, utan hur stor vänskapen blir. Vad det handlar om.
Om det bara är någon man umgås och har kul tillsammans med eller om det är en person som man kan prata om allt med. När som helst på dygnet. Någon man kan skratta med. Klanta sig med och till och med gråta med. 

Jag har några få sådana vänner i mitt liv. Jag tänkte ägna detta inlägg till Jenny. 

På något sätt känns det lite konstigt när vi hörs, men jag hoppas det inte är något allvarligt. För lika mycket som jag är kär i Tobias, är jag kär i Jennys vänskap. Det hon är för mig - min bästa vän.
Hon har alltid funnits för mig när jag behövt någon och jag hoppas hon kan lita på mig och känner samma.

Det finns så mycket att skriva om allt tok vi gjort och inte minst nui sommar när vi bodde tillsammans i 3 veckor, men de 3 veckorna tog slut väldigt fort och sedan dess har vi inte setts.
Men jag älskar denna tjej i alla fall. Även om hon inte ringer mig varje dag. Även om hon inte finns vid min sida. Jag vet ändå att hon fortfarande är samma underbara Jenny.

Jenny-Banan. Du betyder så mycket för mig. Jag önskar dig all lycka i ditt liv, med nya skolan och många fler vänskapsår med dig. <3

               

              

              
           
Alla bilder visar vem Du är och  det är dig jag tycker så mycket om!


Redan fredag?

Jajemensan! Nu är det fredag igen. Ska jobba idag med, ledig på söndag. 
Nu ska jag käka lite youghurt och sen cykla iväg.

Lägger in en bild på Hellen för hon är den bästa musikkompis man kan ha. Vi har hängt ihop sen Uppvind (4an) och har umgåtts hela BSM och nu är vi med i pensionärsorkestern Hemvärnets musikkår. Hon är verkligen bäst. 

/AnnSo
 


Ibland känns det bara underbart samtidigt som mörkret sakta kommer

Nu är det mörkt ute och det känns ganska trist. Det har blivit mörkt ute ganska tidigt de senaste veckorna. Jag gillar inte mörker, men på nåt sätt känns det här som en väldigt glad och lycklig del av mitt liv.
Det blir ofta att det dåliga humöret och deprisionen stiger fram på hösten, inte i år. Inte än så länge. Jag kämpar emot och har lyckats ganska bra hittills.

Det var bara så underbart att gå på promenad ikväll. Skönt.
Kommer lite bilder jag tog.
Sov gott, hörs imorgon. Hej
/AnnSo                                Underbara Fågelsjö!

Ta vara på stunden

Jag ska gå ut och gå i det fina vädret, innan solen försvinner helt. Älskade sol, lyckliga väder. Finns det något bättre? Nu är det bara du som fattas, älskling. Sen skulle inget vara fel. Men jag klarar mig, du klarar dig. Vi klarar oss. Det viktiga är att vi alltid finns för varandra. Du och jag. Det känns som vi klarar allt.

Tänkte göra en liten förändring på designen på bloggen, få se hur jag trivs med den.

Alla dagar kommer bara en gång i ditt liv. Så nu ska jag ta vara på denna fina torsdag och försöka känna mig lycklig och glad. Kommer inte bli så svårt med hjälp av vädret.

Hörs sen. <3
/AnnSo

                             

Fint väder...

....och det tackar vi för!

Nu har jag kommit hem från ännu en dag på Fågelsjö Gammelgård. Guidat två tyskar och en dansk idag. Spännande.
Hade två gubbar från Insjön med på en tur också, väldigt trevliga.

Nu bode jag spela klarinett, men det får bli senare. För nu ska jag vila lite, är sjukt trött och känner mig jätte varm.

Skriver sen. Hoj
/AnnSo


Låt den rätte komma in

Kom nyss ner från Gisela. Vi kollade på den svenska vampyrfilmen "Låt den rätte komma in" - och den var faktikst väldigt bra. Riktigt bra gjord och den var inte så där förutsägbar som filmer brukar kunna bli.
Trevligt det.

Nu ska jag nog sova. Skriver imorgon. Godnatt
/AnnSo

                            
                                     
  Sommar, sol och lila/rött hår - can it be better?
                                       Nu ska vi göra hösten till den bästa höst, ever! 

Back in Birdlake

Detta skrevs på jobbet förut idag...

Yes, nu är jag tillbaka i Fågelsjö. Blev inget bloggande när jag var hemma i Borlänge, blev ju så kort tid.
Repet jag åkte hem för gick i alla fall bra. Känns lite onödigt att åka 40 mil för ett rep med Hemvärnet, men det var det värt. Nu får jag öva hemma i bygdegården resten av tiden innan jag kommer hem och det är dags för konsert.

Åkte upp imorse igen. Det bästa är ju att det är världens finaste väder ute i alla fall. Och jag hade riktigt goda damsugare med mig, så jag var helnöjd.

Hade en guidning klockan 1 då jag faktiskt fick med mig två personer från Hönsarvet. Det var lite roligt, de pratade riktigt Borlängemål så blev lite hemlängtan.

Idag har det faktikst varit lite rullians här på gården. Varit folk på varje visning hittills. Härligt.

Hörs sen. Hoj
/AnnSo

                             

Vättenrunda-kärlek

Kärlek kan jämnföras med mycket.Jag vill jämnföra den med en cykeltävling, så vi tar Vätternrundan.

Man står på startlinjen och känner sig spänd och taggad för nya utmaningar och en ny bana. I början går det lätt och det är bara roligt och man känner hur glad man är, plötsligt kommer det en regnskur och man blir lite blöt - men man torkar ganska fort igen. Efter en stund kommer solen och allt känns fint igen. Lite längre bort ser du en uppförsbacke, men du kämpar dig upp och känner dig ganska nöjd att du tog dig upp.
När du cyklat några mil börjat cykeln att krångla, men efter lite lagning så rullar den på igen. En liten bit framåt i loppet så känner du hur vinden börjar blåsa och det blir ostadigt att hålla sig kvar på cykeln. Regnet kommer igen, solen skiner, vinden blåser, cykeln krånglar och det är jobbiga uppförsbackar.

Man får cykla några gånger genom det här och det är lika med kärleken. Det kan inte alltid vara på topp, men det är så himla underbart när det bara känns så där härligt som att bara sitta och njuta i en nedförsbacke.

Ge varandra kärlek och omtanke. 

/AnnSo 

                                                  

I love it :)

Ååh, nu har jag precis kommit ner från Gisela. Har suttit och spelat gitarr uppe hos henne i två och en halv timme. Det är ju så underbart. Hon höll inte för öronen i alla fall, så så hemskt kan det ju inte varit.

Nu ska jag sova snart.

Och gaah. Skulle gå på toa, men inga lysen funkade - så där satt jag i en enslig bygdegård på toa utan ljus. Huh.

Vi hörs imorrn. Dagen har varit fin trots regnet.
/AnnSo


Här måste man ha en positiv inställning för att kunna leva här..

Det brukar vara svårt att komma upp hit när man varit hemma ett tag. Det brukar kännas så där deprimerande som det gör när skolan ska börja.
Jag kände mig lite nere i morse när jag gick till jobbet, men nu känns det mycket bättre.

Har suttit och varit med Gisela ett bra tag nu. Det gillar jag skarpt! Du är så härlig :)

Hörs sen! Puss hej
/AnnSo


Fågelsjö

Nu är jag i Fågelsjö igen. Nu ska jag gå och jobba :) Vi hörs.
/AnnSo


Vad hände där?

Ja, vad hände där? Jag har inte skrivit här på 3 dagar. Har bara varit massa annat hela tiden..

Onsdag: Clara  fyllde år. Grattis! Var ute på krogen med henne.

Torsdag: Uppsala med Tobias. Avslutade kvällen hemma på Gammelgården med Jespers avskedsfest.

Fredag: Klippte mig, städade, kräftskiva, krogen med Clara, Hagman mfl.


Idag ska jag spela på bröllop, så det kommer nog inte bli några fler inlägg idag heller och imorgon åker jag upp till Fågelsjö igen.

Nu ska jag gå till Rebecka och bli fin i håret :) Puss hej
/AnnSoVarför inte?

Ja, alla tjatar ju och skickar inbjudningar till gratis sidor hit och dit. Så nu tänkte jag faktiskt ge det ett försök. Ni kan ju hjälpa mig genom att också bli medlemmar och samla egna poäng. Kostar ingenting, så varför inte?

Klicka här och tjäna ihop poäng till både dig och mig ;) http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=189268 

Nu ska jag sova snart. Ska och spela imorrn bitti med Malin, Johan och tanten.

Vi hörs imorgon. Hoj
/AnnSo


Vart tog ljuset vägen?

Ljusa sommarnätter och varma kvällar. Vart tog det  vägen?
Cyklade hem från Hemvärnsrepet ikväll och det började faktiskt bli lite mörkt. Vart tog sommaren vägen?

Hur ska jag göra när jag måste läsa engelska B men det inte finns på komvux?

Nu ska jag gerja lite. Vi hörs. Puss hej
/AnnSoSommar, sol och Turkiet - kan det bli bättre?

Vad vore livet utan Borlänge-bor?

Har precis kommit hem från konsum. Träffade min kära Anna B ett litet tag medan hon hade rast.
Vissa personer kan lysa upp ens vardag och det tackar jag verkligen för.

Tack Anna för att du tog din halvtimme till att va med mig.

Ikväll ska jag på hemvärnet rep. Kul kul.

Puss hej
/AnnSo

                            
                                Tänk om alla hade en egen Anna B <3

Man tar det man har,right?

Dagen har bestått av:
Bokat tågbiljtter till på torsdag.
Kupolen, matpalatset.
4 avsnitt Svensson Svensson
Promenad med hunden
Klarinett, mest inför bröllopet på lördag
Bakat chokladbollar (hade inget pärlsocker så blev strössel)
Spelat gitarr och sjungit lite.

Hela dagen har jag tillbringat med Tobias. Nu ska vi hitta på nåt.
Kan skriva att jag mår lite bättre idag. Imorgon kommer Jenny hem :) Hoj/
AnnSoJobbiga dagar...

Bad boys start to fight - Good boys just walk away

Kan bara skriva att det har varit en jobbig natt och en seg dag och jag har
- aldrig fått sånt damp-utrbrott som jag fick i natt
- aldrig gråtit så mycket som jag gjorde i natt
- aldrig fattat att man kan förlora någon så nära, närsomhelst.

Tur att det gick bra med dig, älskling. Men hur kan det gå nästa gång? Borlänge är som att bo i ett ständigt krig med slagsmål, knivar och skott. (inget av det sistnämda användes i natt...)

Kent (vaktmästaren i Fågelsjö) frågade mig en gång "Har ni mycket kriminallitet i Borlänge?"
Det var nästan så jag skrattade när jag svarade. Vilken fråga. Kriminallitet här? Jag svarade
"Ja, det händer väl alltid nåt varje helg."
Att leva med denna kriminallitet är vardag för oss. Som den gången min mobil blev snodd på S2 och alla som fick reda på det trodde att den blivit snodd på Malta.
Nej, gott folk. Allt kan hända i Borlänge. ALLT.

Nu ska jag gå och lägga mig och vara besviken.  Det är sjukt att vuxna människor inte kan aggera vuxna, att de bara gör saker värre.

Man anses att vara vuxen vid 18års ålder, men hur många procent är det av alla över 18 som verkligen kan ta ansvar och bete sig som en förebild. Jag kallar det inte att vara förebild när man slåss och förvärrar saker. Tvärt om.

Ge varandra kärlek och omsorg i stället för slagsmål och otrevligheter.

                           

Sommar och sol, can it be better?

Jag har sagt det förut och säger det igen: JAG ÄLSKAR DET FINA VÄDRET. Det är så det pirrar av lycka bara för att solen skiner och utstrålar värme.
Jag förstår inte hur det redan kan ha blivit augusti. Det känns helt sjukt, men året går vidare och då har vi ju nästa sommar att se fram emot.

Vad har den här hösten att erbjuda då? Jag har ingen aning än, det återstår att se.

Jag har i alla fall en vecka till kvar här i Borlänge innan jag åker upp och gör ett sista ryck i Fågelsjö och jag kan skriva att jag hade fel om Fågelsjö i början. Det var väldigt tomt och ensamt, men ur något ont kommer det alltid något gott. Jag trivs ganska bra där, längtar nästan tillbaka.
Jag sa till Tobias innan vi skulle åka hem till Borlänge "Det känns konstigt att åka hem..." och ja, det gör det faktiskt.

Nu ska jag njuta lite av vårt sommarväder innan jag ska åka och träffa Malin och Johan. Vi ska öva inför bröllopet om en vecka.

Ha en bra dag. Jag ska föröska bli bättre på det här med bloggen. Hoj
/AnnSo

                              


Sometimes is a mother everything you need

Att komma överens kan ibland vara en konst. Ett mysterium. En svår grej man måste lära sig att hantera. Ni som känner mig vet att jag kan få riktiga utbrott på min mamma. Jag kan verkligen vara jättearg på henne, skrika, vara otrevlig och ganska elak. Men på något sätt står hon vid min sida dag ut och dag in. Hon tar emot skiten och är bara snäll tillbaka. Tålamod är något hon verkligen har med livet och framför allt med mig. Jag är imponerad av hennes ork. Att hon fortfarande står ut med mina utbrott är ett under.
Hon är min mamma. Som ett syskon eller som en bästa vän. Hon ställer alltid upp och är en stor trygghet jag har.

Tack Mamma, för att du finns för mig och i mitt liv. Jag kan vara jävlig mot dig, jag vet - men jag tycker om dig som fan, ska du veta.
Ibland står jag där och inte har någon vän, då finns du där och följer med mig ut på saker.

Ibland är en mamma allt du behöver/AnnSo

Bra kämpat, Scoop!

Idag har jag varit mest med Tobias. Inte gjort så mycket speciellt. Men det som glädje mig mest idag var att träffa min älskade vän Ann-Sofie som under några månader legat inne på sjukhuset. Jag blev så glad över att träffa dig och jag är stolt över att du har blivit så mycket bättre.

Kämpa på, Scoop. Du är värd att må bäst!Annars idag har jag och Tobias varit in till Falun på bio. Vi såg den nya Johan Falk. Den var ganska bra. Tycker jag som älskar svenska filmer.

Nu ska jag sova. Hörs imorgon. Hoj
/AnnSo
 
Det får bli en bild på vår hund som letar flingor i paketet.


4 augusti - hur kom vi hit?

Jag menar. Sommaren börjar i juni. Midsommarafton är varje år runt den 20e, sen är man inne i juli. Men hur kom vi in i augusti? Det känns som om året 2009 hoppat över juli och satsat direkt augusti. Snart börjar skolorna igen och jag kommer gå här hemma som jag gjorde i vår.
Valet jag gjort känns bra i alla fall. Reseledare hade nog varit ganska kul också, men bara något år - inte för en hel livstid. Nej, så jag har känt efter nu och musiken känns som ett bra val. Verkligen.

Igår och idag har jag varit med Tobias. Mamma och pappa har åkt nedåt Sverige så vi är hemma och passar hunden.
Igår tvättade jag bilen, var till stan och träffade Brage, kupolen, gick med hunden, spelade klarinett, bakade muffins, var på Brage match och kollade på OTH och Svensson Svensson.
Idag varit ute med hunden, lagat konstig korvstroganoff, Brage kom förbi en sväng med OTH, kollat på OTH, hälsat på morfar, ätit på Fortuna med Tobias och träffat Emelie (Jennys kusin), gått långpromenad ikväll och nyss kollat på OTH igen och käkat muffins. Den ni!

Nu ska vi sova. Godnatt! Hoj,
/AnnSoSolo på Wasabryggeriet våren 2004

Borlänge igen!

Skrev detta igår morse, men datorn dampade sig - så det kommer in nu.

Yes, nu har jag tagit mig hem från Fågelsjö och sitter nu hemma i köket i Borlänge.

I lördags åkte jag som ni känner till ner till Mora och umgicks med Tobias, Kim, Karro och så. Vi var på campingen och väntade på att Karro skulle sluta. Jag, Kim och Tobias roade oss med att spela minigolf och ja - jag vann!
Vi satt och lyssnade på livemusik (som jag tyckte var jättebra) och jag tog också några sväng om med två holländare. Den ni! Men jag ville dansa bugg och foxtrott, men nej då. Det blev rumba och shacha! Har väl jag aldrig dansat förut.

Nu äter jag frukost i alla fall. Skriver mer sen. Puss hej
/AnnSo    

Mora idag :)

Jobba idag, sen blir det Mora. Hörs imorrn. Hoj
/AnnSo


RSS 2.0