Ååh, Blåbärspaj

Åh, jag sitter och längtar. Malin har blåbärspaj i ugnen och jag har väntat på detta sedan igår. Hon och Anders var ute och plockade massa blåbär igår. Härligt, Malin.
Det var sagt att pajen skulle stå på bordet när vi kom hem från Historiegruppen, men det blev inget. Men ikväll slår vi på stort (och Jenny är inte med...) och bjudit hem Anders på lite paj och glass.

Efter jobbet tog jag och Malin cyklarna och cyklade bort till ett stort, ödsligt hus som står tomt här i Fågelsjö. Vi hade nycklar med oss och skulle undersöka vad som fanns där inne. Det är i detta hus som det kommer att bli Bed and Breakfast.
Efter att pröva alla nycklar i den stora dörren böt vi dörr och gick till köksdörren där nyckeln passa fint. Vi traskade runt och kollade i alla vrår och skrymslen.
När vi kände oss klara med huset gick vi ut på upptäcktsfärd i bodarna på gården. De hade väldigt mycket skotrar. 7 stycken tror jag att vi fick det till.

Sen vi kom hem har vi ätit mat och jag har spelat klarinett medans Malin gjort pajen.

Nu ska vi bara vänta på Anders, sen är det bara att hugga in. Hörs sen. Hoj
/AnnSo

Trip-day in Orsa Thaimark

Jobbat. Haft ont i magen. Guidat. Ätit god mat (gravad lax, sås och potatis). Varit ute på äventyr med historiegruppen och kikat runt lite på olika platser. Det var trevligt. Åt en god bauguette som vi fått varsin av Britta. Tack!

Vi har kommit på att Orsa Finnsmark håller på att förvandlas till Ors Thaimark. Det bor ju mer Thailändare här än Finnar. Snart byter man väl ut svenskan här till Thailänska. Varför inte?
 
Nu är jag väldigt lat och inte orkar lägga in en bild.. Men det får bli en annan gång hörni.

Godnatt, nu blir det OTH med Jenny. Hoj
/AnnSo

Doktor nästa....?

Nej, nu är jag fan trött på att ha ont! Värker i sidorna typ hela tiden. Huh.

Jobbat idag. Åkt till Sveg och handlat och käkat räksallad. Tog en promenad till de Frumiri och satt i deras kök ett tag när de åt middag. Pinsamt, eller vad?

Aja, spela lite kort nu tror jag. Hoj!
/AnnSo


God morgon Onsdag i Fåeglsjö!

Yes, vi kom hem strax innan 1 i natt då vi tillbringade kvällen i Rättvik på cruising. Jag tog tåget ner från Fågelsjö som gick 11.40, så käkade i Mora och så innan jag kom till Rättvik.

Det var jättemycket folk och trevligt. Men första delen av eftermiddagen mådde jag illa och andra delen hade jag as ont i huvudet så jag kunde knappt gå rakt.

Nu pratar jag med Scoop. Hon får åka hem idag. Hurra hurra hurra!

Nu ska jag gå och klä mig och käka frukost. Ha en fin dag! Puss
/AnnSo


Nytt rekord?

Ja, då har jag gjort det då. Bara snoozat två gånger imorse och pallrade mig faktikst upp 5 över 9. Den ni!
Har duschat och ätit frukost med Jenny. Mår så pass illa att det inte är någon idé att spela klarinett nu.

Idag är jag ledig. Skönt. Ska snart åka till tåget och vidare ner till Mora/Rättvik. Cruising ikväll.

Lägger in en bild på min bästaste Jenny-Banan. Du är bäst, Bananus-Filikanus! <3

Vi hörs sen. Puss hej
/AnnSo


Aj, aj, aj... När ska det få ett slut?

Ja, då har jag haft ont i magen den 678onde dagen av mitt liv då.. Börjar bli lite jobbigt faktikst. För er som inte vet det, så har jag haft ont i magen till och från sen 29 december 2007.. Legat inne på akuten och besökt massor av olika läkare, men ingen förstår sig på det.
Jag kan ju också berätta att jag aldrig känner när jag är mätt. Jag äter tills jag mår illa och inte kan få i mig mer mat. På det sättet vet jag att jag är mätt, men jag kan fortfarande känna mig hungrig i magen. Och efter kanske nån timme är jag minst lika hungrig som jag var innan jag åt. Mystiskt!

När jag inte har ont i själva magen, trycker det på i sidorna. Det känns som om jag skulle ha en krokodil i magen så att huvudet trycker åt ena hållet och svansen åt det andra. Jag är ganska trött på det nu....

Annars, förutom att haft ont i magen, har jag jobbat, solat på gräset utanför bygdegården, ätit mat med Jenny och Malin, Anders kom förbi en sväng och åt upp vår mat, spelat klarinett så att Malin och Jenny fick ont i öronen och tog en promenad (kanske inte riktigt, men de gick i alla fall) och kollat på Wallander - "Mörkret" med tjejerna.

Nu ska jag ta och sova snart.
Ha det så himla bra hörni. Ska försöka bli bättre på att uppdatera. Imorgon blir det att åka till Rättvik på cruising. Trevligt värre.

Godnatt! Hej
/AnnSo


Jobbet..

Nu är det lugnt i butiken. Kommer lite folk då och då... Det är gnska mycket folk på visningarna. Jag hade guidning klockan 1 och hade då med mig 16 vuxna och två barn. På gränsen till för många.

När det är så här lugnt i butiken ägnar jag min tid åt Mons Kallentofts "Midvinterblod" som handlar om Kommisarie Frost vid Linköpingspolisen.

Nu ska jag återgå till butiken. Hoj
/AnnSo

Sagan om de röda Foppatofflorna

Det var en gång en flicka som hette Jenny. Hon hade ett par skinande röda Foppatofflor som hon tyckte väldigt mycket om och använde flitigt....
En dag skulle hon och hennes kompisar gå och mata fåren i hagen. Fåren var mycket tarva och kom direkt när Jenny gick in i deras lilla hus. Jenny blev så rädd att hon slängde iväg brödet hon hade i handen och skulle springa ut. Det enda som var lite krux var att hennes snälla kusin låst dörren från utsidan och hon std där och hade panik. Till slut kom snälla pojken Lars och öppnade och Jenny kunde gå ut.
När hon och hennes vänner gått en bit upptäckte de att hennes fina Foppatofflor var fulla av fårbajs. Hon hade klivit i fårbajs och nu visste hon inte hur hon skulle få rent dem.. Hon gick ner till ån för att skölja av dem, men de blev inte riktigt rena.
Aha, tänkte de.. Vi hissar ner skorna i ett snöre och sedan för de sköljas av i den strömma ån. Så de drog upp snöret och hissade ner Foppatofflorna. 
Till slut drog de upp skorna och bajset hade nästan sköljts av. Jenny var nöjd och vännerna gick hem igen.

Snipp snapp snut, nu är sagan slut!














Hej Lördag!

Vi kom hem från Rättvik halv 3 i natt. Det var inte så mycket folk, och det var ju synd. Men de flesta var nog där i torsdags på Black Jack eller så var de i Borlänge igår på Midnattstravet.

Nu sitter jag i alla fall och äter frukost. Lyssnar på Lars Winnerbäck. Det är nice.
Idag ska jag jobba igen efter två dagars ledighet, men på tisdag är jag ledig igen :)

Nu ska jag käka vidare. Så hörs vi senare. Hoj
/AnnSo



Solen, vart tog du vägen?

Gick upp för en timme sen och käkade lite frukost. För en stund sen tänkte jag "åh va fint väder, jag tar med mig datorn och stäter mig ute..." men det dröjde inte lång tid innan solen gick bakom molnen igen.

Idag är det sista dagen i Borlänge innan jag måste åka upp tillFågelsjö igen. Har varit kul att komma en hem stund. IKväll ska jag till Rättvikdans med Jenny och Malin. Ska bli skoj.

Jag har inte riktigt bestämt än vad jag ska göra idag. Vill åka och hälsa på Scoop, men vet inte om jag får..

Nu ska jag kika efter lite jobb till hösten.

Ha det så bra idag. Puss hej
/AnnSo

                          

Godnatt Borlänge..

Sov ganska länge idag. Gick inte upp fören halv 12. Fy mig.
Spelade lite klarinett och sedan begav jag mig ut till Romme och hälsade på Daniel. Hämtade One Tree Hill säsong 2, Jenny.. Så nu kan vi kolla när jag kommer upp! :)

Vid halv 4 kom jag hem till Tobias. Var där ett tag innan vi åkte till Kupolen. Åkte förbi stan och hyrde film och sedan åkte vi hem till mig och har nyss kollat klart på "Yes man" med Jim Carry. Den var ganska bra.

Åh, vill ut och resa lite igen. Älskar det. Värsta roligt. Kanske blir en resa i september eller oktober? :)

Nu ska jag umgås med Tobias lite. Vi hörs imorrn. Hoj
/AnnSo

                   

Borlänge!

Efter att ha åkt 20 mil i bil, så kom jag fram till Borlänge. Slängde i mig lite pyttipanna och sedan åkte jag och min kära mamma in till Falun på cruising. Skojs.
Väldigt mycket folk och för mig som är van med en by på knappt 70 invånare fick en smärre chock. Så många människorsamma ställe var flera veckor sen jag såg.

Nu är jag dödstrött. Ska nog gå och sova. Inte har det blivit att spela nåt idag heller, men det får bli imorgon.

Jag hoppas också att Tobias blir bättre i ryggen. Han har fått jätte ont nu och kanske måste åka till sjukhuset imorgon om det fortsätter med samma smärta.

Godnatt på er. Sov gott. Hörs imorgon. Hoj
/AnnSo

                    

God morgon Onsdag!

Vet ni? Det är faktiskt sol här i Fågelsjö nu. Den ni!

Sitter och ska äta frukost.. Väntar på ägget. Har packat lite nu, eller det är mest skitig tvätt.
Klockan 4 bär det av hemåt, och på fredag åker jag upp igen med en paus för dans i Boda/Rättvik.

Nu ska jag äta. Hoj
/AnnSo

                    

Loser

Då har vi spelat klart korten då. Vi spelade plump och ja, det gick ju ibland kan jag säga.
Haha, Malin plumpa som bara den i början men sen kom hon ikapp må ni tro och ja.. Hon vann. Poängen blev:
Jenny - 93
Jag - 94
Malin - 99

Så det var ju jämt i alla fall.

Nu sitter Malin och Jenny och leker med min fiol. Hönsafötter är det som spelas om och om och om igen. Men det tar sig verkligen :) Kul tjejer, ni är duktiga.

Snart blir det väl sova också. Eller kanske Skärgårdsdoktorn, eller packa - åker ju hem en sväng imorrn.

Puss å hej ;)
/AnnSo

                      

Facebook-lan?

Hallå hallå!
Nu sitter vivid "köksbordet" vid varsin dator. Jag, Malin och Jenny. Haha, snacka om liv.

Jag har läst lite om Ingesunds Folkhögskola. Ååh, vill . Nu nu nu. Men så går det när man är seg i huvudet och inte fattar vad man egentligen vill.

Åh, jag måste bara skriva att jag hittat kläderna från Clothes over Bro´s i One Tree Hill. Det är snart en vecka sen jag hittade dem, men jag menar bättre sent än aldrig.
Hittat värsta fina linnerna som jag funderar skarpt på att skaffa i alla fall ett av dem. 

Nu ska vi spela kort! Hoj så länge!
/AnnSo

                                                      
                                 blev en liten bild bara, men de är så snygga :)


Hemma...

Nu har jag kommit hem från jobbet. Hade en guidning på 18 personer. Ojsan, lite för många på samma gång kanske. Men det gick ju fint.

Nu ska jag ta och spela klarinett ett tag.
Höres sen. Hoj
/AnnSo

If you wanna be my lover...

Haha, japp det är sant. Jag lyssnade nyss på Spice Girls "Wannabe". Tycker faktiskt att låten är ganska bra. Men uppmärksamma att jag inte sa att jag gillar Spice Girls.

Ska käka lite frukost nu. Kokar till och med ägg idag. Hittade ingen äggkopp, så man tar väl vad man har. En ljusstake.

Snart blir det cykla till jobbet, köra folkvagnsbussen till tåget och sedan bemöta minst de förbokade 60 personerna.

Ikväll ska jag packa lite, då jag åker hem en sväng till Borlänge imorgon.
Har även fått längre tid att jobba här i Fågelsjö också. Bra där.

Ha en bra dag! Hoj
/AnnSo


Sova sova sova...

Japp, nu gjorde jag det igen. Gick upp 20 i 10, när jag börjar jobba 10. Inte så bra du...

Det regnar like hell utanför fönstret, så det blir regnbyxor, regnjacka och stövlar idag med.

Nu ska jag ta och åka. Ha en bra dag. Vad har du för väder hos dig?
Hoj
/AnnSo

                     

Lördag och söndag

Som jag skrev igår så åkte vi på dans i Lillhärdal. Det var jag, Jenny och Peter (hennes kompis) som åkte dit. Det kom jättemycket folk dit och stämningen var på topp.
Vi lyssnade och dansade till Larz-Kristerz. Den ni. De var super bra.

Åkte därifrån vid 1.30 och kom hem till Fågelsjö ca 3.. Det kändes lagomt kul när jag skulle börja jobba klockan 10 idag, men det har varit lugnt och skönt på Gammelgården idag så det har varit okej.

Regnade imorse när jag cyklade till jobbet, så jag pälsade på mig med gummistövlar, regnbyxor och regnjacka - sen cyklade jag på och var nöjd med läget.

Nu sitter jag bara och latar mig lite, är lite seg. Sen ska jag ut med Malin. Hon ska springa och jag ska cykla bredvid. Den du!

Nu har Gisela åkt härifrån och kommer inte tillbaka förens om 3 veckor (då är inte jag kvar). Och Jenny är i Malungshed (åkte dit i natt efter att hon lämnat av mig) och kommer hem imorgon igen.
Så nu är det bara jag och Malin i Bygdegården, men det är skönt.

Nu ska jag kika lite Skärgårdsdoktorn. Hörs sen. Hoj
/AnnSo

                           

Hantverksdag och ett spännande klipp

Idag har det varit full rulle på vår gammelgård här i Fågelsjö.

Började dagen med att åka med Nam (en Thailänska) till tåget och möta upp och sälja kaffe till de över 50 passagerare. När vi var nöjda med försäljningen och tåget rullat vidare tog vi varsin bulle och dricka och var nöjda med läget.

Väl tillbaka på gården hade det börjat kommit en massa folk, och det är ju kul.
Varit folk på gården precis hela dagen och det är verkligen roligt att det kommer så mycket människor. Kul kul.

Har också ätit kålbulle, gott. Fick även en liten portion Motti (nåt finskt) av Britta i caféet.

När jag kom hem nöjd och slut i huvudet efter en varm dag bestämde vi oss för att klippa min långa, hemska lugg. Så Jenny greppade tag i saxen och jag satte mig ute på bron och så var det bara att klippa.

Nu ska vi snart åka på Lillhärdal-yran. Kolla på Lars-Kristerz, ni vet. Ska faktiskt blir kul.

Här kommer lite kort från klippningen och efter. Korten från klippningen blev inte så bra, kameran var lite knäpp - men men, det duger att se på.

Vill också gratulera min kära pappa på födelsedagen! :) Grattis!

Vi hörs säkert inte förens imorrn. Hare fint! Puss hej
/AnnSo

                       
                        

                        
                     

Rita, gissa utan spring

Detta inlägg skrevs 02.05, men gick inte att publicera...

Godnatt på er!

Vi har precis avslutat en omgång av rita och gissa. Finns ett finare engelskt ord för det som jag inte kan komma på stavningen på... Hur det kan gå.
Jag, Jenny och Stina vann i alla fall. Kan det vara för att vi var tre? Nej, verkligen inte.. eller?

Höres imorrn. Puss hej
/AnnSo



Godmorgorn!
Har nyss duschat, ska nu käkat frukost och sedan spela lite klarinett.
Idag är det hantverksdagen. Så det kommer hända en hel del idag.

Saknar Tobias väldigt mycket. <3

Hörs sen. Hur ser din lördag ut?
/AnnSo

                    

Skön dag

Halloj!
Nu har jag upplevt en väldigt händelserik dag. Det har varit superskönt att få vara ledig. Jag är helnöjd.
Som jag skrev på förmiddagen så åkte mamma och pappa hem idag.
Jag har plockat med lite kläder, spelat klarinett, kollat på Skärgårdsdoktorn, varit i Malungshed.

Jag och Jenny åkte till Malungshed vid halv 6. Vi åkte dit och käkade våfflor för Lena fyllde år. Grattis till henne. Det var jättetrevligt där. Gillar't skarpt! Förstår nu varför Jenny är så fast vid det. Värsta mysiga gården och underbara människor.
De gräddade våfflorna ute i en grillkåta på gården. Hel-mysigt.
När vi käkat och de visat mig runt på gården och i huset så böt vi om till badkläder och traskade ner till sjön. Det var ganska kallt innan vi pallrade oss i, men när man väl doppat sig (som vanligt) så var det ganska skönt.

Typ halv 10 åkte vi därifrån. Jenny tyckte att jag skulle köra hennes bil så jag fick köra lite på grusväg och det gick ju fint. Vi åkte och sjöng och hade det trevligt. Mys.
Huxanfluxan kom det upp en älg på vägen och med en lite överraskande känsla bromsar jag nästan helt lugnt och älgen hinner springa över vägen.

Nu sitter det massa folk ute i "vardagsrummet" och spelar spel. Ska gå ut och kika på dem tror jag. Annars är jag väldigt sugen på att bara slappa inne på rummet och se på Skärgårdsdoktorn eller nån annan serie. Eller helt lugn och fint ligga och läsa SOLO.

Godnatt på er. Hörs imorrn!
/AnnSo

                            

Har glömt min mobil-sladd till datorn hemma och hade ingen kamera med mig, så det blir en sån här tråkig ego-bild.  

Chips och slappa

Jag skrev det förut, och jag skriver det igen. Kan det bli en bättre dag?
Jag spelade klarinett ett tag innan jag åt och efter det så har jag kollat på Skärgårdsdoktorn och mölat chips. Hur skönt som helst.
Jenny skrev nyss att det inte blev någon guidning klockan 4, så då blir det Malungshed och våfflor tidigare. Nice.

Nej, nu ska jag fortsätta möla och kika på doktorn. Love it. Längtar tills filmen kommer!

Skriv gärna någon rad! :) Hoj
/AnnSo


Sjunga är väl ändå ett av det bästa?

Ja, det är det faktiskt. I alla fall om man heter AnnSo.älskar man allt vad musik heter.
Nu har mamma och pappa åkt hem och jag har min andra lediga dag framför mig. Så nu städar jag lite och sjunger för fulla muggar. Helt underbart.

Ska till Malungshed med Jenny ikväll och käka våfflor. Det är lycka det.

Allt känns bra för stunden nu, och det är ju bara bra. Får se hur länge det håller i sig, men jag tror det håller i sig några timmar i alla fall. Häärligt.

Nu ska jag fortsätta greja. Hörs senare! Hoj
/AnnSo

           
 
                                 Kanon kul! Eller hur, Jönsson? ;)

Very Nice, Fågelbajs

Nu har vi överlevt ännu en torsdag i våra liv. Trevlig dag. Både sol, regn och rusk.

Idag har jag mest varit med mamma och pappa. Det är jättekul att de är här och sällskapar lite. Vi har varit till Sveg idag och grejat lite. Handlat och så.

Tagit lite promenad sen jag kom hem, käkat lite, vart på loppis och kikat Skärgårdsdoktorn med pappa.

Nu ska jag snart sova tänkte jag. Köpte nya Solo i Sveg, så tänkte läsa lite först.

Godnatt, hörs imorgon :)
/AnnSo

         

Ledig dag

Idag är jag ledig. Skönt. Nu ska jag åka till Sveg med mamma och pappa :)
Kul att de kommit och hälsat på.

Vi hörs sen. Puss hej
/AnnSo

            

Glädje Onsdag

Hallå!
Började dagen med att vara lat och seg. Gick upp ur sängen 9.30, började jobba 10..
Hann inte spela imorse, men nån gång kan man ju få ledigt.
Jobbat hela dagen. Mamma, pappa och hunden kom hit i eftermiddag. Glad glad glad!
Varit med dem hela tiden så har inte hunnit skrivit nåt.

Nu ska jag sova.

Hur har din dag varit?

Godnatt, sweet dreams! :)
/AnnSo

Bild från sjön igår när vi var ute och paddlade. Mer kommer sen :)





Paddla, inget för mig?

Hänt mycket idag. Spelade imorse.
Orkar inte skriva så mycket nu..
Jobbat. Paddlat kanot. Inte riktigt min grej, om jag får säga det själv.
När jag, Jenny, Gisla och Anders (en karl som bor i byn) var ute och paddladehackade vår kära Malin grönsaker och förberedde till Tacos. Häärligt där.

Blev skit segt efter maten. Tänkte blogga mycket tidigare och kolla på Skärgårdsdoktorn, men det blev aldrig av. Nu ska jag sova. Jenny ligger och kollar på vänner, men jag orkar inte..

Skulle lagt ut bilder från paddelturen också, men det får bli imorgon (om jag kommer ihåg)

Godnatt på er och sov gott :)
Puss hej
/AnnSo

Tog lite knas bilder med camen så det blir roligare.

                  

Bra på det man gör?

Tjolahopp!
Välkommen till en ny dag i våra liv, Tisdag 14 juli 2009.
Det känns som det kommer bli en bra dag och jag känner mig ganska glad och munter.

Skönt att börja 11, då hinner jag ju spela lite innan. Och det gillar vi skarpt!

Halvfint väder idag. Hoppas det blir bättre sen, för ikväll ska vi paddla kanot. Jag råkade lova Gisela igår när vi käkade att jag skulle med och paddla. Vi måste ju hitta på saker nu när vi är alla här. Jag ska ju inviga min nya stövlar också, så det blir nog bra.

Vi hörs sen! Ha en bra dag! Puss å hej ;)
/AnnSo


Friluftsliv? Njaa...

Hallå där!
Solen skiner. Tjohoo. Äntligen fint väder. Underbart.

Idag har det hänt saker fast det egentligen inte har det.
Jag hade bestämt att gå upp imorse och spela klarinett, men tröttheten tog över men jag hann ändå spela 3 låtar innan jag cyklade till jobbet. Starkt gjort.
Har haft lite visningar idag, roligt folk faktikst.
När jag kom hem spelade jag klarinett i 45 minuter tills Jenny kom in och sa att det var dags att laga mat. Vi lagade pasta och laxsås. Supergott.
När vi satt där vid matbordet med Malin och Gisela så kom de på att de skulle fiska. Jag och Malin var inte så haj på det, så vi bestämde att Jenny och Gisela skulle få fiska och vi skulle ta en promenad. Riktigt skönt.
Först cyklade vi till Bockviken (Malin sprang) och sedan fiskade de och vi gick en sväng. Det var för mycket vind för Gisela och Jenny som tappert stod och försökte få fisk, så de gick till bron och ställde sig i stället.

Nu är de tre vännerna ute och fiskar (Malin följde med) och jag sitter hemma och har det lugnt och skönt. Blev så sugen på att skriva lite och kanske om jag hinner blir det lite mer klarinettspel. Annars blir det Skärgårdsdoktorn när Jenny kommer. Nice.

Jag har blivit värsta pepp på att spela nu. Nu känns det roligt igen. Huh, va kul. Det gäller verkligen att det håller i sig. Blir så himlans besvikenmig själv om jag ger upp. Så nej, det ska jag inte göra. Kämpa, kämpa, kämpa.

Lägger in lite kort från matlagning och cykelturen/promenaden.

Hörs sen. Hoj
/AnnSo










Måndag

Nej, så här får det inte fortsätta. Jag tog en sovmorgon idag, men hinner nog spela lite innan jag åker.
Vi var lite dumma jag och Jenny. Vi vill åka till Malung, men dumma som vi är har vi skrivit upp oss på 11-18 passet idag. Så det blir ju ganska sent om vi ska dit. Men det är ju Arvingarna på scen, ååh.

Det blir nog inge Malung idag, kanske det blir att paddla lite kanot. Det är ju också ganska mys.

Nu ska jag gå och äta, sen om jag hinner, spela lite klarinett :)

Ha en bra dag! Hoj
/AnnSo


Bjuder på den. Den är från Helenas 20års fest :)

Dumma fårskallar

Yes, jag och Jenny gjorde mat till slut.. Det blev en väldigt annorlunda korvstroganoff men det gick att äta och det blev till och med över till matlåda imorgon. Sånt gillar vi.

Efter att vi setat och mättat oss med Gisela så tog jag och Jenny tag i våra liv och begav oss ut på promenad. Vi gick till gammelgården och matade fåren. De är verkligen ett par dumma varelser. De står i sitt bås och fattar inte att de ska gå ut när man kommer med bröd.

Pratade med mamma i telefon också. Nu har jag bestämt att satsa på musiken. Så det så. Huh, är lite läskigt men ändå vet jag innerst inne att jag ändå inte känner så mycket för Norrtälje och reseledare.
Så nu ska jag kämpa på och spela, spela och spela. Yes, så blir det! Måste komma på hur det blir med engelskan då om jag ska söka musikhögskola eller andra utbildningar.. Jag har ju inte engelska B. Och det kan verkligen behövas ibland.

Nej, nu ska jag sluta svamla och titta på skärgårdsdoktorn med Jenny :)
Kommer lite bilder från promenaden nu.

Godnatt, Hoj
/AnnSo






Vi måste laga mat!

Jag sitter här och ska blogga. Kollade lite hastigt på klockan och såg att det verkligen är dags för att laga lite mat. Men vad ska vi laga ikväll?

Har i alla fall varit lite gäster idag och fått guidat lite. Häärligt.

Jag har varit duktig och övat idag också. Först 40 minuter imorse innan jag åkte till jobbet och sen en timme nu efter att jag kommit hem. Känns kanon att spela nu. Super kul. (Eller KanonKul) Hoppas det håller i sig bara....

Nej, nu ska vi ta och göra nåt vettigt. Hoppas ni haft en bra dag. Skriver mer sen.
Hoj
/AnnSo

                       
                       
     
                                                              Helnöjd!

God morgon!

Halloj. Söndag morgon, halv 9. Jag har ju gett mig sjutton på att öva klarinett nu så då gäller det ju att jag håller i det. Nu blir det frukost, sen öva en timme innan jag åker till jobbet.
Annars kan jag inte tänka mig något annat spännande som skulle kunna hända idag.

Höres sen! Ha en bra dag. Vad ska du göra idag?

/AnnSo


                                    

Fullspäckad dag

Hallå på er alla!
Började dagen med att gå upp 8. Lagomt kul med tanke på att det är lördag. Men det gick bra första dagen på jobbet efter att jag kommit hem från Italien.
Har haft 2 egna guidningar + att jag gick med Jenny på en guidning också. Det var skoj. Våran kollega Eva berättade lite hastigt att hon skulle på en konsert i Hamra kyrka ikväll och lyssna på Björn Ståby (eller hur han stavas) och det skulle hon ju aldrig nämt för mig som älskar folkmusik och instrument.
Så när jag kom hem från jobbet spelade jag klarinett ett tag (måste ju sätta igång med min övning) och Jenny kom hem strax efter 5 och då var det bara skynda sig att duscha och göra sig klar för att åka till Hamra kyrka.

När vi kom hem så var vi så hungriga att vi började laga mat dirket. Vi kostade på oss att laga bakpotatis och laxröra. Hur gott som helst.
Precis innan vi skulle äta så kommer det en man in och vill hyra kanot och grejer. Han hade tydligen jobbat här förut och verkade väldigt trevlig så han fick en nyckel av oss och när vi käkat klart kom han tillbaka med den.

Haha, jag och Jenny har dampat oss lite med att sjunga olika låtar i de allra finaste tonarterna och med våra allraste vackraste röster. Jenny sitter fortfarande och sjunger. Häärligt.

Jo, jag måste skriva och berätta att jag ska nog satsa på MUSIKEN. Det är verkligen det jag tycker bäst om. Resa kan jag ju göra när jag vill när pengarna finns. Jag behöver väl inte vara reseledare för det? Nej.
Så nu blir det klarinett för fulla muggar. Jag måste verkligen hålla i med det här nu. Mina planer ändras varje kvart, men den här planen ska jag hålla i väldigt länge!
Om jag tröttnar och inte tycker om att öva får jag tänka på det Jönsson sa "Sånna dagar får man tänka på hur kul man egentligen tycker att det är.."

Jag måste bara berätta att jag ramlat idag också. Jag vet, hur klantig som helst. Först imorse innan jag åkte till jobbet så snubblade jag på trappen och skrapade upp handen, armen och knäet. KLANT!
Och nu ikväll när jag och Jenny sjöng fick jag nåt dampryck och började skutta så jag halkade in i köket och landade pladask på köksgolvet. Himla ont gjorde det, men jäklar va kul det var. Jag och Jenny har nog nästan aldrig skrattat så mycket tillsammans.

Nej, nu måste jag sluta skriva. Hoppas det är någon utav er tappra läsare som orkat er egenom detta. Lovar att skärpa mig och skriva fler inlägg oftare.

Ni får en bild på Jenny som sitter och sjunger ;)

Ha det bäst! Hoj
/AnnSo




Uppe i Fågelsjö

Åkte från Tobias vid 12 och vidare ut till Daniel och Romme Pizzeria. Lunchade med honom ett tag och sen åkte jag hem och packade.
Vid halv 4 åkte jag och mamma till Maxi och handlade.
Efter det åkte jag dirket ut till Danholn och gav mitt älskade kusinbarn presenter. Sen bar det av till Fågelsjö.
Efter att ha åkt i nästan 3 timmar så kom jag fram.
Och nu sitter jag och Jenny vid varsin dator ocn nördar. Ska snart sova tror jag :)

Här kommer en bild på mina härliga stövlar jag köpte igår :)

Godnatt, ha det bäst.
/AnnSo

                                      

Dagen är kommen...

Yes, då var det dags att besluta hur jag vill att mitt liv ska fortsätta. Reseledarutbildningen i Norrtälje eller kämpa som fan för att ta mig vidare ut i musikens värd. Idag ska jag ha bestämt mig.

Vad jag än bestämmer mig för känner jag mig dålig. Att jag aldrig har lätt att veta vad jag vill. Jag menar, jag kan ju inte ens bestämma vilken tröja jag ska ha på morgonen - hur ska jag då kunna besluta det här?

Ha en bra dag.
Jag åker upp till Fågelsjö ikväll igen, så vi hörs därifrån sen.
Snälla, har ni förslag på vad jag ska göra så dela med er. Jag behöver det.

Hoj
/AnnSo

Att det aldrig slutar..

Blir galen på regnet. Det gör en deprimerad och slö.
Imorgon ska jag åka upp till Fågelsjö igen. Bo med Jenny.
Jag har i alla fall köpt ett par snygga stövlar idag. Jag är helnöjd. Bild på dem kommer senare.

Nu måste jag bestämma mig också hur jag ska göra till hösten. Om jag ska vara hemma ett år till och försöka mig in på musiklärar-grejs sen eller om jag ska flytta till Norrtälje och känna mig som en loser.

Musiklärare eller Reseledare?

Det jag stör mig på mest är att mina planer ändras varje kvart.

Här kommer ett virrigt kort från Malta i höstas.

Hörs sen. Hoj
/AnnSo

                                  


Italien dag 1 och 2

Torsdag 25 juni

Åkte buss och åkte buss. Genom hela Sverige. Finns inte så mycket att skriva om att åka buss. Vi kom till slut ner till Trelleborg och kunde gå på båten som tog oss vidare till Tyskland.

På båten var det fest som gällde för de flesta, och våran hytt var fest-hytten. Våran lilla 2 pers hytt förvandlades till en 20 pers hytt.

  

Fredag 26 juni

Åkte genom halva Tyskland och lunchade på ett tyskt Mc'Donalds.
På kvällen var det fest som gällde igen. ....och hur var det med mina och Hellens skor? Vi vaknade upp på vårat rum - utan skor.
Kul kväll i alla fall.

 

Mer om resten kommer sen.

Regn

Här har man varit borta i 2 veckor med sol och bad och så kommer jag hem och det bara regnar. Lagom kul.

Igår var jag och mamma i Bingsjö på Bingsjöstämman. Det var trevligt. Dansade massor med en gammal kompis som gick musikklass med mig.

Jag hade tänkt att skriva lite om Italien och så, men ska åka till Kupolen med mamma nu..
Jag har fortfarande inte bestämt mig om hur jag ska göra med reseledarutbildningen än. Det är så himla svårt.

Ska dra nu. Hoj
/AnnSo


                                             
                                                          På bussen till Italien


Follow your dream or do something else?

Alla runt om mig minns hur mycket jag älskade att spela klarinett och att det enda jag ville bli var musiklärare. Den drömmen har följt mig i många år och det är något jag fortfarande vill.
Under och efter gymnasiet förändrades den här drömmen och jag blev mer intresserad av Turism.
På något underligt sätt gav jag upp musiklärardrömmen av ren lathet och struntade bara i det.

Kan man göra så? Bara ge upp det man alltid pratat om?

Jag har som sagt kommit in på en skola i Norrtälje som reseledare. Utbildningen verkar riktigt skoj och jag tror jag kommer trivas, men på något sätt känns det inte som om jag kommer att höra hemma där. Det är inte musik.

Jag har ägnat tre dagar i buss åt att försöka besluta mig om vad jag ska göra till hösten. Två alternativ finns:

1. Gå i Norrtälje som bestämt och läsa till reseleadare.
2. Tacka nej till Norrtälje och ägna ett år till att bara spela klarinett och hoppas på att komma in på någon form av folkhögskola.

Det jag känner för Norrtälje är just nu att det inte är mitt framtida jobb. Det kommer bli ungefär som de som går någon "rolig" linje på gymnasiet eller efter gymnasiet som bara vill ha något roligt år. Så kommer Norrtälje bli för mig. Jag älskar verkligen att resa och jag tror det kommer att passa mig. Men på något sätt tror jag att Reseledare passar mig bara i något år, sedan är jag på jakt efter något annat igen.
Det var ju trots allt Musiklärare jag ville bli först och det är verkligen det roligaste yrket som finns. Tro mig. (Har gjort praktik med min klarinettlärare 2 gånger).

Det var någon underbar och klok människa som sa till mig att "Man ska gå efter sin första dröm"

Nu blev det väldigt långt, det kommer mer om Italien sen.
Hoj
/AnnSo


Hemma igen!

Jag kan bara skriva: HEMMA IGEN! Det har varit hur underbart som helst att vara i Italien, men nu är det roliga slut.
Skriver mer senare om vad vi gjort och lägger upp bilder :)

Nu ska jag sova. Haha, har ju knappt gjort något annat än att sova de tre senaste dagarna på BUSS. Inte så kul då, men det funkade. Härligt.

Hoppas att ni har haft det bra :)
Godnatt
/AnnSo

Italien! :D

Hej pa er alla!
Hoppas ni har det bra och att ni har overseende med bokstaverna.

Efter 3 dagar i buss kom vi fram till Italien. Vi har det jattebra och har haft nagra, varma spelningar. I tisdags var vi till Vendig och akte Gondol.
Igar lag vi bara pa stranden hela dagen och hade det underbart. Jag och Hellen har kopt varsin badmadrass och det ar verkligen det basta kopet pa den har resan :)

Idag ska vi ga till ett vatten land. Skitkul :)

Grattis sager vi idag framst till Tobbe som fyller 20. Vi har rep imorgon klockan 9.00, sa vi overvagde att fira honom natten till idag i stallet.

Synd att det inte fanns nagot uttag pa datorerna som man kan satta in sladden till kameran sa ni kunde sett lite bilder, men det kommer senare.

Ha det sa bra!
Hoj
/AnnSo

RSS 2.0